20 de poveşti emoţionante care vă vor schimba percepţia despre animale – Partea a II-a

20 de poveşti emoţionante care vă vor schimba percepţia despre animale – Partea a II-a

Foarte mulţi dintre noi au impresia că animalele sunt superficiale, incapabile de iubire şi de sentimente profunde, specifice aparent doar oamenilor.

Dar, după ce veţi urmări poveştile de mai jos, nu veţi mai crede nici măcar pentru o clipă că animalele ne sunt inferioare, din punct de vedere emoţional. Vă veţi convinge că animalele pot simţi şi chiar iubi mai profund decât majoritatea dintre noi! Pregătiţi-vă să vă fie atinsă inima până la lacrimi:

Aceşti copii se jucau cu un câine din rasa Jack Russell Terrier pe nume George, când un Pitbull i-a atacat. George a sărit imediat să îi apare şi, desi a fost grav rănit, a reuşit să îi protejeze pe cei mici, primind ulterior şi o medalie pentru curaj.

 
© dailymail 

Aceşti doi câini, Salty şi Roselle, au reuşit să îi scoată pe stăpânii lor afară din unul dintre cele două turnuri World Trade Center, în timpul atacului de la 11 septembrie 2001.


© wikipedia  

Când micuţa Ellie, un câine Spaniel orb, a fost adusă în noua sa casă, părinţii adoptive nu îşi puteau imagina că Leo, câinele lor, va deveni ghid pentru ea: Leo o ajută să se deplaseze şi o protejează de alţi câini.

 
© manchestereveningnews  

În 2011, un scafandru a fotografiat acest peşte în Marea Barieră de Corali, în timp ce zdrobea o scoică de o piatră, pentru a-i lua conţinutul. Abilitatea animalelor de a se folosi de anumite unelte pentru a obţine ceee ce îşi doresc este semn de inteligenţă dezvoltată. Deşi multe necuvântătoare au învăţat să se folosească de instrumente simple, rareori s-a întâmplat în cazul peştilor. Până de curând, în niciun documentar nu era consemnata acest fapt.

 
© wired 

Patricia Adshead bea ceai într-o seară, în propria casă, când o bandă de hoţi a intrat şi a început să o ameninţe cu un cuţit. Când a văzut ce se întâmplă, câinele ei, Oi, s-a repezit la bărbatul care ţinea cuţitul în mână şi i-a salvat viaţa femeii. Patrupedul s-a ales cu o rană la cap, dar hoţii au luat-o la fugă şi totul s-a terminat cu bine. Ulterior, Oi a şi primit o medalie pentru curajul de care a dat dovadă.

 
© newsshopper  

În Alaska, un câine a sărit în faţa maşinii de poliţie, pentru a le atrăgea atenţia oamenilor legii şi a-i face să îl urmărească până la casa stăpânilor lui, care era în flăcări. Se pare că patrupedul alergase kilometri buni, pentru a ajunge la stradă.

Bufniţa Gandolf depunea ouă în fiecare an, în aşteptarea urmaşilor care niciodată nu mai veneau…Într-o zi, ei i s-a dat un ou de de gâscă din care, ulterior, a ieşit un puişor. Aceasta l-a îngrijit şi l-a făcut mare, cu toate că bufniţele omoară puii de păsări care diferă de ele ca aspect şi ca miros.

 

La un centru de salvare a cimpanzeilor din Camerun, cimpanzeul Dorothy a murit din cauza unor probleme cardiace. La înmormântarea ei, s-a întâmplat un lucru extrem de emoţionant: toţi cimpanzeii s-au aşezat şi priveau îndureraţi, vrând parcă să îşi ia rămas-bun.

 


© dailymail  

Delfinul Jet şi foca Miri, din Australia, sunt cei mai buni prieteni, încă din copilărie. Pentru ei, nu există nimic mai bun decât să îşi atingă năsucurile. Se spune că atunci când erau pui se întreceau să vadă care dintre ei poate mânca mai mult.

 
© today  

Urangutanul Hanama este un tătic fericit. El a adoptat câţiva pui de tigri şi de lei, pe care îi va îngriji până ce aceştia vor fi pe picioarele lor.


© care2  

Pisica Tara l-a salvat în mod eroic pe băieţelul Jeremy, când a fost atacat de un câine înfuriat.


© Tara Hero Cat  

Citeşte şi: 20 de poveşti emoţionante care vă vor shcimba total percepţia despre animale - Partea I

Sursa: Brightside.me

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro