Cresterea... ramelor!

Cresterea... ramelor!

27.10.2004
Nu, nu este o gluma. Chiar se intampla, si este bine ca se intampla. Viermicultura, caci astfel se numeste stiintific cresterea ramelor, are principalul rol de a interveni in reciclarea deseurilor si producerea ingrasamintelor organice - biohumusul. Tehnologia se bazeaza pe capacitatea taratoarelor de a se hrani cu deseuri organice care de multe ori polueaza mediul.

Suntem siguri ca pescarii vor fi primii entuziasti in domeniu, cu toate astea viermicultura trebuie luata foarte in serios si privita ca o metoda fiabila, suta la suta ecologica, de a scapa de deseurile care pe zi ce trece sunt tot mai multe si afecteaza grav mediul inconjurator. In lume tehnologia este folosita pe scara larga in agricultura, si in special in legumicultura, unde calitatea solului este foarte importanta.

Va redam in continuare un scurt articol al doamnei Larisa Cremeneac, din cadrul Institutului National pentru Zootehnie si Medicina Veterinara din Republica Moldova.

"Viermicultivarea este o metoda biologica de prelucrare a deseurilor organice cu ajutorul viermiculturii (ramelor). Ea se bazeaza pe capacitatea biologica a ramelor de a folosi in calitate de hrana diverse genuri de deseuri organice din agricultura, industria alimentara, de la abatoare, industria lemnului, deseurile menajere, transformindu-le in ingrasaminte organice pretioase - biohumus (biocompost, viermicompost).

La etapa actuala in Moldova se acumuleaza anual mai mult de 30 mln tone de deseuri organice (V.Garaba, 2000).

Un rol special apartine deseurilor acumulate in localitatile rurale,care se caracterizeaza prin continutul in ele a unei parti considerabile de substante organice extrem de pretioase pentru agricultura. In localitatile rurale o pondere mare in volumul deseurilor organice o au cele animaliere. Din lipsa de mijloace pentru evacuarea deseurilor si necunoasterea consecintelor depozitarii lor in apropierea surselor de apa, in ograzile proprii, locuitorii de la sate contribuie la poluarea apelor freatice si a solurilor cu compusi ai azotului (nitriti, nitrati, nitozoamine si amoniac), bacterii patogene si alte toxine.

In legatura cu aceasta este necesar de mentionat ca prelucrarea deseurilor organice menajere, din agricultura si din diverse ramuri ale industriei, este o problema actuala si de perspectiva.

Una dintre caile de solutionare a acestei probleme este viermicultura, care este un bun transformator al deseurilor organice in biohumus. In calitate de transformator al deseurilor organice serveste rama, Hibridul rosu de California, care foloseste in procesul de nutritie diverse genuri de deseuri organice, care au trecut etapele procesului de fermentare. Durata perioadei de fermentare depinde de tipurile dejectiilor folosite in calitate de substrat nutritiv pentru rame. Pentru dejectiile vitelor mari cornute perioada de fermentare alcatuieste 5 - 7 luni, cailor - 5 - 6, ovinelor - 3 - 4, porcinelor - 10 - 11, pasarilor - 14 - 16 luni.

Dejectiile iepurilor pot fi folosite in calitate de substrat nutritiv imediat dupa colectare, fiind supuse stropirii abundente, in caz daca contin o cantitate sporita de urina. Un substrat excelent pentru rame este cel care contine celuloza. In calitate de celuloza pot servi paiele, deseurile vegetale si rumegusul din lemn (cu exceptia celui obtinut din lemnul speciilor de conifere). Aceste adaosuri sunt amestecate cu dejectiile in proportie de 1:3 si sunt supuse procesului de fermentare pentru a regla nivelul aciditatii active si continutului de azot amoniacal. Activitatea vitala a ramelor este asigurata de anumite conditii ale substratului nutritiv (temperatura, aciditare, umiditate, cantitatea azotului amoniacal).

Temperatura optima pentru prelucrarea normala a substratului nutritiv de catre rame constituie + 20... + 25 grade. La temperatura de + 14... +18 grade are loc oprimarea activitatii de reproducere, iar la +7... + 12 grade ramele nu se inmultesc, iar la temperaturi mai scazute ele cad in hibernare. Cresterea sau scaderea esentiala a temperaturii influenteaza negativ atat asupra reproducerii cat si asupra gradului de prelucrare a deseurilor organice. O importanta deosedita pentru activitatea normala a ramelor are umiditatea substratului nutritiv, care trebuie sa constituie 70 - 80 % (adica, atunci cand se strange in pumn, apa sa curga printre degete). Micsorarea nivelului umiditatii conduce la scaderea greutatii corporale si activitatii de prelucrare a substratului.

O alta conditie, care influenteaza procesul de prelucrare a deseurilor organice, este mentinerea aciditatii active (pH), care trebuie sa constituie 7 - 8 unitati. Devierea aciditatii active a substratului nutritiv cu o unitate de la cea optima nu provoaca schimbari esentiale, in modul de viata si activitate a ramei.

Sporirea aciditatii pana la 5 - 6 unitati si lipsa aeratiei in substratul nutritiv conduce la micsorarea numarului de indivizi tineri si a greutatii corporale a ramelor mature.

Pentru a regla nivelul aciditatii active a substratului nutritiv pina la nivelul optim se recomanda la cel cu mediu acid de adaugat creta sau var, iar la cel bazic - sol cu aciditatea marita sau turba. Cantitatea de azot amoniacal, dupa ce s-a terminat procesul de fermentare, trebuie sa oscileze de la 4,0 pina la 17,0 mg/kg.

Tehnologia virmicultivarii nu este un proces copmlicat, daca se iau in consideratie conditiile expuse mai sus. In procesul viermicultivarii trebuie sa se respecte urmatoarele etape:

a) pregatirea substratului nutritiv;
b) formarea parcelelor, lojelor, sectoarelor, gramezilor;
c) plasarea in substrat a ramelor si transferarea lor pe parcursul procesului bioconversiei in sectoare noi;
d) colectarea biohumusului si pregatirea lui pentru utilizare sau pastrare.

Substratul nutritiv de baza poate fi alcatuit din dejectiile animalelor, dupa fermentare. Dejectiile care nu au fost supuse fermentarii (cu exceptia celor de iepure) nu pot fi folosite in calitate de substrat nutritiv. Dupa fermentare substratul nutritiv este supus analizelor chimice. Daca aceasta nu este posibil, atunci pentru a determina calitatea substratului nutritiv se foloseste testul "50 rame", care consta in urmatoarele: intr-o lada se plaseaza o cantitate anumita de substrat nutritiv, pregatit pentru viermicultivare (3-5kg), in care se plaseza 50 rame mature.

Dupa 24 ore indivizii sunt numarati si se determina starea lor fiziologica. Daca toate ramele sunt vii si active, atunci substratul nutritiv poate fi folosit in procesul de viermicultivare. Atunci cand ramele au parasit substratul sau sunt pasive, pregatirea substratului trebuie continuata, pana la momentul cand rimele nu vor parasi mediul de trai. A doua etapa a tehnologiei viermicultivarii este formarea lojelor si sectoarelor in care se plaseaza substratul nutritiv.

Pentru gospodariile mari, dimensiunile sectoarelor constituie 1 m latime si 50 m lungime, in care grosimea substratului nutritiv trebuie sa fie de 25 - 35 cm (vara) si 35 - 45 cm (iarna). Sectoarele se impart in loje, dimensiunile constituind 1 m latime si 2 m lungime. Asadar, un sector este alcatuit din 25 loje.

Sectoarele pot fi situate la suprafata solului, pe suprafete asfaltate, putin inclinate, sau pe suprafete de pe care a fost inlaturat stratul afanat. Sectoarele de asemenea se pot situa in santuri cu adancimea de 40 - 50 cm, betonate, avand aceleasi dimensiuni. Inainte de plasarea substratul nutritiv pe fundul sectorului se asterne un strat de 5 cm paie. Pentru gospodariile mici (particulare sau de fermieri) se pot practica gramezile de dejectii (gunoi de grajd, baligar), care au fost supuse fermentarii, cu latimea 1 m, iar lungimea 2 si mai multi metri.

Grosimea substratului nutritiv nu trebuie sa depaseasca 50 cm. Intr-o loja trebuie sa fie plasat pana la 1 tona de substrat nutritiv. Alegerea locului pentru viermicultivare joaca un rol important in procesul de prelucrare a deseurilor organice. Locul ales trebuie sa fie situat intr-o zona accesibila pentru a folosi deseurile organice, sa fie putin inclinat pentru a da posibilitate apei de a se scurge in timpul stropitului si ploilor abundente. Daca conform testului "50 rame" substratul este calificat benefic pentru viermicultivare, in el se plaseaza ramele.

Inainte de plasarea ramelor substratul se stropeste abundent. Plasarea ramelor se efectueaza ziua, deoarece sub influenta luminii ele se ascund repede in substrat. Pe parcursul procesului tehnologic de prelucrare a deseurilor organice trebuie de tinut cont de respectarea cerintelor expuse mai sus. Daca intr-o loja au fost plasate 30 - 100 mii indivizi, atunci procesul de prelucrare dureaza 6 luni.

Dupa prelucrarea completa a substratului nutritiv, este necesara reamplasarea ramelor in loje noi. Acest proces decurge astfel: timp de 14 zile nu se da hrana suplimentara, dupa care de-alungul lojei (sectorului) se adauga substratul nutritiv, pe centru. Ramele se incadreaza in acest substrat nutritiv si se inlatura impreuna cu el, plasandu-se in alte loje (gramezi) cu substrat nutritiv.

Aceasta operatie se repeta de 3 - 4 ori pana cand este inlaturata cea mai mare parte din populatia de rame. Biohumusul obtinut este uscat, cernut si ambalat in saci din polietilena sau este administrat in stare bruta pe campuri. Pe parcursul a 6 luni, cat dureaza procesul de prelucrare, substratul trebuie permanent stropit. Stropirea trebuie efectuata dimineata sau seara, cand diferenta de temperaturi nu este mare.

In perioada calda a anului (din martie pana in octombrie) in sectoarele sau lojele noi hrana suplimentara se adauga regulat, o data la 2 saptamani, prima administrare a ei fiind efectuata la o luna dupa plasarea ramelor. In perioada rece a anului, sectoarele, lojele sau gramezile de deseuri organice in care se afla veirmicultura se acopera cu paie, rogojini sau panza de sac.

Dintr-o tona de deseuri organice pe parcursul a 6 luni se pot obtine 500-600 kg de biohumus. In conditiile climaterice din Moldova tehnologia viermicultivarii poate fi practicata la aer liber si formarea sectoarelor noi poate fi efectuata de doua ori, in lunile aprilie si octombrie.

Scopul principal al viermicultivarii este prelucrarea completa a deseurilor organice, obtinerea biohumusului si ameliorarea situatiei ecologice.

In calitate de directie auxiliara este obtinerea adaosului proteic pentru ratia de hrana a animalelor.

Asadar, tehnologia propusa poate fi aplicata in orice tip de gospodarii (ferma, gospodarii particulare si de fermieri), nu necesita cheltuieli mari si poate fi organizata in aer liber."


158 Comentarii
 • WALTON FORD a scris la 27.05.2017 18:20:

  V-ați plătit BILLS-urile necesare? Ai nevoie de bani? Vrei o modalitate mai bună de a-ți transforma propria viață? Numele meu Walton Ford. Sunt aici să vă împărtășesc despre domnul MORGAN WEBB noi sisteme de a face pe alții bogați cu nu mai puțin de două până la trei zile.Am fost în căutare de o oportunitate de locuri de muncă pe internet, atunci când am venit peste ajutorul său pe un blog-uri pe care am fost pe , Vorbind despre cum poate ajuta cei nevoiași cu o BLANK ATM CARD programată. Am crezut că a fost o înșelătorie sau un comportament normal, dar nu am avut niciodată de ales decât să îl contactez pentru că aveam serios nevoie de Finanțe pentru afaceri. Pe CARD, și nu mai puțin de un minut el răspunde și îmi dă informațiile necesare despre cum să obțin cartea. Prietenii mei, astăzi sunt un om dulce fericit, cu o afacere bună și o familie fericită. Vă încredințez să nu trăiți prin ignoranță. Încercați și obțineți astăzi un card ATM (MR MORGAN WEBB) și să fiți printre cei norocoși care beneficiază de acest card. Acest card ATM este capabil să hackeze în orice mașină ATM oriunde în lume. Mi-a schimbat cu adevărat viața și acum pot spune că sunt bogat pentru că sunt o mărturie vie. Cu atât mai puțini bani pe care le primesc într-o zi cu această carte sunt de 3.000 de dolari. Toți banii acum și apoi continuă să-mi pompez contul. Deși este ilegal, nu există riscul de a fi prins, deoarece este programat astfel încât să nu poată urmări, dar are și o tehnică care face imposibilă detectarea de către CCTV. Vă îndemn să-l contactați pe BLANK ATM CARD. Pentru detalii despre cum să obțineți azi dvs., hackerii de e-mail: morganwebbhack@gmail.com

  [Răspunde]
 • teodorescu dumitrel a scris la 21.06.2015 11:18:

  Salut!la ce pret dai aceste ferme pt.cresterea ramelor.Imi poti trimite niste poze si date Tehnice pe email.vreau sa fac o c escatorie de rame.multumesc pt atentie!

  [Răspunde]
 • tim a scris la 06.02.2015 16:31:

  Vând ferme pentru creşterea râmelor. Tel 0769200327

  [Răspunde]
 • tim a scris la 26.02.2015 22:04

  Crescătorii de râme la 9 lei, le puteţi vedea pe youtube.

 • Anonim a scris la 06.02.2015 16:28:

  Vând ferme pentru creşterea râmelor. Tel 0769200327

  [Răspunde]
 • Ban Bogdan a scris la 29.04.2014 19:46:

  http://momelidepescuit.ucoz.ro/

  [Răspunde]
 • tim a scris la 06.02.2015 16:29

  Vând ferme pentru creşterea râmelor. Tel 0769200327

 • Anonim a scris la 20.04.2013 23:33:

  se pare ca curand va trece era celor care fac niste preturi de specula si vor aparea acei producatori cum exista si la viermusi care vor face preturile in functie de cheltuieli sim profit atunci va fi dumnezeu pe pamant

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 23.07.2011 20:40:

  Cumpar En-Gross rame rosii pentru pescuit.Tel - 0749054041

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.07.2011 10:53:

  Vand cuiburi de rame pentru prelucrarea gunoiului de grajd si a resturilor menajere pentru obtinerea biohumusului. Pret negociabil. Tel.nr. 0722743199

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.07.2011 10:44:

  Vand cuiburi de rame pentru prelucrarea gunoiului de grajd si a resturilor menajere in vederea pentru obtinerea biohumusului. Pret negociabil. Tel.nr. 0722743199

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 17.05.2011 19:40:

  Buna ziua.Vreau sa cumpar rame angro rosu de california .Astept oferta voastra la telf.0748180320 sau 0729652043.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 24.04.2011 15:46:

  de inceput vreau sa vad cum arata si cum se cauta deci vreau o cantitate mica sa zicem daca sunt multumit de ele o sa iau cantitate mare pentru magazin de pescuit. relatii la tel 0757377393 patru daniel

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.01.2011 14:54:

  vand rame rosii vii la pret de criza ma puteti contacta la id dj.dorinel@yahoo.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 03.01.2011 17:43:

  Ofer spre vanzare rame rosii in cantitati mari la super pret :0,025lei/buc.,sau 10 euro/kg.{cca.1000 de buc.}. Pt. alte informatii ma puteti contacta la tel.0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 31.10.2010 21:11:

  anonymous,sant din jud tr;loc. alex,poti sa imi trimiti pe mail o adresa sau un nr de tel al tau sau al cuiva competent in materier de cresterea ramelor M.S FRUMOS!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 31.10.2010 21:11:

  anonymous,sant din jud tr;loc. alex,poti sa imi trimiti pe mail o adresa sau un nr de tel al tau sau al cuiva competent in materier de cresterea ramelor M.S FRUMOS!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.09.2010 15:07:

  Vand rame rosii de gunoi la cutie(30 buc) la 1,5 ron/buc.Livrez oriunde in tara.Ma puteti contacta la nr de tel.0752072653 sau 0748604519

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.09.2010 15:07:

  Vand rame rosii de gunoi la cutie(30 buc) la 1,5 ron/buc.Livrez oriunde in tara.Ma puteti contacta la nr de tel.0752072653 sau 0748604519

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 24.08.2010 11:48:

  VAND HUMUS DE RAMA USCAT SI CERNUT-APROX.1500 L. LA UN PRET F BUN.PT. DETALII MA PUTETI CONTACTA LA NR. 0752072653

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.08.2010 21:51:

  eu as avea teren si necesarul de dejectiii de iepuri pt producerea ramelor dar as prefera mai degraba sa le adun din padure si sa gasesc pe cineva care sa mi le poata vinde daca exista cineva interesat de vreo forma de colaborare in federea demarari unei afaceri in acest scop dati-mi un mail la bibanu_desertului@yahoo.com mult succes tuturor

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 20.07.2010 08:20:

  vermicultura.com , de aici puteti lua eisenia feotida

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.07.2010 09:04:

  Vindem cuiburi de rame HIBRIDUL ROSU CALIFORNIAN)2 metri patrati cu minim 20 000 indivizi(rame adulte,coconi si rame tinere)la pret de 150 euro . tel 0749516482.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.07.2010 23:54:

  vand rame rosii ambalate 2 ron cutia minim 30 de rame

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.07.2010 23:48:

  vand rame rosii ambalate 1,75 ron cutia

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.03.2010 17:20:

  vreau sa infintez si io o astfel de afacere daca poate cine va sa imi ofere informati si materie prima va rog frumos sa lasati un numar de tel ,sau sa ma contactati la nr 0740582829

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.03.2010 17:20:

  vreau sa infintez si io o astfel de afacere daca poate cine va sa imi ofere informati si materie prima va rog frumos sa lasati un numar de tel ,sau sa ma contactati la nr 0740582829

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.03.2010 17:20:

  vreau sa infintez si io o astfel de afacere daca poate cine va sa imi ofere informati si materie prima va rog frumos sa lasati un numar de tel ,sau sa ma contactati la nr 0740582829

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.03.2010 17:20:

  vreau sa infintez si io o astfel de afacere daca poate cine va sa imi ofere informati si materie prima va rog frumos sa lasati un numar de tel ,sau sa ma contactati la nr 0740582829

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.03.2010 19:34:

  BUNA ZIUA TUTUROR !! AM ACCESAT DIN GRESEALA ACEST SAIT SI AM VAZUT CA MULTI DINTRE DVS DORITI SA FACETI CEVA! INCERC SA VA DAU CATEVA INF. PE SCURT SUNT DISTRIBUITOR DE MOMEALA VIE IN TOATA TARA SI NU NUMAI ! DE 2 ANI ! POT SA VA SPUN CA LA NOI INCA NU SE POATE FACE NIMIC PT CRESTEREA RAMELOR ! CE ATI VAZUT SAU AUZIT ATAT LA CEI CARE M,AI FAC IN TARA ESTE NUL !! CE FERME AU UNGARIA, ANGLIA, OLANDA IN SPECIAL NU VA VINE SA CREDETI O INTREAGA INDUSTRIE! SI SA VA SPUN DE CE ! LA OLANDEZI FAC TOATA AFACEREA ACEASTA PENTRU HUMUS ! FIIND TARA LALELELOR SAUA FLORILOR VAND TONE LUNAR DE HUMUS PENTRU ACESTE FLORI !! UITATIVA SI LA SACII DE PAMANT CARE II GASITI LA FLORARII SA VEDETI DE UNDE VIN . UNGARIA, POLONIA, ETC! EU ACUM AM O COLABORARE IN ACEST SENS CU UNGARIA PENTRU RAME !! CUMPAR SAPTAMANAL MII DE CUTII GATA AMBALATE SI ASA LE TRIMIT MAGAZINELOR DE PESCUIT !! SI EU AM INCEPUT O ASEMENEA AFACERE !!! DAR ATENTIE PRIMUL AN ESTE DOAR HOBYY DACA VRETI SI BANI INVESTITI !!! NU VETI PRODUCE MAI NIMIC !!! DUREAZA FOARTE MULT PANA SE REPRODUC, PANA CRESC SI ETC. ESTE MAI DEGRABA UN HOBYY SI FOARTE MULT DE MUNCA !! ASTA NU SE POATE FACE SINGUR, NECESITA OAMENI SI MULTA MUNCA !! IN CONTINUARE RAMAN TOTUSI SA CUMPAR DECAT SA FABRIC SUNT FOARTE MULTE CHELTUIELI CARE DUPA SOCOTELIILE MELE NU RENTEAZA !! DACA DORITI VA POT SPUNE MAI MULTE FACETI DVS CA EU VA CUMPAR SI ACUM VA SPUN CANTITATEA SI APOI DACA CREDETI CA RENTEAZA APUCATIIVA !! 50.000 CUTII PE LUNA PERIADA DE MAI -SEPTEMBRIE ! VA DORESC SUCCES !!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.03.2010 19:34:

  BUNA ZIUA TUTUROR !! AM ACCESAT DIN GRESEALA ACEST SAIT SI AM VAZUT CA MULTI DINTRE DVS DORITI SA FACETI CEVA! INCERC SA VA DAU CATEVA INF. PE SCURT SUNT DISTRIBUITOR DE MOMEALA VIE IN TOATA TARA SI NU NUMAI ! DE 2 ANI ! POT SA VA SPUN CA LA NOI INCA NU SE POATE FACE NIMIC PT CRESTEREA RAMELOR ! CE ATI VAZUT SAU AUZIT ATAT LA CEI CARE M,AI FAC IN TARA ESTE NUL !! CE FERME AU UNGARIA, ANGLIA, OLANDA IN SPECIAL NU VA VINE SA CREDETI O INTREAGA INDUSTRIE! SI SA VA SPUN DE CE ! LA OLANDEZI FAC TOATA AFACEREA ACEASTA PENTRU HUMUS ! FIIND TARA LALELELOR SAUA FLORILOR VAND TONE LUNAR DE HUMUS PENTRU ACESTE FLORI !! UITATIVA SI LA SACII DE PAMANT CARE II GASITI LA FLORARII SA VEDETI DE UNDE VIN . UNGARIA, POLONIA, ETC! EU ACUM AM O COLABORARE IN ACEST SENS CU UNGARIA PENTRU RAME !! CUMPAR SAPTAMANAL MII DE CUTII GATA AMBALATE SI ASA LE TRIMIT MAGAZINELOR DE PESCUIT !! SI EU AM INCEPUT O ASEMENEA AFACERE !!! DAR ATENTIE PRIMUL AN ESTE DOAR HOBYY DACA VRETI SI BANI INVESTITI !!! NU VETI PRODUCE MAI NIMIC !!! DUREAZA FOARTE MULT PANA SE REPRODUC, PANA CRESC SI ETC. ESTE MAI DEGRABA UN HOBYY SI FOARTE MULT DE MUNCA !! ASTA NU SE POATE FACE SINGUR, NECESITA OAMENI SI MULTA MUNCA !! IN CONTINUARE RAMAN TOTUSI SA CUMPAR DECAT SA FABRIC SUNT FOARTE MULTE CHELTUIELI CARE DUPA SOCOTELIILE MELE NU RENTEAZA !! DACA DORITI VA POT SPUNE MAI MULTE FACETI DVS CA EU VA CUMPAR SI ACUM VA SPUN CANTITATEA SI APOI DACA CREDETI CA RENTEAZA APUCATIIVA !! 50.000 CUTII PE LUNA PERIADA DE MAI -SEPTEMBRIE ! VA DORESC SUCCES !!

  [Răspunde]
 • grecu a scris la 01.06.2014 10:06

  sal un numar de tel te rog sau suna la 0743331556 multumesc

 • Anonim a scris la 05.03.2010 19:34:

  BUNA ZIUA TUTUROR !! AM ACCESAT DIN GRESEALA ACEST SAIT SI AM VAZUT CA MULTI DINTRE DVS DORITI SA FACETI CEVA! INCERC SA VA DAU CATEVA INF. PE SCURT SUNT DISTRIBUITOR DE MOMEALA VIE IN TOATA TARA SI NU NUMAI ! DE 2 ANI ! POT SA VA SPUN CA LA NOI INCA NU SE POATE FACE NIMIC PT CRESTEREA RAMELOR ! CE ATI VAZUT SAU AUZIT ATAT LA CEI CARE M,AI FAC IN TARA ESTE NUL !! CE FERME AU UNGARIA, ANGLIA, OLANDA IN SPECIAL NU VA VINE SA CREDETI O INTREAGA INDUSTRIE! SI SA VA SPUN DE CE ! LA OLANDEZI FAC TOATA AFACEREA ACEASTA PENTRU HUMUS ! FIIND TARA LALELELOR SAUA FLORILOR VAND TONE LUNAR DE HUMUS PENTRU ACESTE FLORI !! UITATIVA SI LA SACII DE PAMANT CARE II GASITI LA FLORARII SA VEDETI DE UNDE VIN . UNGARIA, POLONIA, ETC! EU ACUM AM O COLABORARE IN ACEST SENS CU UNGARIA PENTRU RAME !! CUMPAR SAPTAMANAL MII DE CUTII GATA AMBALATE SI ASA LE TRIMIT MAGAZINELOR DE PESCUIT !! SI EU AM INCEPUT O ASEMENEA AFACERE !!! DAR ATENTIE PRIMUL AN ESTE DOAR HOBYY DACA VRETI SI BANI INVESTITI !!! NU VETI PRODUCE MAI NIMIC !!! DUREAZA FOARTE MULT PANA SE REPRODUC, PANA CRESC SI ETC. ESTE MAI DEGRABA UN HOBYY SI FOARTE MULT DE MUNCA !! ASTA NU SE POATE FACE SINGUR, NECESITA OAMENI SI MULTA MUNCA !! IN CONTINUARE RAMAN TOTUSI SA CUMPAR DECAT SA FABRIC SUNT FOARTE MULTE CHELTUIELI CARE DUPA SOCOTELIILE MELE NU RENTEAZA !! DACA DORITI VA POT SPUNE MAI MULTE FACETI DVS CA EU VA CUMPAR SI ACUM VA SPUN CANTITATEA SI APOI DACA CREDETI CA RENTEAZA APUCATIIVA !! 50.000 CUTII PE LUNA PERIADA DE MAI -SEPTEMBRIE ! VA DORESC SUCCES !!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.03.2010 19:34:

  BUNA ZIUA TUTUROR !! AM ACCESAT DIN GRESEALA ACEST SAIT SI AM VAZUT CA MULTI DINTRE DVS DORITI SA FACETI CEVA! INCERC SA VA DAU CATEVA INF. PE SCURT SUNT DISTRIBUITOR DE MOMEALA VIE IN TOATA TARA SI NU NUMAI ! DE 2 ANI ! POT SA VA SPUN CA LA NOI INCA NU SE POATE FACE NIMIC PT CRESTEREA RAMELOR ! CE ATI VAZUT SAU AUZIT ATAT LA CEI CARE M,AI FAC IN TARA ESTE NUL !! CE FERME AU UNGARIA, ANGLIA, OLANDA IN SPECIAL NU VA VINE SA CREDETI O INTREAGA INDUSTRIE! SI SA VA SPUN DE CE ! LA OLANDEZI FAC TOATA AFACEREA ACEASTA PENTRU HUMUS ! FIIND TARA LALELELOR SAUA FLORILOR VAND TONE LUNAR DE HUMUS PENTRU ACESTE FLORI !! UITATIVA SI LA SACII DE PAMANT CARE II GASITI LA FLORARII SA VEDETI DE UNDE VIN . UNGARIA, POLONIA, ETC! EU ACUM AM O COLABORARE IN ACEST SENS CU UNGARIA PENTRU RAME !! CUMPAR SAPTAMANAL MII DE CUTII GATA AMBALATE SI ASA LE TRIMIT MAGAZINELOR DE PESCUIT !! SI EU AM INCEPUT O ASEMENEA AFACERE !!! DAR ATENTIE PRIMUL AN ESTE DOAR HOBYY DACA VRETI SI BANI INVESTITI !!! NU VETI PRODUCE MAI NIMIC !!! DUREAZA FOARTE MULT PANA SE REPRODUC, PANA CRESC SI ETC. ESTE MAI DEGRABA UN HOBYY SI FOARTE MULT DE MUNCA !! ASTA NU SE POATE FACE SINGUR, NECESITA OAMENI SI MULTA MUNCA !! IN CONTINUARE RAMAN TOTUSI SA CUMPAR DECAT SA FABRIC SUNT FOARTE MULTE CHELTUIELI CARE DUPA SOCOTELIILE MELE NU RENTEAZA !! DACA DORITI VA POT SPUNE MAI MULTE FACETI DVS CA EU VA CUMPAR SI ACUM VA SPUN CANTITATEA SI APOI DACA CREDETI CA RENTEAZA APUCATIIVA !! 50.000 CUTII PE LUNA PERIADA DE MAI -SEPTEMBRIE ! VA DORESC SUCCES !!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.03.2010 14:54:

  Vand humus de rame (10 mcb), pret negociabil. Braila: tel. 0722743199

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.03.2010 14:54:

  Vand humus de rame (10 mcb), pret negociabil. Braila: tel. 0722743199

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.03.2010 14:54:

  Vand humus de rame (10 mcb), pret negociabil. Braila: tel. 0722743199

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:35:

  Oferim documentatie pt.cresterea ramelor ,,cuiburi derame,, specializarea la crescatorii .Vand humus afanat la saci de 50L(28kg) produs 100% din gunoi de grajd.TEL.:0788151210;0741548864;0729236732;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anda Mihalache a scris la 11.05.2014 17:12

  Buna ziua, Sunt interesata de consultant in vederea producerii biohumusului,la Iasi. Va multumesc.

 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:35:

  Oferim documentatie pt.cresterea ramelor ,,cuiburi derame,, specializarea la crescatorii .Vand humus afanat la saci de 50L(28kg) produs 100% din gunoi de grajd.TEL.:0788151210;0741548864;0729236732;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:23:

  Oferim consultanta tehnica ,cuiburi de rame pt. infiintarea fermei ,specilizarea la crescatorie ce functioneaza de zece ani.Vind HUMUS afanat ,saci de 50 L(28kg.)la pretul de15Euro/sac produs 100% din gunoi degrajd ,cernut si uscat.Tel.de contact:0788151210;0729236732;0741548864;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:23:

  Oferim consultanta tehnica ,cuiburi de rame pt. infiintarea fermei ,specilizarea la crescatorie ce functioneaza de zece ani.Vind HUMUS afanat ,saci de 50 L(28kg.)la pretul de15Euro/sac produs 100% din gunoi degrajd ,cernut si uscat.Tel.de contact:0788151210;0729236732;0741548864;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:23:

  Oferim consultanta tehnica ,cuiburi de rame pt. infiintarea fermei ,specilizarea la crescatorie ce functioneaza de zece ani.Vind HUMUS afanat ,saci de 50 L(28kg.)la pretul de15Euro/sac produs 100% din gunoi degrajd ,cernut si uscat.Tel.de contact:0788151210;0729236732;0741548864;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 22.02.2010 13:23:

  Oferim consultanta tehnica ,cuiburi de rame pt. infiintarea fermei ,specilizarea la crescatorie ce functioneaza de zece ani.Vind HUMUS afanat ,saci de 50 L(28kg.)la pretul de15Euro/sac produs 100% din gunoi degrajd ,cernut si uscat.Tel.de contact:0788151210;0729236732;0741548864;0763024815.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.02.2010 13:53:

  doresc sa infiintez si eu o ferma de rame...cine ma poate informa sa sune la nr de tel 0262382243

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 16.01.2010 20:43:

  ma intereseaza sa incep afacerea de crestere a ramelor. detinteren si entuziasm si daca e nevoie si banii necesari. daca este cineva disponibil sa ma primeasca in practica accept orice conditie astept cu multa nerabdare un raspuns la belisatrading@yahoo.com sau tel 0722663005;0762203657. multumeac anticipat celor ce ma pot ajuta. Matei

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 15.01.2010 19:41:

  cumpar documentatie pentru cresterea ramelor. Tel:0751384530 0752287899

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 15.01.2010 19:35:

  de unde pot cumpara documentatie pentru cresterea ramelor?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.01.2010 15:07:

  doresc sa infiintez si eu o ferma de rame, ma intereseaza de unde pot procura aceste vietati, la ce pret si o documentatie necesara pentru inceperea activitatii

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.01.2010 19:33:

  vreau sa_ mi infiintez si eu o ferma de rame si as vrea mai multe detalii si sfaturi despre cresterea si costurile fermei si avantajele mele k produktor,multumesc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.01.2010 21:22:

  daca imi fac o ferma de iepuri pot sa imi fac o ferma de rame?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.01.2010 16:52:

  Buna, imi puteti spune pe ce post a fost si cum se numeste emisiunea in care a aparut d-ul Petru DIACONITA? Multumesc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.01.2010 22:33:

  vedeti ca la dadr tebuie sa-l stie cineva pe acest domn diaconita,a vrut sa acceseze fonduri europene

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.01.2010 22:30:

  vedeti care sinteti de pe linga Suceava ,exista un domn Petru DIACONITA care are ferma de rime .A fost emisiune la tv simbata ,9 ianuarie 2010, au fost filmate inclusiv platformele cu rime Am vazut cum era asigurata umiditatea in stratul cu rime,cu un aspersor actionat de o pompa de fintina as dori daca aflati adresa exacta sau mai multe informatii sa reveniti cu comentarii aici

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.01.2010 12:26:

  buna ziua! as dori sa iau legatura cu cineva , care are cunostinta de a dezvolta o afacere cu cresterea ramelor.Am teren ,dar locuiesc in zona de munte(bucovina) si nu stiu ce sanse am, avand in vedere temperaturile mai scazute.In aceasta privinta astept un raspuns.Va multumesc mult!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.01.2010 17:30:

  am 17 ani locuesc la tara si as vrea sa incep o aface de vitor cu aceste rame cine ar putea sa ma ajute cu tecnologia, as vrea sa vizitez o ferma de rame

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.09.2009 19:21:

  salut tuturor celor care au o ferma de rame si celor care vor sa faca si ei una ,si eu sunt unul care as vrea sa fac o asemenea afacere, am terenul si materia prima dar nu am documentatia necesara si nici experienta si as dori daca se poate sa ma ajute cineva cu documentatie completa despre cresterea ramelor.desigur contra cost .va multumesc.0723 176897

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 24.08.2009 15:05:

  Buna ziua, As dori sa infiintez o ferma de rame si nu stiu cum de unde sa incep. Sunt constienta ca este un lucru dificil, insa, sunt foarte hotarata sa valorific suprafata mare de teren pe care o detin. Va rog mult, cine ma poate ajuta cu sfaturi sa imi raspunda pe adresa de email ramonietzkaya@yahoo.com.Multumesc anticipat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 24.08.2009 15:05:

  Buna ziua, As dori sa infiintez o ferma de rame si nu stiu cum de unde sa incep. Sunt constienta ca este un lucru dificil, insa, sunt foarte hotarata sa valorific suprafata mare de teren pe care o detin. Va rog mult, cine ma poate ajuta cu sfaturi sa imi raspunda pe adresa de email ramonietzkaya@yahoo.com.Multumesc anticipat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.08.2009 23:55:

  si eu am posibilitatea sa infiintez o ferma de rame,dar de unde pot procura aceste vietati pentru inceperea activitatii?dati-mi niste raspunsuri concrete!!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.08.2009 23:55:

  si eu am posibilitatea sa infiintez o ferma de rame,dar de unde pot procura aceste vietati pentru inceperea activitatii?dati-mi niste raspunsuri concrete!!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.08.2009 11:24:

  as dori sa cunosc si eu tehnologia de crestere a ramelor ,mapoate ajuta cineva?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.08.2009 11:24:

  as dori sa cunosc si eu tehnologia de crestere a ramelor ,mapoate ajuta cineva?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 23.07.2009 15:26:

  Vreau sa infiintes o ferma de crestere a ramelor, cred ca e o afacere de criza.Ma puteti ajuta cu anumite sfaturi ,documentatii realiste si bineinteles costurile pe metru patrat

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 23.07.2009 15:26:

  Vreau sa infiintes o ferma de crestere a ramelor, cred ca e o afacere de criza.Ma puteti ajuta cu anumite sfaturi ,documentatii realiste si bineinteles costurile pe metru patrat

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 17.07.2009 21:34:

  La ce pret?Transportul cui?In ce oras?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 17.07.2009 17:46:

  As avea de vanzare aprox.10 to de biohumus,cernut si ambalat in saci de plastic.Pentru cei interesati il pot ambala in pungi personalizate,tel 0765403214

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 17.07.2009 17:46:

  As avea de vanzare aprox.10 to de biohumus,cernut si ambalat in saci de plastic.Pentru cei interesati il pot ambala in pungi personalizate,tel 0765403214

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.07.2009 08:48:

  Pot sa va ajut in procurarea ramelor si tehnologia de cresterea a ramelor. tel 0749516482.e-mail; transbioil@yahoo.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.07.2009 08:48:

  Pot sa va ajut in procurarea ramelor si tehnologia de cresterea a ramelor. tel 0749516482.e-mail; transbioil@yahoo.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.07.2009 11:29:

  Pot sa va ajut cu infiintarea unei ferme de rame .Relatii la tel 0749516482,sau e-mail transbioil@yahoo.com.Urmariti duminica 5 iulie 2009 viata satului pe TVR 1 la 11,30 la 13 si o sa vedeti ce se poate face cu produsul HUMUSIL obtinut din vermicompost. Cu deosebit respect Marin Marian

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.07.2009 11:29:

  Pot sa va ajut cu infiintarea unei ferme de rame .Relatii la tel 0749516482,sau e-mail transbioil@yahoo.com.Urmariti duminica 5 iulie 2009 viata satului pe TVR 1 la 11,30 la 13 si o sa vedeti ce se poate face cu produsul HUMUSIL obtinut din vermicompost. Cu deosebit respect Marin Marian

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 18.06.2009 18:33:

  Buna seara In speranta ca imi va raspunde cineva, adresez si eu doua intrebari tuturor forumistilor care au crescatorii de rame. Am toate conditiile(ma refer la teren si deseuri) si as vrea sa imi infiintez o crescatorie de rame pentru comercializarea acestora pescarilor. Nu ma intereseaza productia de biohumus, ci productia de rame. As vrea sa stiu in cat timp se inmultesc ramele? Si care ar fi cea mai "rentabila" specie de rame? Astept raspunsul dvs. si orice sfat pe care mi-l puteti adresa pe adresa de mail dmp260686@yahoo.com o seara buna

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.05.2009 14:02:

  doresc sa-mi infiintez ferma de rame , mai ales pentru inmultirea ramelor. doresc instructiuni si colaborare contra cost. mocanu marcel 0723228756 tulcea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.04.2009 10:14:

  Buna ziua ! Am un magazin de vanatoare si pescuit si doresc sa infiintez o crescatorie de rame . Am nevoie de sfatul si eventual de proiectul cuiva care deja functioneaza ......binenteles contra cost si rog seriozitat! Multumesc anticipat

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.04.2009 10:14:

  Buna ziua ! Am un magazin de vanatoare si pescuit si doresc sa infiintez o crescatorie de rame . Am nevoie de sfatul si eventual de proiectul cuiva care deja functioneaza ......binenteles contra cost si rog seriozitat! Multumesc anticipat

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.04.2009 10:08:

  Buna ziua,eu pot sa sun la nr. 074...... ,eu am mai scris la aceasta rubrica,am primit un singur raspuns carein final a ramas in "coada de peste ".Precizez,sunt un pensionar stabilit "la tara" fortuit in urma unui accident vascular,doresc sa ma apuc de ceva in domeniul regenerarii naturii, a pamantului.Consider ca daca toti locuitorii din mediul rural ar avea in gospodaria propie un sistem de transormare a gunoiului menajer in humus ar fii minunat.Deci doresc sa'mi infiintez o mini ferma pentru cresterea ramelor si transformarea gunoiului menajer - o parte - in humus.Eu in urma acelui blestemat de accident vascular pot sa port o discutie telefonica mai dificil,deaceea va rog pentru prima parte a discutiilor sa acceptati un schimb se imailuri.Multumesc,astept rapunsul dvs. la adresa : mircea946@yahoo.com Salutari.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.04.2009 10:08:

  Buna ziua,eu pot sa sun la nr. 074...... ,eu am mai scris la aceasta rubrica,am primit un singur raspuns carein final a ramas in "coada de peste ".Precizez,sunt un pensionar stabilit "la tara" fortuit in urma unui accident vascular,doresc sa ma apuc de ceva in domeniul regenerarii naturii, a pamantului.Consider ca daca toti locuitorii din mediul rural ar avea in gospodaria propie un sistem de transormare a gunoiului menajer in humus ar fii minunat.Deci doresc sa'mi infiintez o mini ferma pentru cresterea ramelor si transformarea gunoiului menajer - o parte - in humus.Eu in urma acelui blestemat de accident vascular pot sa port o discutie telefonica mai dificil,deaceea va rog pentru prima parte a discutiilor sa acceptati un schimb se imailuri.Multumesc,astept rapunsul dvs. la adresa : mircea946@yahoo.com Salutari.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.04.2009 11:36:

  Cine vrea ferma de rame sa sune la 0740575953.Nu e fabrica de bani,cum spun unii, e mult de munca.Daca aveti sera e grozav ingrasamintul,adica humusul ramelor.Daca vreti doar sa va aflati in treaba cautati-va alta ocupatie.Diletantii si amatorii n-au ce cauta aici.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.04.2009 11:36:

  Cine vrea ferma de rame sa sune la 0740575953.Nu e fabrica de bani,cum spun unii, e mult de munca.Daca aveti sera e grozav ingrasamintul,adica humusul ramelor.Daca vreti doar sa va aflati in treaba cautati-va alta ocupatie.Diletantii si amatorii n-au ce cauta aici.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.04.2009 14:15:

  buna la toata lumea.as dori sa fiu ucenicul unei persoane care are experienta in viermicultura si ar fi dispus sa ma invete si pe mine cum sa pun bazele unei ferme de rame.daca sunteti dispusi sa impartiti experienta dumneavoastra v-as fi foarte recunoscator.puteti trimite un numar de teleton sau o adresa de email pe Nepotel@yahoo.com ca sa va pot contacta. Multumesc anticipat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.04.2009 14:15:

  buna la toata lumea.as dori sa fiu ucenicul unei persoane care are experienta in viermicultura si ar fi dispus sa ma invete si pe mine cum sa pun bazele unei ferme de rame.daca sunteti dispusi sa impartiti experienta dumneavoastra v-as fi foarte recunoscator.puteti trimite un numar de teleton sau o adresa de email pe Nepotel@yahoo.com ca sa va pot contacta. Multumesc anticipat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.03.2009 00:58:

  salutari tuturor in primul rand...in al doilea rand vreau sa infiitez o ferma de rame si din cate am citit pe site am nevoie de consultanta unui specialist...binenteles contra cost...astept oferte(0721144223).multumesc anticipat...

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 23.03.2009 09:30:

  Forumul incepuse sa fie interesant.Cei care va pricepeti,mai scrieti ceva pentru noi profanii.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.03.2009 21:52:

  Stimata d-na,eu ferme la altii nu fac,vand doar humusul de rame.Dvs.vreti sa vi-l produceti singura si nu sa-l cumparati pentru folosinta proprie sau sa-l comercializati.La ce va ganditi cand spuneti ca doriti sa colaborati?Vizite la ferma nu permit.Nu cred ca veti gasi pe cineva dispus sa va inlesneasca o vizita la vreo ferma.Nici dumneavoastra nu ati accepta straini in ferma.Eu intru din cand in cand pe forum sa-i mai incurajez si pe altii, ca este loc pentru toata lumea.Dar fiecare trebuie sa porneasca de undeva.Daca doriti sa incepeti,tot aici pe forum ,este cineva care infiinteaza ferme de rame.De ce nu luati legatura cu respectiva persoana?Chiar va doriti sa incepeti sa faceti o ferma de rame?Aveti ferma zootehnica sau acces liber si gratis la gunoi de grajd?Daca nu,nu va apucati.Afacerea in sine,dupa primul an in care se comit multe greseli,inregistreaza un adevarat ,,boom".Primul an este cel mai greu.Dupa ce ati parcurs intregul ciclu totul devine extrem de usor.Dar daca nu aveti posibilitatea sa va extindeti degeaba ati pornit la drum.Cand aveti cantitati mici de humus de vanzare nu se incurca nimeni cu dvs.Ani in urma si eu am acceptat vizite la ferma mea de rame.De apucat s-au apucat mai multi,dar desi le explicasem ca trebuie sa apeleze la cineva care se pricepe,ei s-au limitat doar la a cumpara rame de-aiurea si sa imite ce vazusera la mine.Rezultatul?Rame moarte 100%,bani aruncati. Dupa aceea au luat-o pe acelasi drum pe care plecasem si eu.Eu nu am de gand sa impartasesc pe forum decat din pataniile mele ca sa invete si altii.Si eu am fost candva incapatanat considerand ca pot face singur,fara experienta altora.Mi se parea ca-i scump sa apelez la altii care chiar se ocupau cu vermicultura.Vermicultura nu este o afacere minune.Ea inseamna munca.Nu este loc pentru smecheri. Asa ca daca doriti sa incepeti,succes.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 03.03.2009 00:21:

  Da am humus de 36,4% ,luati legatura cu mine va dau 5l gratis si faceti-i analiza unde doriti.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.03.2009 23:10:

  apar din ce in ce mai multi forumisti pe aceasta problema si ma bucura ca mai aflu si eu una alta sint pe forum din data de 28 decembrie 2008 ,am facut si unele miscari dar am priceput ca e mai sigur sa-ti produci singur dejectiile necesare ca intr-un viitor de extindere sa nu fii la cheremul cuiva care te poate lasa balta cind ti-elumea mai draga .asta una ,apoi am fost foarte rece respinsa de cineva care infiinteaza si ofera consultanta doar de la 300 mp incolo.Dupa ceva timp vad ca apare in ziarul anunturi agricole si -si ofera serviciile chiar de la citiva mp pornind.Sper sa nu ma injure ca -l deconspir dar prea -ma durut cind mi-a spus ca daca vreau sa incep cu putin ,nu e treaba lui si rime pot sa ma descurc de unde pot dar nu de la ei. Sa nu ma judecati prea aspru dar prea e un mister in general da eu sint intr-o zona vizata de desertificare si pamintasul meu care l-am cumparat cu multe sacrificii nu vreau sa-l las la copiii mei fara a reprezenta o valoare si eu sa fi muncit degeaba pe pamint.Vedeti nr meu de tel si e-mailul in ziua de 28 dec 2008 "despre rime" Mi-as dori sa colaborez cu d-nul din 1 si 2 martie 2009 cu ferma de rime ,un nr de tel pentru viitor. rog seriozitate! Cu respect, multumesc ,iulia,

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.03.2009 21:43:

  Pentru ca am un pic de timp liber haideti sa va mai spun cate ceva din ceea ce am parcurs de-a lungul anilor cu ferma mea de rame.In 2003 cand am inceput ,am cumparat ramele Eisenia Foetida necesare pentru o suprafata de 20 mp.Tehnologia pe care o aveam provenea din diverse surse(carti, articole).Desi eram la curent ca in Romania era cineva care infiinta ferme de rame,am zis ca daca iau ramele si am tehnologia nu am de ce sa apelez la nimeni.Plus ca ieseam mai ieftin.M-am pacalit tare. In 2003,2004,2005 nu am facut decat sa aplic ceea ce stiam dar n-am inaintat deloc.Ba mai mult, scazusem aproape la zero.Mi-au murit aproape toate ramele la un moment dat.Care nu murisera numai a rame nu aratau.Cand am tras linie,dupa aproape trei ani de munca,rezultate zero.Humus nu produsesem,rame nu mai aveam,eram cumva descurajat.Am luat legatura cu persoana care infiinta ferme de rame.La inceput mi s-a parut ciudat ca imi cerea o parte din bani in avans si mai ales ca imi spunea ca tehnologia pe care avea sa mi-o dea nu avea mai mult de o pagina A4.Eu la momentul respectiv aveam tehnologie cam de vreo 1500 de pagini A4(adevarat ca nu facusem nimic cu ea).I-am spus,a ras si mi-a spus ca daca e tiparita pe hartie moale tot e bine.Pot s-o folosesc ca hartie igienica. Bine nu mi-a venit.Atunci am zis ca unde merge mia merge si suta.Am comandat 20 mp,am platit avansul si dupa 2 luni m-am dus dupa rame.Am stat de vorba cam 15 minute despre ferma de rame,mi-a explicat ce si cum si tot atunci, deoarece aveam de gand sa extind ferma chiar incepand cu acel an ,am cumparat si un substrat special de inmultire a ramelor.Asta se intampla in 2006.In anii urmatori(2007,2008) am cumparat numai substratul special de inmultire si azi ma felicit de inspiratia avuta.In primul an am ajuns la 12 mc humus si 56 mp de ferma,in al doilea an la 22 mc humus si 150 mp de ferma,anul acesta sper sa recoltez 60-65 mc de humus si sa ajung la 430mp de ferma.Ramele arata extraordinar.Sunt mari ,frumoase,am multe exemplare chiar de 18-20 cm.Cand mi-aduc aminte cu ce pocitanii lucram ma umfla si rasul.Acum cand ma uit in urma regret tare ca nu am procedat asa de la inceput.Azi as fi avut o ferma mult mai mare.Asta e.Tehnologia pe care a trebuit s-o aplic este de o simplitate extraordinara.Imi pare rau ca nu pot sa vi-o spun dar prin contractul semnat in 2006 m-am obligat la acest lucru pe o perioada de 10 ani.Destul de greu mi-a fost sa-mi fac clienti la inceput.Pentru anul acesta insa mi-am facut saci de 50 litri personalizati,nu mai vand la pungi de 5 si 10 litri.Oricum cu humus nevandut nu am ramas de pe un an pe altul.Loc pe piata este pentru multi.Mai nou,din humusul se E.f. se poate obtine extractul lichid de humus cu un randament extraordinar.Costul preparatului pentru un ha daca nu ai humus si il cumperi cu 1,5 lei/litrul, ajunge la 10 lei.Despre relatia mea cu persoana de la care am cumparat remele nu am decat cuvinte de lauda.Mai rar astfel de oameni.Serios,parolist si mai ales cum se spune la noi,bun la mana(adica cu spor la bani).Din 2007 nu-l mai sun decat de sarbatori.Nu mai am de ce.Respect cu strictete ce m-a invatat, nu fac abatere de la nimic.Ce merge nu se schimba.O sa mai intru pe forum

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 22:58:

  D-na derutata cred ca viseaza ca cineva sa vina sa-i spuna cum se face vermicultura.Are dreptate in rest.Sunt de partea dumneaei.Toata lumea trebuie sa inteleaga ca tot ceea ce priveste vermicultura nu s-a publicat niciodata.Tot ce gasim ca date sunt doar generalitati.In ceea ce priveste parerile impartite asupra felului ramei folosite in vermicultura eu sunt de partea celor care vor Eisenia Foetida.Motivele sunt urmatoarele prin comparatie:hibridul este de doua ori mai mic in lungime si de patru ori mai mic in volum si greutate decat E.f..Hibridul are enorm de multi dusmani datorita tocmai lipsei mirosului pe care il produce ca aparare.La E.f. pana si cartita nu o agreeaza.La hranire hibridul este mai pretentios decat E.f.,numai ca de acest lucru ne dam seama abia cand recoltam humusul si-i facem analize in laborator.Atunci se vede ca datorita faptului ca a mancat selectiv,calitatea humusului este alterata de cantitatea de hrana ramasa nemancata si pe care nu o putem identifica decat prin analize scumpe,prea tarziu.Intr-adevar se cunoaste in lume o reorientare a vermicultorilor de la hibrid la E.f.. Eu am ferma cu E.f.Cand am pornit-o,in 2003,singurul motiv pentru care am plecat la drum cu E.f. a fost pur si simplu o intamplare prin care mi-a cazut in mana o documentatie argumentata a unor cercetatori americani .Aici se argumenta cu lux de amanunte superioritatea humusului de la E.f.comparat cu humusul tuturor ramelor cunoscute si folosite in vermicultura pana la acea data.Atunci mi-am spus ca daca tot pornesc,sa pornesc sa fac ceva ca lumea.Si am pornit cu E.f..Am avut o tehnologie ca lumea pe care am reusit s-o simplific enorm pornind de la ideea ca vermicultorul nu trebuie sa fie un tip instruit,sa aibe multi bani la dispozitie,sa foloseasca tot felul de aparate de masura si mai ales ca vermicultura sa se preteze ca a doua ocupatie.Trebuie sa recunosc ca desi am avut tehnologie,sprijin,bani suficienti, curand am constatat ca toate cele publicate erau niste enormitati fara valoare.Pe scurt ,vermicultura aplicata inseamna o sursa de hrana costanta si atent preparata iar la urma o strategie de vanzare a humusului buna.Ferma in sine daca ai la cine sa apelezi,este foarte usor de construit cu bani f. putini si pana devine mai mare se poate manageria foarte usor.Daca este ceva greu aici este faptul ca nu poti lucra cu straini.Iti fura tainele si micile secrete si te trezesti cu concurenta nedorita.Dupa ce am intrat pe fagasul dorit am obtinut un ritm de crestere a fermei de 2.8, de la an la an in ultimii doi ani.Tot ceea ce stiam despre rame a cazut.Cifrele care se vehiculeaza peste tot nu sunt adevarate.Concret,obtin pe fiecare mp. cam 400 de litri de humus.Nu ma intrebati cate rame am acum caci nu ma intereseaza si nu stiu pentru ca nu se pot numara.In schimb va pot spune ca anul acesta ajung la o suprafata de 430 mp.spatiu de productie.Am vandut tot humusul inca din toamna si am de gand sa ma opresc cand voi avea 1000mp.spatiu de productie.Pentru mine este suficient.M-am lasat de servici inca de acum doi ani,am o ocupatie linistita.Tot de anul acesta am de gand sa incep o activitate paralela dand plusvaloare humusului de E.f. folosindu-l ca baza in producerea de fertilizant lichid si fungicid si insecticid de preventie.Si eu sunt la curent cu noutatea ca numai humusul de la E.f. contine enzime chitinazice ce descompun exoscheletul insectelor.Pe acest lucru imi voi dezvolta noua afacere.Investitia este minuscula ca valoare,daca ai humusul de rama E.f. Azi daca ar fi s-o iau de la inceput cunoscand greutatile prin care am trecut,as face-o din nou.Americanii au o vorba:,,In primul an pierdere,al doilea an in echilibru,iar din al treilea an ,castig."La mine s-a adeverit.Nu va pot da locatia fermei mele din motive lesne de inteles.Daca am starnit interesul cuiva care nu se teme sa se murdareasca pe maini castigand un ban cinstit,intrati pe forum. Va pot furniza date despre costuri,informatii,etc.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 17:38:

  ,,Vand humus concentratie 36.4%..............."Cum adica?Humusul de rama are concentratie de humus 36,4%?Unde i-ati facut analizele?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 16:12:

  Vand humus concentratie 36.4%ambalat la saci de 5l si 50l la pret de 500euro/mc.Tel.0741548864,0788151210.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 15:53:

  Povestea aceasta cu inmultitul hibridului rosu de california este o gogoasa.Daca incep azi cu 1000 de bucati,la anul am 1300 000 iar peste 2 ani am 1690 000 000 de bucati ?Hai sa fim seriosi. Greutatea medie a hibridului este de 0,5 grame si consuma IN CONDITII IDEALE cam jumatate din propria greutate.CONDITII IDEALE inseamna conditii de laborator. Disperarea asta de a vinde cu orice pret acest hibrid ma cam pune pe ganduri.Pentru acest hibrid nu a facut nimeni un studiu de impact in Romania.Are cineva idee cat costa ,ce presupune si cat dureaza? Eu m-am interesat si va pot spune ca nu-l puteti introduce in Romania decat cu avizul Academiei Romane,dupa ce fac dumnealor nu stiu cate studii ,atentie,pe cheltuiala solicitantului.Studiile dureaza 3 ani si costa enorm.Cine-l are sa lase gura mica,sa-si faca treaba in continuare cu el ,sa fie sanatos,caci nu are nici un aviz de la Academia Romana pentru orice activitate legata de folosirea hibridului rosu de California in vermicultura.Eu nu mi-as face cunoscuta indeletnicirea si nici nu mi-as da numarul de telefon in conditiile in care nu prea sunt in regula cu avizele privind folosirea pe teritoriul Romaniei a unei plante ,insecte,animal etc care nu face parte din flora si fauna tarii ,fara avizul AcademieiCine nu crede sa faca o intrebare la Academie. Apoi,vad ca altii mai ,,destepti'' decat noi iar incearca sa transforme tara in lada de gunoi a nu stiu cui. Nu numai americanii trec la Eisenia Foetida,ci toti.Intrati pe Internet si vedeti cati isi vand ramele hibrid. Oare de ce,s-ar intreba un neavizat.Pentru simplul motiv ca Eisenia Foetida, pentru humusul pe care il produce este,, Rolls Royce-ul"ramelor. In conditiile in care de anul acesta apar bani de la Ministerul Agriculturii pentru neutralizarea dejectiilor animaliere si vermicultura este una din metode este clar ca lumina zilei ca in conditiile in care ma apuc de producerea humusului de rama voi folosi EISENIA FOETIDA care este rama neaosa doar ca nu voi face rabat ci voi lua rama de crescatorie,DIN ROMANIA .La aceasta nu este nevoie de nici o aprobare de nicaieri.Trebuie sa respecti doar niste conditii minime. Nu intram pe forumul acesta dar cand vad ca unii ne considera multi si prosti iau foc.Sigur voi fi injurat de cei care vand hibridul, asa ca le urez de pe acum ceea ce imi ureaza si ei.Imi pare rau de aceasta,dar prea au disperat cand cineva si-a spus propria opinie pe forum despre hibrid.In fond era o opinie destul de echidistanta si vad ca au reactionat de parca le-ar fi scuipat in mancare. Voi mai intra pe forum in conditiile in care de anul acesta ma apuc de vermicultura. Referitor la d-ra care este derutata,ii pot spune ca nu are motive.Este o ocupatie total noua pentru Romania.II pot recomanda sa studieze temeinic materialele de pe Internet si sa ia hotararea corecta la momentul respectiv.Curaj mult si minte limpede. Pe ,,batranul biolog"(scuze) il rog sa mai intre pe forum si sa ne lumineze. Pentru ca nu vreau sa fiu injurat in particular,nu-mi dau nici telefonul nici mailul.Cine are ceva de spus s-o faca in cuvinte placute ,aici pe forum.Eu cand voi intra pe forum voi folosi acelasi titlu.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 15:19:

  Ecologizarea gropilor de gunoi cu ajutorul ramelor.Un studiu efectuat asupra unui oras de 100,000de locuitori arata ca un locuitor produce cca.800gr. de deseuri pe zi din care 45% sant deseuri organice deci cca.36 de tone.Acestea pot fi procesate pe zi de 36mil.de rame si care ocupa o suprafata de 720mp.si inca 500mp. pt.manipulare.Acest circuit ecologic produce anual 7700tone humus care poate fi folosit in parcuri ,sere de flori ,zone verzi etc. tot in interesul comunitatii.Pretul de cost al unei astfel de activitati de ecologizare reprezinta 25%din costul operatiunilor de distrugere prin ardere.Avantajul consta in faptul ca operatiunea este curata fara fum si miros ,iar profitul se obtine prin valorificarea humusului.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 14:36:

  Nu ma intereseaza cresterea ramelor dar sunt interesat de humusul de rama.Cat costa tona sau metrul cub de humus?Cum este ambalat?Care este cantitatea minima pe care o pot lua ?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 14:31:

  Hibridul rosu -in ameliorarea solurilor degradate.De la corporatia 'Eurotecnica' provine informatia ca in ultimele decenii in Europa datorita folosirii exagerate a ingrasamintelor chimice s-a distrus stratul de humus pe o suprafata de zeci de mil.de hectare.Solurile degradate se aduc la stadiu de sol fertil cu ajutorul ramelor in modul urmator:-suprafata solului se marunteste cu freza ;-pe intreaga suprafata se imprastie gunoiul de grajd si resturi de deseuri biodegradabile in strat de cca.25 de cm.,dupa care se uda bine,sau se asteapta o ploaie dupa care se imprastie ramele in concentratie de 50 buc/mp. Solul se lasa nelucrat 1 an de zile. Dupa aceasta perioada functie de anumite imprejurimi se obtine odensitate de 900-1400ex.pe mp.Socotind ca 1000 de exemplare produc 600gr.humus/mp./zi va puteti da seama ce f.i.(indicator de fertilitate )pe un sol initial degradat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 13:20:

  Cateva avantaje ale hibriduluirosu; rezistenta mare la fluctuatii de temperatura,habitatul foarte redus(100*200*25 cm)pentru un"cuib"("cuib" este notiune standardizata si presupune un container sau suprafata de 2mp.cu 100.000 de exemplare de adulti,puiet si coconi),sistemul de reproducere f.dezvoltat(se reproduc in fiecare 7-10 zile),a fost suprimata glanda ce secreta lichidul urat mirositor de autoaparare (fiind hibrid),are lungime de 5-8cm.,cantareste un gram si mananca pe zi cca. un gram.Pt. un 'cuib' este necesar 0,5h om munca pe saptamana.Ca si investitie:o platforma in panta pt.scurgere (betonata sau cu folie) in aer liber(umbra),o roaba,apa pt. udat ,hartie de turnesol pt. stabilirea pH-ului,umiditatea se stabileste practic .Culcusul habitatului se determina cu ajutorul testului P-50-L.Acelasi.0741548864......

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 12:36:

  Din pct. de vedere al cresterii intensive atrag atentia doar 3 specii:Lumbricus rubelus,Eisenia foetida si Hibrid rosu(RED WORM).Despre aceasta ultima exista contradictii in randul oamenilor de stiinta privind denumirea: dupa unii acesta fiind un hibrid ar trebui sa poarte numele in latina de: Allolobophora(Eisenia ) foetida ,iar altii sustin denumirii din limba engleza(Red Worm) pana cind nu se definesc toate isusirile morfologice si deosebirea de celelalte specii.Nu sant biolog nici profesor univ. sant un simplu crescator de rame ,de hibrid rosu.P.S. Nu am var in SUA. Sant de acord sa ne vizitam fermele reciproc pe cheltuiala mea.Acelasi; 0741548864;0788151210;0729236732.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2009 11:39:

  Sa va explic ,diferenta intre E.foetida si hibrid rosu;nu este nici una din punct de vedere morfologic,doar avantajele date crescatorului de h. r. concretizate in urmatoarele:reproducerea intensiva(1ex.produce pe an 1300 de pui),lafiecare 100 de zile isi dubleaza efectivele,concentratie mare(100.000ex. pe2mp.) Cred ca cel ce neaga avantajele h.r. fata de E.foetida n-a vazut ferma de rame in viata lui.Ii stau la dispozitie poate oricand s-o viziteze ,o am de 20 deani.Pt.cei interesati am ghid practic de crestere ramelor in mod intensiv,sau chir si in balcon.DE vanzare 50 t. dehumus in concentratie de 36.4%. Tel.0741548864;0788151210;0729236732.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.02.2009 21:07:

  ce sa mai cred? si de vrei sa te apuci sa produci biohumus la scara mai mica (sau mai mare) in cine sa ai incredere? pe forum numai controverse dar nimeni nu vrea sa spuna concret primii pasi, de unde se cumpara rime bune si batem apa in piua ca sa ne aflam si noi in treaba . De ce noi romanii ajungem sa fim suspiciosi pe o idee de afacere si nu ne ajutam? Sintem bogati ai dracului. Decit ne dam cu parerea ca asa si pe dincolo. Cine stie sa dea detalii,, sa dea nr tel sau adresa ca sa ne documentam la fata locului.,sa ne cunoastem fata -n fata.Vedeti cu agricultura asta conventionala ca ne umple de tot felul de boli si noi stam si ne inselam unii pe altii, ca sa facem bani cinstit nu e de circa noastra.vreau sa vad si eu un daca un agricultor produce biohumus ,sa iasa infata si sa spuna ;faceti ce fac eu , veniti sa vedeti ,va ajut, hai sa colaboram etc. Cuba intr-un moment de rascruce s-a salvat producind legume ecologice si a iesit pe o piata care a apreciat si a facut-o cunoscuta.Are peste 3000 de ferme,de rime care produc "aurul negru" al agriculturii-biohumusul.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.02.2009 20:44:

  Eu am avut hibridul rosu de California iar acum am eisenia foetida.Este diferenta de la cer la pamant intre cele doua rame. 1.In primul rand rama eisenia f. nu are mirosul de care se sperie lumea.Aceasta rama nu miroase a nimic atat timp cat are tot ceea ce ii trebuie.Cand este stresata datorita conditiilor de mediu emite un miros specific numai ei.Daca nu iei masuri imediat mirosul devine cum ii este numele,adica fetid si ai ultima sansa sa le salvezi,daca nu intervii, le poti pierde.La hibridul rosu nu ai acest indicator.Oricand pot muri si tu nu ai habar.Astepti ca prostul sa faci productie de humus si abia dupa 2-3 saptamani vezi ca s-au curatat. 2.Chestia cu fermierii americani care trec de la hibridul rosu la eisenia f. este adevarata.Eu am tehnologia de crestere a ambelor rame de la un var naturalizat in State.El mi-a spus acest lucru si m-a facut atent sa nu cumva sa cumpar rame hibridul rosu de California caci nu acesta este viitorul in vermicultura.De vandut vand cei care vor sa scape de hibridul rosu iar de cumparat cumparat cei neinformati,ca sa nu le spun altfel.Teapa pe fata. 3.Productie tare de humus de rama se obtine cu eisenia foetida nu cu hibridul rosu.Eu daca am lucrat cu amandoua ramele si stiu ce vorbesc.Diferentele sunt uriase. 4.Eisenia se preteaza mult mai bine la conditiile din tara noastra.Le poti tine afara vara sau iarna. 5.Documentatii adevarate intr-adevar nu se gasesc.Toti vand 80-100 sau vreo discheta sau CD cu pagini de generalitati.Dupa ce le citesti esti mai prost ca inainte.Esti doar mai intelept.Data viitoare nu vei mai cumpara. 6.Daca gasiti pe cineva care sa va faca ferme de rame faceti-o fratilor.Puneti de-o mamaliga buna.Incepeti cu cativa metri buni sau cumparati humus en-gros ,ambalati-l ,combinati-l cu diverse amestecuri,si revindeti-l.Faceti-va intai clienti si apoi va hotarati daca si veti produce humus de rama. Eu asa am inceput acum cativa ani.Cel mai tare in vanzarea humusului de rama in tara este unul care are un lant de florarii.Il cumpara en- gros la 1 leu litrul,il ambaleaza la o masinuta la plicuri de 10 ml si-l revinde la 10bani plicul(10 la leu). Ma opresc aici caci nu prea le am cu batutul la calculator.Am sa mai intru pe forum cand am sa mai vad pe unii care vor sa vanda neaparat pacaliciurile de hibrizi.Spor la minte si la bani.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 25.02.2009 19:39:

  vand rame rosii pentru pescuit,in cantitati nelimitate,eventual ofer transport,factura....ofer seriozitate si colaborare permanenta.pret 50ron/kg.la cerere se poate oferi diferite modalitati de abalare si in diferite cantitati.pentru mai multe detalii.0767554556 bogdan.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 15.02.2009 16:37:

  Am ferma de 10 ani am incercat mai multe retete de compost,nu pot sa spun ca nu aste o afacere rentabila,dar legislatia in domeniu e nula.Daca vrea cineva sa va faca un rau o poate face foarte usor,cei de la mediu nu stiu prea multe si daca nu sunteti pusi bine la punct cu tehnologia..........Pentru cei interesati relatii la tel 0745519133 PS nu vrea sa va sperii,dar investitia in varianta industriala e destul de consistenta.......

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.02.2009 18:38:

  vand rame de pescuit in cantitati mari,eventual ofer transport , factura,pret 50ron kg.tel 0767554556

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.02.2009 03:36:

  vand rame de pescuit in cantitati mari,eventual ofer si transport si posibilitate colaborare permanenta.tel 0767554556

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.02.2009 22:48:

  cumpar rame,pt. cei interesati va rog sa ma contactati la nr. :0753899700. va multumesc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.02.2009 21:16:

  AM si eu o intrebare a primit cineva vriun raspuns ..??? chiar as dori si eu sa fiu pus la curent daca este posibil cu datele necesare pentru infiintarea unei ferme de acest gen..! va multumesc ..

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.02.2009 14:03:

  Buna ziua.Azi 05.02.2009 am descoperit acest sait cu informatii despre biohumus si rame. Sunt interesat de o colaborare /schimb de informatii si de cumpararea unei cantitati de rame. Ofer in primul rand seriozitate si pretind.Astept semnale la :mircea946@yahoo.com. Salutari.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.02.2009 23:18:

  email scorpyonady@yahoo.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.02.2009 23:16:

  salut,sunt pe cale de a deschide o ferma de rame dar nu sunt destul de informat despre aceasta posibila afacere,daca cine imi poate oferii informatii in acest domeniu sau o recomandare de vreo carte care chiar te informeaza asa cum trebuie ,trimiteti-mi un email,salutari!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.02.2009 19:53:

  doresc documentatie despre cresterea ramelor.;tehnologiesi valorificare.plata la primire multumesc.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.01.2009 00:07:

  Articolele aparute in revista Ferma legate de vermicultura sunt doar pentru intocmirea unui plan de afaceri si a unui studiu de fezabilitate in cele mai mici amanunte.Dar daca cititi cu atentie veti vedea ca autorul nu da nimic din tehnologie.Cautand pe net nu veti afla decat date generale, deoarece vermicultura ca tehnologie este pastrata secreta de cei care se ocupa cu ea.Credeti ca veti face o afacere din cele cateva pagini aparute intr-o revista pe care ati dat cativa lei?Va inselati cumplit.Sfatul meu este sa cautati un vermicultor adevarat nu unul care are cateva rame in fundul gradinii sub vreun pietroi,sa cumparati pachetul intreg(rame,tehnologie,asistenta,etc) si asta daca aveti o sursa de hrana pentru rame garantata pentru multi ani.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 21.01.2009 19:12:

  anatolcik@yahoo.it contacteaza si vei intelege ce reprezinta seriozitatea in Moldova.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 21.01.2009 19:08:

  In Moldova deja din anii 1992 au fost infiintate citeva crescatorii de rame pentru producerea biohumusului , deci tehnologia si avantajele au fost insusite cu un mare succes, la moment aprovizionam intreg tara cu acest produs care permite cresterea legumelor pur ecologice. Va asiguram ca orice tip de informatie competent va putem oferi, si careva idei .

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.01.2009 16:20:

  ce fel de rime ai?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.01.2009 16:20:

  ce fel de rime ai?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 08.01.2009 16:20:

  ce fel de rime ai?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 11:30:

  Buna ziua cine doreste rame ma poate contacta la andreeass29@yahoo.com pret 35 ron kg. ( pret peste 10 kg )

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 11:30:

  Buna ziua cine doreste rame ma poate contacta la andreeass29@yahoo.com pret 35 ron kg. ( pret peste 10 kg )

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 11:30:

  Buna ziua cine doreste rame ma poate contacta la andreeass29@yahoo.com pret 35 ron kg. ( pret peste 10 kg )

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 18:43:

  revin la articolul de la informatii din 28 decembrie 2008 si dau tel meu o766450517si adresa iulia_firuta@yahoo.com ca mi-a venit ideea sa va propun celor interesati sa colaboram si sa formam o asociatie a crescatorilor de rime , daca nu exista cumva, sa spuna cine stie, ca astfel vom reusii sa aflam mult mai multe.Cititi deci revista ferma din aprilie 2008,pag.63;rev.ferma din mai 2008pag25;rev ferma septembrie2008pag 26.Articolele sint scrise de costel zidarescu tel o744630087;biohumus@yahoo.com cu care am luat legatura cindva in2008si m-a lamurit cum trebuie lucrat,se poateincepe oricind cu putini bani si putin spatiu,bineinteles caci ca orice activitate cere munca, seriozitate ,perseverenta pentru cine e hotarit.In prezent am servici si ma ocup sa produc furaje(lucerna) baloti, vreau sa fac o afacere cu circuit inchis,depinde.Rog seriozitate!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 18:43:

  revin la articolul de la informatii din 28 decembrie 2008 si dau tel meu o766450517si adresa iulia_firuta@yahoo.com ca mi-a venit ideea sa va propun celor interesati sa colaboram si sa formam o asociatie a crescatorilor de rime , daca nu exista cumva, sa spuna cine stie, ca astfel vom reusii sa aflam mult mai multe.Cititi deci revista ferma din aprilie 2008,pag.63;rev.ferma din mai 2008pag25;rev ferma septembrie2008pag 26.Articolele sint scrise de costel zidarescu tel o744630087;biohumus@yahoo.com cu care am luat legatura cindva in2008si m-a lamurit cum trebuie lucrat,se poateincepe oricind cu putini bani si putin spatiu,bineinteles caci ca orice activitate cere munca, seriozitate ,perseverenta pentru cine e hotarit.In prezent am servici si ma ocup sa produc furaje(lucerna) baloti, vreau sa fac o afacere cu circuit inchis,depinde.Rog seriozitate!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 18:43:

  revin la articolul de la informatii din 28 decembrie 2008 si dau tel meu o766450517si adresa iulia_firuta@yahoo.com ca mi-a venit ideea sa va propun celor interesati sa colaboram si sa formam o asociatie a crescatorilor de rime , daca nu exista cumva, sa spuna cine stie, ca astfel vom reusii sa aflam mult mai multe.Cititi deci revista ferma din aprilie 2008,pag.63;rev.ferma din mai 2008pag25;rev ferma septembrie2008pag 26.Articolele sint scrise de costel zidarescu tel o744630087;biohumus@yahoo.com cu care am luat legatura cindva in2008si m-a lamurit cum trebuie lucrat,se poateincepe oricind cu putini bani si putin spatiu,bineinteles caci ca orice activitate cere munca, seriozitate ,perseverenta pentru cine e hotarit.In prezent am servici si ma ocup sa produc furaje(lucerna) baloti, vreau sa fac o afacere cu circuit inchis,depinde.Rog seriozitate!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 17:59:

  vedeti ca e un articol in revista ferma aprilie 2008 si inca 2 numere in continuare , trebuie sa urmariti pagina"ferma bio si cititi cu atentie ca ferma de rime aduce profit nu numai prin vinzarea de rime ci din producerea de ingrasamint biohumus cu valoare net superioara ingrasamintelor chimice pentru agricultura ecologica spre care trebuie sa ne indreptam privirea daca vrem ca noi romanii sa iesim din saracia in care ne zbatem.Tot agricultura va salva tara asta in situatii extreme ,vedeti capentru orice ideie sint bani veniti de la ue pe agricultura luati tot ce se poate , nu mai stati ca stam rau eu o sa incerc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 17:59:

  vedeti ca e un articol in revista ferma aprilie 2008 si inca 2 numere in continuare , trebuie sa urmariti pagina"ferma bio si cititi cu atentie ca ferma de rime aduce profit nu numai prin vinzarea de rime ci din producerea de ingrasamint biohumus cu valoare net superioara ingrasamintelor chimice pentru agricultura ecologica spre care trebuie sa ne indreptam privirea daca vrem ca noi romanii sa iesim din saracia in care ne zbatem.Tot agricultura va salva tara asta in situatii extreme ,vedeti capentru orice ideie sint bani veniti de la ue pe agricultura luati tot ce se poate , nu mai stati ca stam rau eu o sa incerc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.12.2008 17:59:

  vedeti ca e un articol in revista ferma aprilie 2008 si inca 2 numere in continuare , trebuie sa urmariti pagina"ferma bio si cititi cu atentie ca ferma de rime aduce profit nu numai prin vinzarea de rime ci din producerea de ingrasamint biohumus cu valoare net superioara ingrasamintelor chimice pentru agricultura ecologica spre care trebuie sa ne indreptam privirea daca vrem ca noi romanii sa iesim din saracia in care ne zbatem.Tot agricultura va salva tara asta in situatii extreme ,vedeti capentru orice ideie sint bani veniti de la ue pe agricultura luati tot ce se poate , nu mai stati ca stam rau eu o sa incerc

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.12.2008 13:28:

  Sa stiti ca la prima vedere pare usoara cresterea ramelor dar nu este chiar asa Pot sa ma implic in infiintarea unei ferme de rame am destule cunostiinte si putem sa procuram si ramele cele mai productive si rezistente la conditiile din Romania.tel 0745134562.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.12.2008 13:28:

  Sa stiti ca la prima vedere pare usoara cresterea ramelor dar nu este chiar asa Pot sa ma implic in infiintarea unei ferme de rame am destule cunostiinte si putem sa procuram si ramele cele mai productive si rezistente la conditiile din Romania.tel 0745134562.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 03.12.2008 16:45:

  E super tare afacerea asta, eu in Timisoara cumpar un pahar de rame negre cu 4 lei!!!! (7-9 rame) din primavara o sa cresc si eu asa ceva ..... toti prieteni mei pescari sunt disperati dupa rame negre. RAMELE NEGRE SUNT CELE MAI VALOROASE.... DAR NU SE POR CRESTE IN SISTEM INTENSIV... AM ACHIZITIONAT DEJA O DOCUMENTATIE daca faceti o crescatorie e bine de stiut ca profitul cel mai mere se scoate din compost (numit si biohumus) se foloseste 7-10% in componenta pamantului de flori de calitate(care noi il importam din Ungaria) Ramele se pot vinde pt ferme ecologice de pui sau acvacultura . Una din oportunitatile de afeceri care se poate dezvolta cu ramele este furajarea puilor de fazani in primele zile de viata cand au lipsa de hemoglobina. Tot din rame se mai face faina proteica pt animale

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 03.12.2008 16:45:

  E super tare afacerea asta, eu in Timisoara cumpar un pahar de rame negre cu 4 lei!!!! (7-9 rame) din primavara o sa cresc si eu asa ceva ..... toti prieteni mei pescari sunt disperati dupa rame negre. RAMELE NEGRE SUNT CELE MAI VALOROASE.... DAR NU SE POR CRESTE IN SISTEM INTENSIV... AM ACHIZITIONAT DEJA O DOCUMENTATIE daca faceti o crescatorie e bine de stiut ca profitul cel mai mere se scoate din compost (numit si biohumus) se foloseste 7-10% in componenta pamantului de flori de calitate(care noi il importam din Ungaria) Ramele se pot vinde pt ferme ecologice de pui sau acvacultura . Una din oportunitatile de afeceri care se poate dezvolta cu ramele este furajarea puilor de fazani in primele zile de viata cand au lipsa de hemoglobina. Tot din rame se mai face faina proteica pt animale

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.12.2008 15:23:

  Vand documentatie completa CREATEREA RAMELOR in sistem intensiv atat pt pescuit cat si pt compost ( in Timisoara un pahar cu rame negre =4 lei, productia pe un hectar in Ungaria= 300 mii de euro) documentatia are 50 de pagin in format pdf-35 lei sau dosar A4-40 lei taxele postale incluse cresterea.ramelor@gmail.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.12.2008 15:23:

  Vand documentatie completa CREATEREA RAMELOR in sistem intensiv atat pt pescuit cat si pt compost ( in Timisoara un pahar cu rame negre =4 lei, productia pe un hectar in Ungaria= 300 mii de euro) documentatia are 50 de pagin in format pdf-35 lei sau dosar A4-40 lei taxele postale incluse cresterea.ramelor@gmail.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.12.2008 15:23:

  Vand documentatie completa CREATEREA RAMELOR in sistem intensiv atat pt pescuit cat si pt compost ( in Timisoara un pahar cu rame negre =4 lei, productia pe un hectar in Ungaria= 300 mii de euro) documentatia are 50 de pagin in format pdf-35 lei sau dosar A4-40 lei taxele postale incluse cresterea.ramelor@gmail.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 29.11.2008 12:05:

  Daca reusiti sa cresteti ramele, eu vi le pot cumpara. Sau, vi le pot vinde! Numai in Delta Dunarii, 0747054777

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 29.11.2008 12:05:

  Daca reusiti sa cresteti ramele, eu vi le pot cumpara. Sau, vi le pot vinde! Numai in Delta Dunarii, 0747054777

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 29.11.2008 12:05:

  Daca reusiti sa cresteti ramele, eu vi le pot cumpara. Sau, vi le pot vinde! Numai in Delta Dunarii, 0747054777

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 20.11.2008 01:08:

  VAND RAME EISENIA FOETIDA PRET NEGOCIABIL IN FUNCTIE DE CANTITATEA DORITA.0767699112

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 20.11.2008 01:08:

  VAND RAME EISENIA FOETIDA PRET NEGOCIABIL IN FUNCTIE DE CANTITATEA DORITA.0767699112

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 20.11.2008 01:08:

  VAND RAME EISENIA FOETIDA PRET NEGOCIABIL IN FUNCTIE DE CANTITATEA DORITA.0767699112

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.11.2008 10:51:

  Buna..As dori si eu detalii despre aceasta afacere!! Cine ma poate ajuta?? adresa de e-mail este nimealtu@ymail.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 10.11.2008 10:51:

  Buna..As dori si eu detalii despre aceasta afacere!! Cine ma poate ajuta?? adresa de e-mail este nimealtu@ymail.com

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.11.2008 19:26:

  DACA ARE CINEVA DE VANZARE SAU POATE FACE ROST CUMPAR RAME 50-60 RON KG. BANI SUNT TRIMIS IN CONT DUPA CE PRIMESC COLETUL SAU ODATA CU COLETUL

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.11.2008 19:26:

  DACA ARE CINEVA DE VANZARE SAU POATE FACE ROST CUMPAR RAME 50-60 RON KG. BANI SUNT TRIMIS IN CONT DUPA CE PRIMESC COLETUL SAU ODATA CU COLETUL

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.11.2008 14:11:

  a gasit cineva ceva? aveti vreun site?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.11.2008 14:11:

  a gasit cineva ceva? aveti vreun site?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.09.2008 15:54:

  doresc sa primesc un e-mail de la un crescator de rame cu detalii despre cum as putea infiinta o ferma de rame si daca exista un profit?adresa mea de e-mail este "gr73bog@yahoo.com"

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.09.2008 15:52:

  doresc sa primesc un e-mail de la un crescator de rame cu detalii despre cum as putea infiinta o ferma de rame si daca exista un profit?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.08.2008 23:21:

  doresc si eu sa pornesc o afacere cu rame, daca renteaza.....as fi bucuros daca mi-ar da cineva niste detalii. Va multumesc si astept sa ma ajutati la 0745356968, sau pe mail.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.08.2008 16:57:

  cum sa fac o ferma de rame pt a le vinde dupa eceea pescarilor

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.07.2008 21:02:

  BUNA ZIUA , si eu doresc sa intru in contact cu un crescator de rame . nr de tel al meu este 0744281750.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 30.06.2008 14:42:

  doresc sa primesc un email.de la un crescator care are o crescatorie de rame.care este investiatia in cat timp se amortizeaza si daca este o afacere.cu ce institutie pot lua legatura pentru a afla mai multe.va multumesc gabi barlad.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 30.06.2008 14:06:

  doresc sa primesc un email.de la un crescator care are o crescatorie de rame.care este investitia in cat timp se amortizeaza si daca exista un profit

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.06.2008 18:11:

  doresc sa cumpar rame din specia eisenia foetida. tel 0745134562 Marin Marian

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 26.05.2008 13:27:

  Daca stie cineva o ferma de rame il rog sa imi spuan si mie. Am nevoie de ceva biocompost....Multumesc anticipat.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.05.2008 15:46:

  Si pe mine ma intereseaza daca in Romania exista crescatori sau ferme de rame. Daca cineva stie ceva mai mul il rog se im scrie pe e-mial

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.05.2008 15:46:

  Si pe mine ma intereseaza daca in Romania exista crescatori sau ferme de rame. Daca cineva stie ceva mai mul il rog se im scrie pe e-mial

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 13.05.2008 15:46:

  Si pe mine ma intereseaza daca in Romania exista crescatori sau ferme de rame. Daca cineva stie ceva mai mul il rog se im scrie pe e-mial

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.05.2008 22:49:

  Citeste revista ,,Ferma``,aprilie 2008,pagina 63.Poate te va lamuri autorul.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.05.2008 22:49:

  Citeste revista ,,Ferma``,aprilie 2008,pagina 63.Poate te va lamuri autorul.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.05.2008 21:14:

  Citeste revista ,,Ferma``,aprilie 2008,pagina 63.Poate te va lamuri autorul.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.05.2008 21:14:

  Citeste revista ,,Ferma``,aprilie 2008,pagina 63.Poate te va lamuri autorul.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 07.05.2008 13:43:

  Vreau sa stiu daca exista in Romania asemenea ferme si sa aflu tot ce se poate despre aceasta afacere...daca este o afacere...

  [Răspunde]
 • tim a scris la 06.02.2015 16:27

  Vând ferme pentru creşterea râmelor. Tel 0769200327

 • Anonim a scris la 07.05.2008 13:43:

  Vreau sa stiu daca exista in Romania asemenea ferme si sa aflu tot ce se poate despre aceasta afacere...daca este o afacere...

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro