Pisica Napoleon sau Minuet – mâţa cu faţă de păpuşă

Pisica Napoleon sau Minuet – mâţa cu faţă de păpuşă

Pisica Napoleon, cunoscută şi ca Pisica Minuet, este rezultatul încrucişării raselor Persana şi Munchkin. Minuet se caracterizează printr-un căpuşor mic şi rotund, de păpuşă, ochi mari şi urechiuşe ciulite. Blana este una pufoasă, coadă este stufoasă, ca de veveriţă, iar picioareleîi sunt scurte – trăsătură definitorie a acestei rase. Pisicuţele Minuet sunt  recunoscute pentru comportamentul modest şi pentru că sunt o permanent o sursă de bucurie pentru familiile lor.

Tipul blănii Scurtă sau lungă, stufoasă, mătăsoasă
Culoarea blănii Toate culorile, inclusiv gri, portocaliu, tigrat, alb, bicolor, tricolor
Mărime Medie
Speranţa de viaţă 12-14 ani
Lungime Medie
Greutate  2-4 kg
Caracteristici Supusă, inteligentă, jucăuşă, sociabilă
Năpârleşte Puţin
Se poartă frumos cu copiii Da
Vocală Puţin
Hipoalergenică Da
Ţara de origine SUA

Pisica Napoleon sau Minuet - Origine şi istoric

Rasa a fost creată de crescătorul Joseph B. Smith, în anul 1996, când a început încrucişarea pisicilor din rasa Persană cu cele din rasa Munchkin. Joseph era fan al pisicilor din rasa Munchkin, dar simţea că aceasta este uşor de confundat cu altele cu picioarele lungi, aşa că s-a decis să creeze ceva unic. A ales astfel încrucişarea cu pisicile persane datorită lookului lor exotic.

În 2015, însă, prin votul directorilor de la Asociaţia Internaţională a Pisicilor, numele de Napoleon a fost schimbat în Minuet, deşi pisica este încă recunoscută sub denumirea de Napoleon. Crescătorul a decis să numească noua rasă Napoleon, după numele împăratului Napoleon Bonaparte, care avea o statură mică.

Pisica Napoleon sau Minuet - Temperament şi personalitate

Ca şi pisicile persane, pisicile Napoleon au un comportament docil, supus, afectuos şi iubesc să fie mângâiate şi alintate. Extrem de inteligente, înţeleg nevoile membrilor familiei şi se pot adapta cu uşurinţă schimbărilor care intrevin în casă. Nu sunt solicitante, nu cer atenţie, dacă nu li se poate da, şi nici nu sunt gălăgioase. În plus, nu îşi deranjează niciodată stăpânul, dacă vede ca este ocupat.
Pisica Minuet dispune de blândeţea pisicilor din rasă Persană şi de energia şi curiozitatea pisicilor din rasa Muchkin. Ochii mari şi drăgălaşi le conferă o inocenţă pură chiar şi în momentele în care fac cele mai mari năzbâtii.

Chiar dacă sunt blânde, pisicile din rasa Napoleon au o personalitate puternică, pe care o scot la iveală ori de câte ori este nevoie.

Pisica Napoleon sau Minuet – Îngrijire

Pisicile din rasa Minuet pot avea blana fie lungă, fie scurtă, aceasta din urmă având nevoie de mai multă îngrijire. Nu prea năpârlesc, dar este nevoie să fie periate o dată, de două ori pe săptămână, pentru ca blana să fie frumoasă şi mătăsoasă, dar şi pentru a îndepărta mizeria şi firele moarte de păr. Ca orice pisică, însă este predispusă la obezitate, astfel că este foarte important să fie hrănită cu atenţie.

Pisica Napoleon sau Minuet – Sănătate

Rasa Napoleon este oricum foarte tânăra, astfel că încă nu au fost descoperite probleme de sănătate. Se ştie doar că este uşor predispusă la alergii.

Pisica Napoleon sau Minuet – Curiozităţi


-    Poate sări, dar nu la fel de tare ca alte rase
-    Pisicile Napoleon li se mai spun şi „căţeluşii din lumea pisicilor”
-    Datorită expresiilor faciale drăgălaşe, pisicilor li se mai spune şi „faţă de păpuşică”.  

Sursa: Cat Breed Selector, Wikipedia

Foto: The Napoleon Cat

 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro