Cinci modalitați incredibile prin care pisica ta se răcorește, pe timpul verii

Cinci modalitați incredibile prin care pisica ta se răcorește, pe timpul verii

Vara a venit, așa că nu mai e mult și căldura sufocantă va da buzna peste noi, cât am zice „vară”!  Sticlele de apă vor fi omniprezente, aerul condiționat ne va da din nou dureri de cap, iar hainele sumare ne vor deveni cele mai bune prietene.

De bine, de rău, noi vom supaviețui cumva, dar oare animăluțele noastre pe unde își vor scoate cămașa? Cum vor supraviețui? Ce vor face, spre exemplu, mâțele noastre, în plină vară?

V-am prezentat câteva sfaturi de îngrijire a pisicii pe timpul verii, dar este bine să știți că mâța are și câteva arme proprii împotriva căldurii sufocate. Iată cele cinci modalitați incredibile prin care pisica ta se răcorește, fără ca tu să îți dai seama, pe timpul verii:

Își conservă energia – Ai observat că pisica ta devine mai leneșă, atunci când temperaturile excesive își fac de cap? Mâțele se comport în acest mod pentru că ele au conștientizat că, dacă vor obosi mai puțin, își vor conserva energia și nu se vor supraîncălzi. Pisicile știu, așadar, că trebuie să stea cât mai liniștite, pentru a evita surmenajul.

Caută suprafețe cât mai răcoroase – V-ați găsit vreodată pisica întinsă pe gresia din bucătărie, vara? Sau poate lipită de cadă, în mijlocul zilei? Cu siguranță da, și nu de puține ori! Mâțele știu că temperatura corpului se poate micșora, dacă vin în contact cu suprafețe mai reci decât ele.

Se curăță mai des – Simți aerul ca fiind mai rece, atunci când ești transpirat? Cu siguranță da, dar pentru că pisicile nu transpiră în același mod ca noi, au găsit o cale să se adapteze: se curăță mai des. Atunci când are blănița umedă, pisica resimte aerul mult mai răcoros și face față mai ușor temperaturilor extrem de ridicate.

Blana o protejează și o izolează – Blana pisicii este uimitoare: o încălzește vara și o răcorește vara. Așa că, dacă te gândești că îi faci un bine pisicii dacă o razi pe timpul verii, te înșeli. Haina pisicii funcționează ca un regulator termic ce îi stabilizează temperature pisicii indiferent de anotimp, dar o și ajută să se mențină hidratată și o protejează de arsurile solare.

Beau mai multă apă – Ca și noi, pisicile noastre se proteajează de caldură hidratându-se. Așa că asigură-te că pisica are în permanență acces la apă proaspătă, curată. 

Sursa: I heart cats

Foto: Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • Iuliana a scris la 19.04.2017 21:05:

  Buna! Chiar recent am citit ca de fapt pisicile transpira prin pernute. Nu stiam. :) http://cupisici.ro/2017/04/04/9-lucruri-interesante-despre-labutele-si-pernutele-pisicilor/#more-1344

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro