Cum să îți protejezi cățelul vara de asfaltul fierbinte

Cum să îți protejezi cățelul vara de asfaltul fierbinte

Știm deja care sunt pricipalele lucruri de care trebuie să ținem cont, atunci când vine vorba despre îngrijirea cățelului nostru pe timpul verii: să avem grijă să aibă mereu apă cu el, să nu îl lăsăm sub nicio formă în mașină și să nu îl scoatem la plimbare în miezul zilei!

Dar ceea ce uită chiar și cei mai preocupați părinți este că și asfaltul îi face foarte mult rău cățelului! Acesta poate cauza consecinte extrem de dureroase patrupedului nostru, fără ca noi măcar să sesizăm.

„Asfaltul foarte fierbinte îi poate arde lăbuțele micuțului necuvântător”, avertizează specialiștii.

Din fericire, nu este deloc greu să evităm aceste situații: în primul rând, trebuie să nu scoatem cățelul la plimbare decât dimineața în zori sau târziu, când asfaltul s-a răcit.

În plus, dacă nu suntem siguri de temperatura asfaltului, putem face un test simplu: punem podul palmei jos și, dacă noi putem să îl ținem nemișcat fără probleme, înseamnă că nici micuțul nu va fi afectat.

Așa că, știm ce e de făcut: dacă asfaltul este încă fierbinte scoatem cățelul mai târziu la plimbare sau îl lăsăm doar pe iarbă. Iar dacă mersul pe asfalt este, totuși inevitabil, mai avem o soluție: cumpără-i încălțări de protecție! Există așa ceva și la noi în țară și sunt numai buni împotriva suprafețelor fierbinți!

Vrei să afli mai multe despre protejarea animăluțelor pe timpul verii? Citește și Cum protejăm câinii de caniculă, Îngrijirea pisicii pe timpul veriiCum protejăm pisica pe caniculă!

Mult succes!

Sursa: The Dodo

Foto: The Dodo, Hepta.ro


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro