Şase lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată câinelui tău

Şase lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată câinelui tău

Părinţii dedicaţi ai câinilor sunt unele dintre persoanele incredibile de pe acest pământ! Deşi satisfacţia şi bucuria pe care ţi le oferă patrupedul sunt nepreţuite, să fii părinte de necuvântător se poate dovedi uneori un act de eroism! Pentru că, să recunoaştem… este destul de greu să îngrijeşti un animăluţ! Aşa că nu este deloc de mirare că şi cei mai grijulii tătici şi mămici pot face greşeli mari, riscând să pună în pericol viaţa companionilor cu patru lăbuţe!

Te invităm să urmăreşti şase cele mai grave greşeli pe care părinţii câinilor le fac frecvent, atunci când vine vorba despre îngrijirea patrupezilor. Ţie care îţi este cea mai cunoscută?

Îţi laşi câinele singur în maşină – Poate că temperaturile nu sunt prea ridicate, dar dacă îţi laşi căţelul singur în maşină rişti să îi provoci moartea… Câinele se poate supraîncălzi, se poate îmbolnăvi şi riscă inclusiv să îşi piardă viaţa! În plus, un patruped singur în maşină poate fi o ţintă sigură pentru hoţi, mai ales dacă micuţul este inofensiv. Aşa că, luaţi aminte: nu vă lăsaţi niciodată câinele singur în maşină!

Îţi ţii câinele în lanţ toată viaţa – Da, toţi câinii trebuie să aibă acces afară, în aer curat! Da, dacă nu ai o curte mare, în care să îşi permită căţelul să se joace, atunci este în regulă să îl ţii legat pentru o perioadă scurtă de timp, sub atenta ta supraveghere. Dar nu este deloc în regulă să îl forţezi pe căţelul tău să trăiască în lanţ toată viaţa! Câinii au nevoie de interacţiune cu oamenii, de stimulare, trebuie să simtă că fac parte din familie şi trebuie să simtă libertate, deopotrivă! Iar asta nu se va întâmpla dacă va trăi  legat! Nu fii participant la un astfel de act de cruzime!

Neglijezi îngrijirea dentară a câinelui – Deşi câinele ar trebui spălat zilnic pe dinţi, îngrijirea dentară a câinelui face parte din domeniului SF-ului, cel puţin la noi în ţară! Această atitudine poate cauza câinelui afecţiuni grave, aşa că, dacă vă doriţi un patruped sănătos şi fericit, spălaţi-l pe dinţi. Cumpăraţi pastă de dinţi şi periuţă speciale pentru câini, citiţi materialul nostru Periajul dentar la câini şi apucaţi-vă de treabă! Nu este nici greu, nici costisitor, iar rezultatele sunt de-a dreptul benefice!

Îţi loveşti patrupedul – Niciodată, dar absolut niciodată, bătaia nu va fi ruptă din Rai! Să loveşti un câine va fi dureros nu doar pentru el, ci şi pentru relaţia voastră. Îl vei învăţa aşa ce este teama, ce înseamnă să nu ai deloc încredere în tine şi, în final, îl vei învăţa să fie violent fără motiv! Caută să îl dresezi prin recompensare!

Consideri că patrupedul nu are sentimente! – Câinii simt – câinii au emoţii şi înţeleg! Studiile recente au demonstrat că, asemenea oamenilor, câinii ştiu ce este iubirea şi pot citi emoţiile oamenilor prin intermediul expresiilor faciale! Ei pot simţi, pot iubi, se pot supăra şi se pot entuziasma!

Nu îl duci la controale veterinare – Unii dintre noi nu apelează la un medic veterinar, atunci când patrupedul dă semne că ar fi bolnav. Aşa că aleg calea cea mai simplă: pun singuri un diagnostic câinelui, îi aplică un tratament pe care ei îl cred de cuviinţă şi aşteaptă ca patrupedul să se vindece! Nu! Niciodată nu se va însănătoşi aşa patrupedul! Trebuie dus la un veterinar şi aplicat tratamentul corect, recomandat de medic! În plus, câinele trebuie dus periodic la control de rutină. Asemenea nouă, şi ei se îmbolnăvesc uşor…

Sursa: pet md

Foto: hepta

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro