Top 10 cele mai elegante rase de câini din lume

Top 10 cele mai elegante rase de câini din lume

Câinii sunt unele dintre cele mai frumoase animale, indubitabil! Că ne este frică uneori de ei, că iubim mai mult pisicile sau că nu ne-am dori un câine, din diverse motive, este altă poveste. Dar câinii au fost și vor rămâne unele dintre cele mai iubite și mai frumoase animale din lume.
 
Am vorbit, nu demult, despre rase exotice de câini, pe care toată lumea și le-ar dori, dar care se găsesc mai greu. Și, pentru că v-a plăcut clasamentul nostru, ne-am gândit că ar fi de bun augur să facem și un clasament al celor mai elegante rase de câini.
 
Dacă vă place articolul nostru sau dacă aveți și alte sugestii, ne puteți lăsa un comentariu.
 
Ogarul Afghan este considerat de foarte mulți oameni unul dintre cei mai eleganți câini din lume.  Acesta se distinge prin blana sa fină, lucioasă și deasă, și prin coada terminată într-un inel buclat. 
 
 
Dobermannii sunt câini cu alură foarte elegantă, care dau impresia de noblețe înnăscută. Corpul lor este compact, bine balansat, musculos și exprimă robustețe. În plus, ochii de culoare închisă sunt ușor migdalați și foarte expresivi.
 
 
Marele Danez sau Dog german- Este o rasă de talie mare, cu o înfățișare regală și puternică. Au fost denumiți ca un Apollo al câinilor, datorită dimensiunilor, forței și ținutei mândre. Au o constituție solidă, sunt atletici, calmi și rezervați în comportament. Capul acestui câine este purtat cu o ținută demnă. Este greu să ne imaginăm un câine de mărimea Marelui Danez mișcându-se cu eleganță, dar totuși lui îi reușește.
 
 
Ogarul Englez – Ogarii Englezi au fost născuți pentru a fi eleganți. Poate că sunt unii dintre cei mai rapizi câini din lume, dar reușesc să își păstreze eleganța, datorită picioarelor lungi și trupului subțire.
 
 
Setter Irlandez – Este imposibil să nu îți placă Setterul Irlandez! Caracterul proeminent al acestei rase este dat de blana sa bogată, mătăsoasă și netedă, de culoarea mahonului. Armonioasă și elegantă, rasa pășește oriunde cu capul ridicat.
 
 
Ogarul faraon – este un câine de talie medie, suplu, ușor și... elegant! Deși are urechile cam mărișoare, este unul dintre cei mai frumoși câini. Ogarul faraon este și foarte căutat la vânătoarea de iepuri, fiind foarte rapid.
 
 
Rhodesian Ridgeback - sunt câini puternici și eleganți, în același timp, iar creasta de pe spate adaugă frumusețe rasei deosebite.
 
 
Saluki – Saluki sau Câinele Regal din Egipt este un câine de talie mare, musculos și zvelt. Eleganța îi este dată de blana dreaptă, mătăsoasă și mai lungă la urechi, la coadă și în partea posterioară a picioarelor.
 
 
 
Shish – Tzu – Acești cățeluși de talie mică nu par tot timpul eleganți, dar cu blana lungă și aranjată par cele mai elegante creaturi.
 
 
Câinele din rasa Weimaraner sunt înalți și, atunci când aleargă, își păstrează o grație deosebită, putând fi comparat cu unele rase de cai din punctul de vedere al stilului de alergare.
 
 
 
 
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro