Veste bună pentru stăpânii de animale din România- necuvântătoarele pot face dializă

Veste bună pentru stăpânii de animale din România- necuvântătoarele pot face dializă

20.03.2017

O secţie a Spitalului Veterinar al USAMV Cluj-Napoca este singura din Transilvania care oferă tratament de dializă pentru animalele diagnosticate cu insuficienţă renală acută. Medicii de aici "au furat" meserie de la Spitalul Clinic de Copii, copilaşii având greutatea similară animalelor tratate.

Dializa oferă şanse de supravieţuire în cazul animalelor diagnosticate cu boli renale acute, în special a câinilor. Medicul veterinar Răzvan Codea a declarat corespondentului MEDIAFAX că începuturile secţiei de Dializă Veterinară şi Nefrologie din cadrul Spitalului Veterinar al USAMV Cluj-Napoca nu au fost simple, aici dializa fiind cea care oferă şanse de supravieţuire în cazul animalelor diagnosticate cu boli renale acute, în special a câinilor.

”Dializa oferă un timp, oferă o fereastră terapeutică pacientului fie ca să se vindece, fie ca terapia conexă să îşi facă efectul. E terapie intensivă. Putem spune că salvăm vieţi, suntem singura secţie din Transilvania unde se face dializă pentru animale. Începuturile nu au fost simple. Am tras cu ochiul la Spitalul Clinic de Copii unde lucrează prietenii noştri şi unde se face dializă pentru cei mici. Stăteam la USAMV, fugeam acolo, veneam înapoi, cum puteam. Sunt elemente ce ţin de talia pacientului, de greutatea lui, 12 – 14 kg, în ceea ce priveşte cateterul, în ceea ce priveşte setarea aparatului de dializă şi atunci ne-a ajutat foarte mult acest sejur la Spitalul de Copii. Iniţial am lucrat pe un aparat de dializă vechi, dar în 2015 am primit unul performant care a costat 16.000 de euro, acesta fiind folosit pentru pacienţi cu probleme renale acute, nu cronice”, a spus Codea.

Potrivit acestuia, chiar dacă România a început mult mai târziu tratamentul cu dializă pentru animale ca SUA, de exemplu, în acest moment se pot oferi toate serviciile pe care le oferă şi veterinarii americani. Prima sesiune de dializă costă 450 de lei, informează Mediafax.

Proprietarul unei căţeluşe beagle, fostă campioană naţională de agility, a venit la Cluj după ce la Oradea i s-a spus că se poate face nimic pentru animal. Prima sesiune de dializă pentru animale costă la USAMV Cluj-Napoca 450 de lei, iar următoarele 180 de lei, numărul acestora variind în funcţie de modul în care răspunde animalul la tratament. O căţeluşă beagle în vârstă de 14 ani, fostă campioană naţională de agility, a fost adusă de la Oradea de stăpânul său pentru investigaţii la Spitalul Veterinar al USAMV Cluj-Napoca, animalul fiind diagnosticat cu insuficienţă renală.

Citeşte continuarea pe MEDIAFAX.

Sursa: Mediafax

Foto: Vasile Magradean 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro