Au fost descoperite 15 specii de viespi. Stilul de viaţă este înfricoşător

Au fost descoperite 15 specii de viespi. Stilul de viaţă este înfricoşător

04.04.2017

Un grup de viespi cu un stil de viaţă parazitoid a fost îmbogăţit cu 15 noi membri. Ca şi rudele lor, acestea au obiceiul de a-şi depunde ouăle în ouăle altor insecte. Atunci când o nouă viespe se naşte, îşi consumă gazda din interior.

Aceste viespi se găsesc în regiuni tropicale în America de Nord, America Centrală şi America de Sud, şi au fost numite după stilul lor de viaţă ciudat.

Una dintre speciile nou-descoperite se numeşte Phanuromyia odo, după personajul din serialul Star Trek numit Odo. Deşi în cazul P. odo acesta nu îşi schimbă neapărat forma, specia prezintă un spectru larg de trăsături variabile. În fapt, Phanuromyia odo poate îmbrăţişa atât de multe forme, încât, la început, oamenii de ştiinţă au crezut că analizează specii diferite.

Alte cinci specii au fost numite corys, cranos, cudo, galeata şi hjalmr – însemând cască în alte limbi (două de origine greacă, două latină şi ultimul limbă nordică veche), datorită capului mare pe care îl au acestea.

Nu au fost făcute multe studii cu privire la genul Phanuromyia, dar savanţii precizează că viespile depun un singur ou în oul gazdă, având un comportament parazitoid.

Sursa: Live Science

Foto credit: Dr. Norman F. Johnson
 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro