Obiceiurile ciudate ale pisicilor. Ce semnifică ele

Obiceiurile ciudate ale pisicilor. Ce semnifică ele

Nu există niciun dubiu că pisicile ne sunt nişte tovarăşi extraordinari, dar, trebuie să recunoaştem, câteodată fac nişte gesturi care ne lasă un pic confuzi. Se uită fix la noi, se înghesiune în cutii sau,  în cel mai rău caz, ne ignoră.

Rămânem cu întrebarea „oare ce-a vrut să spună pisica?”, până când specialiştii ne răspund:

„Ciripitul” spre păsări – Atunci când văd o pasăre, scot un sunet gutural, acompaniat adesea de o mişcare rapidă a fălcii. Adevărul este că specialiştii nu ştiu exact care este motivul pentru care pisicile emit aceste sunete ciudate atunci când văd un papagal, un porumbel sau alte păsări. Unii spun că ele reacţionează astfel din frustrarea pe care o resimt din cauza faptului că nu le pot prinde, în timp ce alţii „dau vina” pe reflexul condiţionat, al lui Pavolv, care o face pe pisică să îşi pregătească muşchii pentru a-şi prinde prada.

Lovituri cu capul – Când o pisică îşi atinge fruntea, obrazul sau întregul cap de noi, sub formă de mângâiere, încearcă să ne spună că are încredere în noi şi că se simte în siguranţă. Pisicile posedă pe obraji glande  care secretă o substanţă odorizantă, unică pentru fiecare individ. Prin frecarea obrajilor de obiecte sau persoane, pisicile îşi aclamă posesiunea faţă de acestea.

Ne aduce cadouri” – Este ceea ce ţi-ai dorit dintotdeauna: un şoarece sau o insectă moartă la picioare! Hmmm, poate nu e chiar aşa, dar pisica ta nu ştie asta, aşa că insistă. De ce? Pentru că atunci când era mititică, mămica ei îi aducea animăluţe moarte, pentru a se hrăni. Iar dacă acum tu o hrăneşti, ei bine, ea simte nevoia să îţi mulţumească într-un fel, astfel că îţi aduce prada sa. O altă explicaţie este aceea că încearcă să împartă succesul cu tine, din moment ce te consideră prietena ei. Data viitoare cand va face asta, încearcă să te arăţi mai recunoscătoare.

 

 

Ronţăie plastic sau alte lucruri ciudate – Dacă ai surprins-o pe pisica ta ronţăind plastic, covoare, cutii de lapte sau alte lucruri, atunci înseamnă că suferă de sindromul pica. Medicii veterinari nu au determinat cu certitudine cauzele ce duc la apariţia acestui comportament bizar, mai ales că sindromul de pica apare la pisici ce trăiesc în medii foarte diferite. Oricum, deficienţele în alimentaţie sunt motivul pentru care pisicile sunt atrase cel mai des de astfel de lucruri. În alte cazuri, boala apare pe fondul unei pisici care nu primeşte stimularea necesară, este ignorată sau este lăsată foarte mult timp singură.
Sindromul de pica apare şi ca simptom în cazul unor afecţiuni mai grave, de la diabet şi leucemie până la tumori cerebrale sau infecţiile cu FIV (virusul imunodeficienţei feline).

Iubeşte să stea în spaţiile înguste – Toate pisicile se strecoară în tot felul de recipiente, cutii, vaze şi alte lucruri strâmte. Specialiştii spun că acest lucru se întâmplă pentru că spaţiile înguste la fac să se simtă confortabil şi în siguranţă. În sălbătice, felinele trebuie să se ştie în siguranţă, de aceea spaţiile deschise nu sunt cele mai indicate, dacă vor să se ascundă de prădători. În schimb, spaţiile închise sunt ascunzişul perfect.

Te priveşte fix – Nimic nu e mai intimidant decât o pereche de ochi care te priveşte fix. Dar nu te teme, dacă pisica ta face asta, nu e pentru că încearcă să-ţi controleze mintea. Probabil vrea doar să îţi atragă atenţia, pentru a-ţi aminti să îi dai ceva să mănânce.

 

 

Te ignoră – Acum un minut se uita insistent la tine, iar acum deja te ignoră? Face acesta nu pentru că e supărată pe tine, ci pentru că are şi ea nevoie de intimitatea ei. Las-o în pace, singură, oferă-i spaţiu! Se va simţi mai în siguranţă cu tine când va şti că respecţi această nevoie a ei. Când îi va trece starea, va veni din nou şi se va alinta pe lângă tine.

Nu îşi acoperă materiile fecale – De regulă, pisica îşi îngroapă materiile fecale; şi nu o face din motive de igienă, ci pentru că instinctul sălbatic o îneamnă să îşi ascundă toate uremele de prădători. Dacă vi se pare că a încetat să facă acest lucru, atunci ar trebui să consultaţi un specialist. S-ar putea să aibă o infecţie urinară sau să fie lovită la vreo lăbuţă. Sau poate e un motiv mai simplu: litiera e prea mică sau prea murdară.

Sursa: Vet Street


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro