Cum să depozitezi corect mâncarea câinelui tău

Cum să depozitezi corect mâncarea câinelui tău

Majoritatea celor care au în îngrijire cățeluși îi hrănesc pe aceștia cu mâncare din comerț. Și, deși cele mai multe dintre produsele cumpărate sunt sănătoase, câinii pot avea probleme după ce le consumă. Deci, unde să fie problema? Se pare că greșeala apare, în general, în modul în care sunt depozitate de către noi pungile cu mâncare, dar și în felul în care hrănim câinii.

Iată cum să depozitezi și să administrezi corect mâncarea câinelui tău:

Păstrează mâncarea în recipiente închise etanș - Depozitează mâncarea uscată în locuri uscate, în care temperatura nu depășește 25 de grade Celsius. Dacă este posibil, las-o în punga sa originală, într-un recipient de plastic, cu capac, și cu partea superioară a pungii pliată. Recipientele se spală întotdeauna, înainte de reumplere. În plus, dacă vei păstra ambalajul original, vei putea verifica data expirării și ingredientele, în cazul în care cățelușul prezintă simptomele unei intoxicații. 

Spală-ți mâinile înainte și după ce îi servești mâncarea – Cu toții știm că trebuie să ne spălăm pe mâini înainte și după ce mâncăm, iar acest lucru trebuie făcut și când trebuie să le dăm mâncare patrupezilor noștri! Dacă ne vom spăla pe mâini timp de 30 de secunde, se va micșora considerabil riscul ca mâncarea câinilor să fie contaminată de noi cu diverse bacterii  și microorganisme. Iar spălatul de după te va proteja pe tine de eventualii microbi de pe mâncarea deja contaminată din altă parte.

Spală mereu bolul de mâncare – Așa cum tu îți speli farfuria după masă, trebuie să faci același lucru și pentru patrupedul tău. Recipientul de mâncare trebuie spălat cel puțin o dată pe zi, iar cel de apă cel puțin o dată la două zile.

Nu îi da mâncare expirată! – Tu mănânci mâncare expirată? Categoric nu! Atunci lui de ce i-ai da? În cazul în care data nu este marcată pe ambalaj, sună la firma producătoare. 

Sursa: Pet md


Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • Randi a scris la 19.11.2015 23:56:

  Un el a comentat: Eu incep sa ma cnoving ca sunt prost, citindu-l pe Radu Apostolescu. La mintea mea credeam ca Black Friday este echivalent cu reduceri de craciun, nu stiam ca este o marca, nu stiam ca apartine cuiva.Aveam chiar senzatia ca multe magazine organizeaza vanzari in aceeasi zi, numita Black Friday, nu stiam ca marca respectiva e a cuiva in SUA si toti platesc pentru dreptul de a o folosi.Oricum, apreciez originalitatea si nationalismul celor de la Emag, canadienii chiar daca sunt aproape de americani la propriu si la figurat nu s-au gandit la asa ceva, ei au alta data in care au reduceri peste tot si folosesc denumirea de Boxing Day. Prosti mai sunt, sa nu beneficieze de un brand faimos in lume, nu?

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro