Scene terifiante filmate în lumea animală. Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a încercat să-şi recapete poziţia - VIDEO terifiant

Scene terifiante filmate în lumea animală. Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a încercat să-şi recapete poziţia - VIDEO terifiant

Au auzit un zgomot puternic, s-au dus să vadă despre ce este vorba şi au rămas terifiaţi.

Cercetătorii care studiază cimpanzeii din Fongoli au descoperit o scenă groaznică. Rămăşiţele unui cimpanzeu din vestul Africii denumit Foudouko au fost descoperite la câteva ore după deces. Corpul maimuţei încă sângera şi prezenta urme de lovituri şi de muşcături.
Deşi cimpanzeii sunt cunoscuţi pentru comportamentul lor agresiv mai ales în privinţa rivalilor din alte grupuri, uciderile în interiorul grupului sunt rare - doar nouă astfel de cazuri au fost înregistrate până în prezent.

Cercetătorii susţin că raportul inegal dintre femele şi masculi dintr-un anumit grup reprezintă cauza competiţiei pentru reproducere.


Într-un articol publicat în International Journal of Primatology, experţii susţin că pe corpul maimuţei erau prezente ,,urme ale atacurilor produse de mai mulţi cimpanzei'' majoritatea fiind produse de un mascul tânăr şi o femelă adultă. ,,În cele din urmă, au şi  canibalizat o parte din corp,'' adaugă ei.

Corpul lui Foudouko a fost descoperit în timp ce sângera profund din cauza unei muşcături la piciorul drept, o tăietură pe spate, cu anusul şi coastele distruse, iar degetele îi erau pline de răni de la dinţii atacatorilor, atunci când aceştia au încercat să îl ţină la pământ.
În cele din urmă, cimpanzeul a murit din cauza rănilor interne şi a sângerării abundente.

Experţii susţin că ar fi fost bătut cu beţe şi pietre la mult timp după ce a murit, cimpanzeii au continuat să-i rupă membrele, consumând o parte din carnea lui.

 ,,Femela a fost cea care a mâncat o mare parte din corp. Ea este mama celor doi masculi superiori ai grupului. Puii ei au fost singurii care nu au atacat  corpul atât de agresiv,'' spun cercetătorii.

În grupurile de cimpanzei, de obicei sunt mai multe femele adulte decât masculi. Însă în cadrul Fangoli Savanna Chimpanzee Project din Senegal numărul masculilor îl depăşeşte pe cel al femelelor.  În mare parte acesta este un efect al faptului că femelele sunt utilizate pentru naşterea puilor care sunt apoi vânduţi pe piaţa animalelor de companie.

Foudouko a condus, în trecut, grupul fiind masculul Alfa împreună cu un mascul Beta, numit Mamadou şi a fost considerat oarecum un tiran.

În 2007, Mamadou a fost rănit, fiind nevoit să părăsească grupul pentru o perioadă de timp, perioadă în care Foudouko a trebuit să conducă de unul singur grupul. După o scurtă perioadă, Mamadou s-a reîntors, dar într-un rang maicele din mic.

În acest context, Foudouko a fost alungat din grup şi a trăit singur timp de mulţi ani. Având o şansă scăzută de a-şi găsi o parteneră singur, cimpanzeul s-a reîntors în grup, unde Mamadou liderul grupului, alături de fratele lui, David, mascul Alpha.

Experţii spun că acesta a încercat să-şi recapete şi locul de lider în grup, ceea ce ar fi declanşat atacul.

 

Sursa: Daily Mail

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro