Cum protejăm pisica de caniculă

Cum protejăm pisica de caniculă

Deşi am spune că pisicile iubesc căldura mai mult decât orice pe lume, nici pentru ele nu este uşor să suporte temperaturile extrem de ridicate ale verii. Având glande sudoripare doar pe lăbuţe, pisica se poate deshidrata foarte uşor, poate face insolaţie, fiind ameninţată chiar cu hipertermie. Viaţa felinelor noastre poate fi foarte uşor pusă în pericol, în timpul verii, de aceea este important să ştim cum protejăm pisica de caniculă.

Nu o agita – Deşi îţi place să te joci cu pisica, sfatul nostru este să o laşi să fie cât mai calmă, să nu o agiţi, căci va obosi foarte uşor şi se va deshidrata imediat. Încurajeaz-o să stea liniştită pregătindu-i o cameră la umbră, răcoroasă, cu un pat confortabil, aşa cum iubeşte ea.

Pregăteşte-i un refugiu, un separeu – Poţi crea pentru ea un loc relaxant şi răcoritor. Plasează o cutie de carton într-un loc mai întunecat şi mai răcoros din casă, pune în ea câteva cuburi de gheaţă într-o şosetă şi peste ele un prosopel, pentru ca felina să simtă răcoarea astfel încât să nu o deranjeze.  Poţi, de asemenea, să pui un prosop şi peste alte locuri în care felina iubeşte să se aşeze, pentru a nu intra în contact direct cu suprafaţa probabil arzătoare.

Asigura-te că în curte există locuri cu umbră – Dacă ai curte şi pisica ta iubeşte să stea pe afară, asigură-te că există în permanenţă locuri umbrite. Poţi pune chiar tu obiecte mai mărişoare care să ţină umbră. În plus, ai grijă să fie în permanenţă boluri cu apă în locurile în care pisica îşi petrece timpul. Un alt sfat este să te asiguri că pisica ta nu rămâne prizonieră într-o încăpere pe care tu o încui peste noapte; există mari şanse ca felina să se deshidrateze peste măsură sau chiar să se sufoce.

Permite-i să stea unde doreşte – Pentru a scăpa de căldura, se poate ca pisica să se refugieze în baie, în bucătărie pe gresie sau chiar în cadă şi în chiuvetă, pentru că porţelanul ţine rece. Nu o îndepărta de aceste locuri din motive igienice, ci bucură-te că se protejează singură de caniculă. Este uşor de făcut curat, dar mai greu este să îţi recuperezi pisica J

Tamponeaz-o cu apă rece – Locurile în care pisica ta se înfierbântă cel mai are sunt urechile, lăbuţele, axilele şi  burtica, aşa că fie poţi pulveriza nişte apă rece în acele locuri, fie o poţi tampona cu un prospop cu apă rece. De asemenea, poţi să mai întinzi prosoape ude în locurile în care îi place să stea. Nu o forţa să se aşeze acolo, arată-i doar că poate face asta şi las-o să ia singură decizia.

Piaptăn-o zilnic – Pentru ca pielea pisicii să respire mai uşor, ai grijă să o pieptăni zilnic. Acest lucru este valabil şi pentru rasele de pisici cu păr lung. Nu o tunde însă, până la piele, deoarece feline poate suferi arsuri şi riscă să facă inclusive cancer de piele.

Răcoreşte camerele – Dacă dai drumul la aerul condiţionat sau ţii geamurile acoperite pentru tine, acest lucru este benefic şi pentru pisica ta. De asemenea, ţine cont că nu trebuie să o laşi să iasă afară din casă atunci când soarele arde foarte puternic, adică între orele 11 şi 3 după-amiază.

Ai grijă să aibă mereu acces la apă – Aşa cum spuneam mai sus, trebuie să ai grijă să aibă mereu acces la apă. Un alt lucru pe care îl poţi face este să pui lângă bolul cu apă un bol cu nişte cubuleţe de gheaţă, ca o resursă alternativă. Dar nu te baza numai pe asta, pentru că pisicii tale s-ar putea să nu îi placă deloc cuburile şi să se deshidrateze refuzând să mai bea sau să lingă cuburile.

Creează un joc răcoritor – Singurul joc pe care îl recomandăm atunci când este foarte cald este să pui pur şi simplu nişte cubuleţe de gheaţă pe podea. Pisica se va juca entuziasmată cu ele şi se va răcori, în acelaşi timp. Dar faceţi asta doar în încăperile unde este umbra şi cât de cât răcoare.

Citeşte şi Îngrijirea pisicii pe timpul verii şi Cum protejăm câinii de caniculă.

Sursa: Wikihow

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro