De ce nu îşi mai face pisica nevoile în litieră

De ce nu îşi mai face pisica nevoile în litieră

Atunci când pisica nu îşi mai face nevoile în litieră, primul gând care ne vine în minte este acela că felina o face din rea voinţă! Dar nu trebuie să mai gândiţi aşa! Animalele nu decid în mod maliţios unde să îşi facă nevoile şi unde nu! Aleg ce este mai bine pentru ele, în cel mai scurt timp. Aşadar, de ce nu îşi mai face pisica nevoile în litieră?

Atunci când sunt tinere, pisicile învaţă relativ repede unde trebuie să urineze. Cu toate acestea, pisicile pot ajunge într-un punct al vieţii în care pare că au uitat ceea ce ştiau atât de bine în copilărie.

Din păcate, boala este principalul motiv pentru care pisica nu îşi mai face nevoile în litieră. Anumite probleme medicale pot face pisica să urineze mai mult decât este normal (probleme cu rinichii sau diabet zaharat) şi să simtă prea târziu nevoia de a face asta (cistita interstiţiala, pietre la rinichi, infecţii urinare.  În acest caz, felina nu mai reuşeşte să ajungă la timp la litieră.

Aşadar, când o pisică nu îşi mai face nevoile în litieră, primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să consultaţi un medic veterinar. Acesta va propune un set de analize, cum ar fi: analize ale sângelui, ale urinei, raze abdominale etc. În mod normal, indiferent de problema de sănătate, ea este tratabilă.

Dacă se contată, însă, că pisica nu are probleme de sănătate, atunci trebuie să faceţi câteva schimbări în casă; se poate ca pisica să nu îşi mai facă nevoile în litieră din următoarele motive:

 • Litiera nu este frecvent curăţată. Pisicile sunt mai mofturoase din fire, aşa că nu îşi vor face nevoile într-o litieră murdară!
 • I-aţi schimbat litiera şi nu arată deloc ca cea veche!
 • Litiera este împarfumată prea tare!
 • Litiera are o formă ciudată (se urcă greu în ea) sau este amplasată într-un loc greu accesibil; acest lucru este valabil în special pentru pisicile cu dizabilităţi!
 • A avut o experienţă neplăcută în litieră: poate a fost atacată de un alt animăluţ din casă, cât se afla acolo.

După ce aflaţi cauza, înarmaţi-vă cu răbdare! Va dura ceva timp până ce pisica se va obişnui din nou cu litiera…

Sursa: Pet Md

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro