10 rase exotice de câini pe care toată lumea şi le doreşte

10 rase exotice de câini pe care toată lumea şi le doreşte

Exotice, pe cale de dispariţie sau pur şi simplu greu de găsit,  există destul de multe rase de câini despre care nu auzim foarte multe lucruri, dar care au o mulţime de „puteri” uimitoare. Le-am căutat pe cele pe care le considerăm cele mai importante şi ne-am gândit că v-ar plăcea să vi le împărtăţim şi vouă:

Mastiff Tibetan

Această mingiuţă pufoasă a fost şi încă este folosită pentru a păzi mănpstirile şi casele din Tibet. Cu un strat gros de blană şi cântărind între 45 şi 72 de kilograme, Tibetanul Mastiff este născut ăentru a supravieţui iernilor geroase din Asia Centrală.

Dandie Dienmont Terrier


Acest câine cu un look atât de afro e originar din Scoţia, apărând prin anii 1700. Rasa este o corcitură de Sky Terrier cu Scotch Terrier, de unde şi înfăţişarea atât de ciudată. Acest câine era extrem de folositor pentru fermieri, datorită picipoarelor scurte ce ajutau la vânatul raţelor şi al bursucilor. Cu toate acestea, această rasă de câine este foarte rară, doar câteva sute de exemplare fiind înregistrate anual.

Leonberger

Această „bestie” pufoasă este un amestec de Terra Nova, St. Bernard şi Marele Pyreneese, masculii ajungând să cântărească până la 80 de kilograme. Acesta este originar din Leonberg, Germania, iar legenda spune că a fost crescut ca un leu. După cel de-al Doilea Război Mondial, nu au fost lăsate în viaţă mai mult de opt exemplare.

Löwchen

Löwchen se traduce, în germană, “Micul Leu”, şi este una dintre cele mai rare rase de câini din lume, cu o istorie ce datează din 1442.  Acest câine extreme de elegant era o companie perfectă pentru elita franceză şi germană, acum regăsindu-se în numeroase picturi.

Brussel Griffon

Aceşti câini belgieni sunt descendenţi ai micuţilor bichoni şi erau folosşiţi în trecut pentru a vâna rozătoare. Griffonii sunt iubitori, şarmanţi, curioşi şi extreme de cunoscuţi datorită trăsăturilor faciale atât de umane. Rasa este foarte rară, după cele două Războaie Mondiale rămânând doar câteva exemplare.

Câinele Mexican fara par (Xoloitzcuintli)

Xoloitzcuintli există de peste 3000 de ani, apărând prima dată în Mexicul Antic. Lipsa părului constituie un avantaj pentru regiunea tropcială în care trăieşte. Xoloitzcuintli sunt uşor foarte uşor de domesticit, fiind ideali atât ca animale de casă, cât şi ca tovarăşi de vânătoare.

Bergamasco

Ciobănescul Bergamasco provine din Persia şi are o blană foarte mare care nu necesită îngrijire specială. Aceşti giganţi gentili sunt supuşi şi foarte răbdători. Deşi par ruşinosi în compania străinilor, leagă prietenii foarte puternice cu stăpânii lor.

 

Marele Basset Griffon Vendeen

Marele Basset Griffon Vendeen şi-au dobândit numele însoţindu-i pe aristocraţii francezi la vânătoare. Acum, această rasă de câine este ideală pentru casă. Marele Basset Griffon Vendeen, cunoscut şi pentru picioarele sale scurte, are lungimea de două ori mai mare decât înălţimea.

Mudi

Această rasă de câine este originară din Ungaria şi este de nepreţuit, pentru norocoşii care o posedă. Câinii Mudi sunt inteligenţi, puternici, curajoşi şi, mai presus de toate, iubitori. Notabilă este blană lor, care arată precum cea a unei oiţe.

Russkiy Toy

Aceşti câini eleganţi erau preferaţii aristocraţilor lor, şi este de înţeles de ce nu au părărit Rusia decât dupa 1990. Nu măsoară mai mult decât un câine chihuahua, iat blanda lungă de pe urechi le oferă o eleganţă nepreţuită.

 

Sursa: Distractify
 

 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro