Cei mai leneşi câini. Rase de câini care urăsc să facă sport mai tare ca tine

Cei mai leneşi câini. Rase de câini care urăsc să facă sport mai tare ca tine

Majoritatea raselor de câine se pot adapta oricărui mediu, atâta timp cât primesc suficientă atenţie, spaţiu şi timp pentru a se mişca. Dar nu este aşa că uneori v-ar plăcea ca, atunci când ajungeţi acasă după o zi de muncă extrem de obositoare, câinele să nu mai sară pe voi, strigând parcă: „hai să alergăm hai să ne mişcăm”? Nu este aşa că v-ar plăcea să se aşeze pur şi simplu lângă voi pe canapea şi să se mulţumească doar cu mângâieri?

Dacă răspunsul vostru este unul afirmativ, aflaţi că avem o veste bună: există şi astfel de rase de câini, mai leneşe din fire, care nu vă consumă prea multă energie!

Bulldog englez – Poate pare că această rasă mică şi îndesată se pricepe la tot felul de treburi, dar în realitate câinii din rasa Bulldog Englez nu sunt decât nişte puişori care nu îşi doresc altceva decât să se ghemuiască pe canapea. Aceşti câini obosesc şi se încălzesc rapid, aşa că preferă să stea în casă. Iar faptul că au blana scurtă ce nu necesită îngrijire deosebită nu face altceva decât să îi transforme în colegul de apartament de care oricine are nevoie.


Shih Tzu – Câinii din rasa Shih Tzu sunt acei ca acei prieteni mici şi rapizi, care stau mai tot timpul în picioarele tale. Mititei şi nu prea iubitori ai spaţiilor deschide, cânii din rasa Shih Tzu sunt perfecţi dacă îţi doreşti ca nevoia de mişcare a câinelui tău să se rezume la a da ture prin apartament. Cu toate acestea, trebuie să vă prevenim: blana lor lungă necesită îngrijire zilnică, aşa că nu vă culcaţi pe o ureche, dacă aţi adoptat un astfel de câine.

Chow Chow- Câini recunoscuţi pentru limba albastră, Chow Chowii îşi vor petrece timpul pe canapea mai mult decât colegul tău şomer de apartament. Extrem de leneşi şi de sensibili la căldură, câinii din rasa Chow Chow preferă statul în locurile închise şi răcoroase, în locul alergatului şi jucatului.

Cavalier King Charles Spaniel – Aceşti câini inteligenţi şi întotdeauna fericiţi se înţeleg bine cu toată lumea, în special cu vecinii tăi enervanţi. Spre deosebire de alte rase de câini de talie mică, Cavalier King Charles Spaniel este foarte tăcut – fiind predispus la lătrat excesiv doar dacă nu este deloc dresat. Nivelul său de energie se epuizează prin câteva ture date prin casă, transformându-se într-o lene perfectă pentru a-l face să se pună în poalele tale şi să tragă un lung pui de somn.

Basset Hound – Spre deosebire de celelalte rase de câini de pe această listă, gentilul Basset Hound este leneş doar când se află înăuntru. Odată scos afară, el începe să alerge şi să adulmece totul, ore în şir. Până la urmă, rasa a fost creată pentru a vâna, aşa că nu ar fi deloc corect să nu îşi poate da frâu liber instinctului. Cu toate acestea, atunci când îşi primeşte porţia zilnică de plimbare, intra în casă calm şi liniştit. Lăudabil este şi faptul că se înţelege bine cu alte animale.

Mops – Jucăuş şi mai mereu amuzant, mopsul nu are nevoie de prea multă activitate, pentru a se distra. Sensibil la temperaturi extreme şi predispus la probleme de sănătate, mopsul este foarte fericit dacă este lăsat să se zbenguie prin casă. Dar atenţie – mopsul este predispus şi la obezitate, iar a încerca să faci un mops să slăbească este echivalentul la a spera să rezolvi o ecuaţie matematică mestecând gumă!

Pinscher Pitic – Deşi nu la fel de lipsit de energie ca ceilalţi căţei din listă, faptul că Pinscherul Pitic este aşa cum îi spune şi numele – pitic – face din această rasă una ideală pentru apartament. Închis în cameră, câinele nu va face altceva decât să se cuibărească pe canapea şi să tragă un somn de şapte – opt ore. Prea puţin predispus la boli şi uşor de îngrijit, nu este deloc o surpriză că Pinscherul Pitic popular printre cei care stau în apartament.

Boston Terrier –Asemenea Bulldogului, şi Boston Terrierul este un câine de statură mică, compact, prietenos şi uşor de dresat. Înăuntru, Boston Terrierul este destul de inactiv, consumându-şi toată energia afară, când este scos la o scurtă plimbare. Iar talia lui mică îl face un câine ideal pentru apartament.

Bullmastiff – În ciuda prejudecăţilor, bullmastifful este un câine masiv foarte apatic. Calm, liniştit, tăcut şi da, leneş, bullmastifful nu are nevoie de prea multă mişcare, când se află în casă. Atâta timp cât are un loc în care să doarmă, este foarte fericit. Singura lui problemă? Trebuie să îi convingi pe colegii de apartament să accepte în casă un câine de peste 45 de kilograme.

Spaniel Tibetan – Deşi nu este prea leneş, Spanielul Tiben - curios şi întotdeauna în alertă – nu are nevoie de prea multă activitate. Câini care iubesc să ţi se aşeze în poală, Spanielii Tibetani sunt fericiţi dacă se află în casă unde nu e prea cald şi pot dormi la picioarele tale. În plus, dimensiunile lor reduse te asigură că pot încăpea în orice colţişor din casă.

Sursa: Bark Post

Foto: Bark Post

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro