Cum s-au schimbat rasele de câini în ultimii 100 de ani

Cum s-au schimbat rasele de câini în ultimii 100 de ani

Câinii trăiesc alături de oameni de mii de ani. Deși nu putem ști cu exactitate cum arătau ei atunci, putem măcar să îi comparăm pe cei de acum cu aceia care trăiau acum 100 și ceva de ani.
 
Datorită sau poate, mai bine zis, din cauza influenței omului, câinii și-au schimbat destul de mult aspectul fizic, din mai multe puncte de vedere.
 
Iată ce schimbări au apărut, în timp, la unele dintre rasele de câini:
 
Bulldog Englez
 
 
Câinii din această rasă au devenit mai masivi, mai voinici. Pieptul le-a devenit mai mare, picioarele mai scurte, fața mai aplatizată, iar blana parcă le atârnă mai tare de corp. Din păcate, bulldogii din zilele noastre se confruntă cu o mulțime de probleme de sănătate, așa că speranța lor de viață nu depășește 6 ani și jumătate. 
 
Basset Hound 
 

 
Corpul câinilor din rasa Basset Hound a devenit mai scund, picioarele din spate mai scurte, iar urechile  li s-au lungit. Și fața, ca și picioarele, a devenit mai scurtă, iar pielea mai cutată. 
 
Boxer
 
 
Boxerii au fața mai scurtă și mai bombată, iar proporțiile corpului s-au schimbat vizibil. 
 
Bull Terrier
 

 
Forma craniului bull terrierilor din zilele noastre este diferită de cea a terrierilor din trecut – fața i-a devenit mai scurtă și fălcile mai mari, mai lunguiețe. Corpul le este mai mic dar, în schimb, mai voinic. 
 
Dobermann
 

 
Acești câini au devenit mai puțin masivi, iar capul le este mai fin, mai neted. În plus, nici nu mai sunt la fel de agresivi ca acum 100 de ani. 
 
Setter irlandez 
 

 
Rasa nu s-a schimbat prea mult, în 150 de ani (poza alb-negru a fost făcută în anul 1879). Setterii irlandezi cântăresc doar mai puțin, în ciuda faptului că blana le este mai lungă și mai grosuță. 
 
Ciobănesc german
 

 
Ciobănescul german din zilele noastre a devenit mai mare, iar blana îi este mai lungă și mai groasă. Și forma corpului s-a schimbat, astfel că pieptul îi este mai mare, iar partea din spate mai subțirică. 
 
Rottweiler
 

 
Rottweilerul modern are blana neagră, lucioasă, cu pete roșii-maronii bine definite pe față, fălci, sub ochi, pe partea de jos a pieptului și pe partea inferioară a picioarelor. Blana îi este mai groasă, iar coada lungă. 
 
Saluki (Ogarul Persan)
 

 
Câinii din rasa Saluki au devenit mai înalți și mai slabi. Picioarele le sunt mai lungi și mai subțiri, schimbare ce a apărut și în cazul urechilor. 
 
Teckle 
 

 
Câinii din rasa Teckle au acum corpul și fața mai lungi, pieptul mai mare și picioarele mai scurte.
 
Airedale Terrier
 

 
Rasa nu s-a schimbat foarte mult, se poate lăuda doar cu blana ceva mai lățoasă și cu fața puțin mai lungă. 
 
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro