7 lucruri uimitoare care ți se întâmplă, atunci când adopți o pisică

7 lucruri uimitoare care ți se întâmplă, atunci când adopți o pisică

Când vei adopta, în sfârșit, pisica pe care ți-o dorești de atât de mult timp, vei observa că în viața ta vor interveni niște schimbări. Pisicile pufoase, drăgălașe, care cerșesc după mângâieri printr-o simplă privire, nu sunt doar adorabile și amuzante, ci și binefăcătoare, în multe privințe.

Vei fi mai puțin stresat – Să ai o pisică prin preajmă înseamnă să fii mai puțin stresat, în ciuda faptului că apar mai multe responsabilități. Pisicile au darul de a te face să te simți mai bine, știind că ai pe cineva lângă tine care de-abia așteaptă să fie mângâiat și alintat, în timp ce îți ascultă offfurile. Doar privind-o și interacționând puțin cu ea te vei simți mai fericit.  În plus, pentru faptul că pisicile sunt mai independente și mai ușor de îngrijit decât câinii sau alte animale de companie, vei simți că ai adoptat un animal care de cele mai multe ori oferă fără să ceară mai nimic în plus.

Sistemul cardiovascular îți va funcționa mult mai bine – Un studiu efectuat în 2008 în Minessota a demonstrat că persoanele care stăpânesc pisici prezintă un risc cu 30 % mai mic de a face un atac de cord . Iar prin intermediul unui alt studiu efectuat în 2009 s-a demonstrat că traiul alături de o pisică scade considerabil decesul din cauza tuturor bolilor care pot apărea la inimă.

Te vei simți mai puțin singur – Orice părinte de animaluț îți va spune că acesta îl face să se simtă mai puțin singur. La sfârșitul unei zile obositoare, iubirea și afecțiunea animăluțului sunt cele care fac ca totul să fie mai ușor. Să ai o pisică îți poate satisface necesitățile sociale la fel de bine cum ar putea să o facă ieșirile cu prietenii, rezultat confirmat în urma unui studiu din Miami. În ciuda stereotipului conform căruia câinii sunt mai afectivi, pisicile pot arăta stăpânilor mai multă iubire și afecțiune. Cu cât ești mai prietenos cu pisica ta, cu atât și ea va fi mai prietenoasă cu tine.

Vei fi mai puțin depresiv – În urma unui studiu efectuat în 2011 pe 600 de oameni (jumătate dintre aceștia spunând că au probleme cu sănătatea mentală), s-a ajuns la concluzia că pentru 87 % dintre participanți prezența unui pisici în viața lor le-a îmbuntățit starea de bine, iar pentru 76 % confruntarea cu problemele vieții s-a realizat mai ușor. Motivul este bazat pe faptul că relația om-pisică nu este deloc complicată, implică doar iubire sinceră. În plus, îngrijirea mâțelor oferă stăpânului un simț al responsabilității și o eliberare prin joacă.

Te vei vindeca mai repede – Vibrațiile toarcerii ajută la vindecarea infecțiilor și a inflamărilor mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, consolidând în același timp sistemul osos. Motivul este acela că vibrațiile produse de tors variază de la 20 la 140 de hertzi, valori care, din punct de vedere medical, se dovedesc benefice pentru diferite boli și răni.

Vei râde mai mult – Uneori, pisicile sunt pur și simplu amuzante! Un studiu efectuat în California a demonstrat că privitul pentru cel puțin 20 de minute la clipuri amuzante cu pisici se poate dovedi extrem de benefic pentru sănătate, privitorii rămânând binedispuși, pozitivi și mai puțin stresați.

Te vei simți complet – Toți părinții de pisici îți vor spune că familia lor nu a fost completă, până nu au adoptat o pisică. Odată ce o pisică a intrat în casa și în inima ta, nu va mai putea ieși.

Citește și: Pisica, un modicament viu. Beneficiile aduse de pisică asupra sănătății.  

10 beneficii de care stăpânii pisicilor au parte. 

Sursa: Lifehack.org

Foto: Hepta.ro

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro