Pisica şi transportul cu avionul. Cum să îi faceţi zborul mai uşor

Pisica şi transportul cu avionul. Cum să îi faceţi zborul mai uşor

Tot mai mulţi iubitori de pisici aleg să călătorească în afara ţării cu pisicile. Acest lucru nu este interzis, dar nici recomandat (există cazuri în care pisicile au şi murit sau au rămas traumatizate – după un zbor cu avionul). Cu toate acestea, dacă legea este respectată şi dacă ţineţi cont de câteva sfaturi pentru siguranţa şi confortul pisicii, zborul se poate dovedi destul de sigur.

Verificaţi condiţiile companiei – Citiţi pe site şi telefonaţi, pentru a şti foarte bine care sunt condiţiile în care puteţi transporta pisica: ce documente sunt necesare, dacă aveţi voie sau nu cu ea în cabină (pentru că dacă este prea ataşată s-ar putea să sufere o traumă stând singură la cală) şi ce dimensiuni şi caracteristici trebuie să aibă cuşca.

Consultaţi medicul veterinar – Vorbiţi şi cu medicul veterinar, înainte de a lua decizia de a transporta animăluţul cu avionul. Poate vă va recomanda un vaccin sau pastile care să îl calmeze.

Alegeţi o cuşcă în care să se simtă confortabil – Recomandabil este să aveţi în casă două cuşti pentru pisică: una în care să o transportaţi la veterinar şi alta pentru zboruri, iar motivul este destul de simplu – pisica va asocia cuşca de veterinar cu o destinaţie deloc plăcută (pentru că niciun animal nu iubeşte medicul veterinar) şi va deveni anxioasă înainte chiar de a ajunge la aeroport. De asemenea, aşa cum spuneam în rândurile de mai sus, cuşca de călătorii trebuie să se încadreze în dimensiunile şi să aibă caracteristicile impuse de compania de zbor.

Obişnuiţi-vă pisica să stea în cuşcă – Zborul cu pisica este o chestiune de obişnuinţă. Creând asocieri pozitive cu prezenţa cuştii va face ca pisica să se simtă mai în siguranţă odată închisă în ea. Puteţi face acest lucru obişnuind pisica să îşi petreacă timpul în cuşcă. Amplasaţi cutia în casă, într-un loc în care pisica iubeşte să stea, puneţi-i acolo o pătură  şi jucării pe placul mâţei şi lăsaţi pisica să intre şi să iasă ori de câte ori doreşte. De asemenea, puteţi să o premiaţi cu câte o gustărică sau jucărioară de fiecare dată când îşi petrece timpul în interiorul cuştii. Mai mult, pentru a obişnui pisica încercaţi să o faceţi să intre în ea cât mai mult timp, progresiv, şi chiar să o luaţi cu voi în scurte plimbări cu maşina, în cuşcă – bineînţeles.

Pregătiţi-o pentru poarta de securitate – unul dintre cele mai grele momente este acela în care trebuie să scoateţi pisica din cuşcă, atunci când treceţi pe la security check. Pisica poate deveni foarte anxioasă, cu atâţia oameni în jur, sărindu-vă din braţe sau zgâriindu-vă. Sfatul nostru ar fi să o scoateţi din cuşcă într-o păturică, dacă vi se permite, sau să îi puneţi o zgardă cu ajutorul căreia să o controlaţi.

Dacă treceţi cu bine şi de acest episod, s-ar putea să iubească mult mai tare cuşca pe care înainte o ura – şi asta pentru că acest spaţiu îi va oferi mai multă siguranţă.

Luaţi în considerare să o duceţi la cală – Poate vi se pare o idee mai bună să călătoriţi cu ea în cabină, mai ales dacă vi se permite acest lucru, dar trebuie să vă gândiţi că spaţiul în care ar trebui să stea este mult mai prea mic şi prea înghesuit. Depozitarea la cală poate fi mult mai benefică – deoarece majoritatea companiilor aeriene dispun de spaţiu special pentru transportul animalelor, mai mare şi mai comod decât cel din cabină.

Gândiţi-vă bine, luaţi decizia pe care o credeţi cea mai bună şi nu uitaţi să comunicaţi din timp companiei dorinţa de a călători alături de animăluţ, pentru ca toate detaliile să fie puse la punct.

Citiţi şi: Câinele şi transportul cu avionul

Sursa: Petmd

Foto: Community.tes
 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro