Totul la vedere. Animale transparente despre care ţi-e greu să crezi că există – FOTO

Totul la vedere. Animale transparente despre care ţi-e greu să crezi că există – FOTO

Uitaţi-vă la imaginile cu animăluţe, de mai jos, dar ţineţi cont de acest secret: priviţi-le îndeaproape, pentru că vă va fi greu să le reperaţi. Nu de alta, dar sunt transparente. Da, da, aţi citit bine! Vă puteţi uita la ele şi vedea inclusiv organele lor şi chiar dincolo de ele.
Majoritatea trăiesc în mediul subacvatic.  Aproape toate animalele care nu se pot proteja cu ajutorul dinţilor, toxinelor sau al vitezei, au un anumit grad de transparenţă, pentru autoconservare.

Citeşi şi: Nimic de ascuns: 10 specii de animale transparente

Peştele chirurg transparent


Sursa: Wikipedia

Acest peşte transparent este un pui de peşte chirurg. Se găseşte în diverse ape, inclusiv în cele din jurul Noii Zeelande. E vorba de aceeași specie de pești ca Dory din Finding Nemo. Poate creşte până la 30 de cm. lungime şi este un peşte de acvariu destul de popular.


Furnici faraon transparente consumând lichide colorate


Sursa: Wikipedia

Furnica faraon este mică, galbenă sau maronie, aproape transparentă și cunoscută ca fiind o pacoste pentru spațiile interioare, mai ales în spitale. Nu se știe de unde este specia originară, dar acum se întâlnește în multe zone din lume, inclusiv Europa, America și Asia de Sud-Est.

Macropinna Microstoma


Sursa: Wikipedia

Această specie este recunoscută pentru neobișnuitul grad de transparență. Au o cupolă umplută cu lichidă pe cap, printre care lentilele ochilor pot fi văzute. Sunt cunoscute științei din 1939, dar primele specimene vii au fost fotografiate abia în 2004.

Ţiparul European


Sursa: Wikipedia

Ţiparul European își schimbă culoarea de câteva ori de-a lungul vieții. Sunt transparenți, apoi galben-maronii pe burtă și pe lateral, iar după 5-20 de ani devin maturi sexual, ochii lor se măresc, lateralele devin argintii, iar burta albă. În acest stadiu, poartă denumirea de ţipar argintiu.

Puiul de caracatiţă


Sursa: Ibtimes

Puiul de caracatiță are 2 cm lățime și organele sale interne pot fi văzute prin corpul transparent. Petele galbene de pe tentacule își schimbă culoarea și sunt folosite pentru camuflaj. Caractiţa din imagine a fost surprinsă în apele adânci din Tahiti.

Sursa: Bored Panda

Foto wall: IBTIMES
 


 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro