Nimic de ascuns: 10 specii de animale transparente

Nimic de ascuns: 10 specii de animale transparente

Unele animale supravieţuiesc datorită dimensiunii şi înfăţişării fioroase, în timp ce altele reuşesc să rămână în viaţă  tocmai pentru că nu se remarcă deloc. Deloc adică... sunt atât de transparente, încât îşi lasă organele interne la vedere...

Crevetele de Sticlă

Crevetele de sticlă sau  crevetele fantomă şi-a căpătat numele datorită trupului său translucid, care îl ajută să-şi piarda cu uşurinţă urma în mediul acvatic, chiar dacă el nu este decât un simplu acvariu.


Broasca de sticlă

Există mai multe specii de broaşte transaparente, majoritatea trăind în America Centrală şi în America de Sud. Atunci când nu se mişcă, sunt de-a dreptul invizibile pentru prădători. Trupul translucid lasă la vedere toate organele interne.


Fluturele de sticlă

Greta oto
sau sau fluturele de sticlă este o insectă întalnită în ţări precum Columbia, Bolivia, Ecuador şi Peru. Fluturele este mare şi, pe deasupra, se mai mândreşte şi cu aripi de toată frumuseţea, transparente, marcate de contururi discrete, roşiatice. În plus, fluturelui de sticlă nu îi place deloc să se grabească, aşa că, de regulă, savurează nectarul petalelor de flori ore în şir…


Peştele de gheaţă crocodil

Cel mai ciudat lucru la acest peşte de gheaţă este faptul că până şi sângele îi este lipsit de culoare. Se ştie că el este singurul vertebrat care are sângele lipsit de celulele roşii şi de hemoglobină. Metabolismul lui se bazează doar pe oxigen dizolvat în sângele lichid, despre care se crede că este absorbit direct din apă, prin piele. Peştele de gheaţă populează apele reci din jurul Antarctidei și sudul Africii de Sud.


Gândăcelul ţestoasă-auriu

Gandacelul ţestoasă-auriu (Charidotella sexpunctata) face parte dintr-o familie întreagă de insecte cu carapace protectoare transparente, de diferite nuanţe, care permite accesul privirii la coloritul lor superb.

Calamarul de sticlă

Teuthowenia pellucida este unul dintre cele aproximativ 60 de specii de calmari de sticlă ce aparţin familiei Cranchiidae. Transparenţa trupului său îi asigură un camuflaj infailibil în mediul slab luminat în care trăieşte.


Raja Binoculata

Raja Binoculata trăieşte în apele adânci, iar pielea ei transaparentă dezvăluie organele interne. 


Amfipodul transparent

Deşi pare desprins din filmele fantastice, amfipodul transparent chiar există. El  face parte din genul Phronima. Este mititel, de maximum 2,5 cm, şi este destul de periculos.


Cyanogaster

Cyanogaster Noctivaga a fost desoperit acum un an în apele fluviului Rio Negro. Acesta nu măsoară mai mult de 2 centimetri şi are corpul transparent, iar capul şi burta îi sunt colorate în nuanţe de albastru neon şi portocaliu. Mai mult, odată ce peştii mor, aceste culori „ţipătoare” se transformă rapid într-o nuanţă de alb lăptos.


Îngerul de mare

Creatura ce pare desprinsă din basme este un soi de melc marin, aparţinand încrengăturii Gymnosomata. Îngerii de mare nu măsoară mai mult de 5 cm., sunt gelatinoase şi transparente şi sunt  prevăzute cu un fel de aripioare care le-a dat şi numele.

 

Sursa: Distractify

Foto: Animal Planet

 
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro