Comportamente ale animalelor care imită cele mai rele comportamente umane - partea I

Comportamente ale animalelor care imită cele mai rele comportamente umane - partea I

Oamenii îşi fac rău unii altora tot timpul. Auzim zilnic ştiri despre răpiri, crime şi răutăţi gratuite, de tot felul. Războaiele parcă stau să izbucnească, iar oamenii răi se bucură de haosul creat.

Deşi unii spun că animalele sunt mai bune decât oamenii, pentru că ele nu se războiesc, puţini sunt cei care ştiu că unele necuvântătoare adoptă, uneori,  comportamente mult mai rele decât cuvântătorii planetei.

Delfinii torturează şi ucid marsuini doar pentru amuzament


Când ne gândim la delfini, ne vin în minte adjective precum „sociabil”, „drăgălaş”, „inteligent”. Dar ce nu ştim este că delfinii sunt capabili de răutăţi atroce. Ei se strâng în gaşcă şi răpesc marsuini, în special puii, şi îi torturează până mor. Îi sufocă până rămân fără oxigen şi îl strivesc, cu toţii. Iar şi mai rău de atât este că nu îi ucid în chinuri nici pentru hrană, nici pentru teritoriu. E simplu: o fac doar pentru amuzament!

Furnicile le înrobesc pe afide, pentru a mânca ceea ce ele excretă

Deşi furnicile nu au acelaşi nivel de inteligenţă şi de conştiinţă precum delfinii, şi ele pot fi o ameninţare puternică pentru alte creaturi, cum ar fi afidele (păduchi de plante). Deşi mici, furnicile cresc repede şi sunt unele dintre creaturile dominante pe acest pământ. Se ştie că furnicile au diferite slujbe, în cadrul structurii sociale, dar se pare că unele roluri nu sunt îndeplinite cum trebuie şi ele trebuie să improvizeze. Aşa se face că ele înrobesc afidele, le protejează şi chiar le transportă pe alte plante, înfiinţând alte colonii. Partea bună pentru afide este că ele nu mai pot fi atacate de alţi prădători, iar pentru furnici este că se bucură de substanţele dulci, excretate de afide. Deşi la prima vedere relaţia este una de simbioză, se pare că afidele nu sunt deloc dornice să facă acest lucru, ci sunt forţate de furnici să facă treabă.

Cimpanzeii pot da dovadă de comportament sociopatic

La început, ideea conform căreia animalele ar putea avea tulburări de comportament de tip sociopatic li s-a părut ridicolă oamenilor de ştiinţă. Cu toate acestea, după ce John Goodalla observat că există cimpanzei care mănâncă în mod regulat pui de cimpanzei, fără nici un motiv evoluţionist, a început să suspecteze că ar putea suferi de tulburări grave de comportament.

După ce au fost desfăşurate mai multe studii, experţii în comportamentul animalelor au ajuns la concluzia că animalele suferă de sociopatie. Animalele inteligente manifestă aceleaşi tulburări comportamentale ca şi oamenii, dacă nu socializează corespunzător.

Foarte multe animale îşi mănâncă puii

Mai mulţi îngrijitori de la zoo au rămas înmărmuriţi când a văzut că o femelă-leneş făta pui pe care ulterior îi mânca. După ce s-a întâmplat acest lucru de mai multe ori, au intervenit şi l-au salvat pe ultimul dintre pui. Supunându-l unor investigaţii, specialiştii au realizat că numărul de celule albe din organismul puiului era foarte mic, fiind grav bolnav. Astfel, au presupus că şi ceilalţi pui erau bolnavi, motiv pentru care femela a hotărât să îi mănânce, ştiind că nu mai au mult de trăit şi că, probabil, s-ar chinui.

Cazuri similare s-au mai întâlnit la lei. Dar, de regulă, ei îşi lasă puii să se înfometeze, după care îi mănâncă. În orice caz, leii sunt destul de duri la acest capitol. Dacă se împerechează cu o femelă care mai are pui şi cu un alt leu, noul mascul va mânca puii celuilalt mascul.

Sursa: List Verse
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro