7 întrebări pe care ar trebui să le pui medicului veterinar al pisicii tale

7 întrebări pe care ar trebui să le pui medicului veterinar al pisicii tale

Animalele sunt, așa cum bine știm, ființe necuvântătoare. Din acest motiv, este foarte greu să știm de ce suferă ele, atunci când le vedem triste, posomorâte sau chiar văitându-se ca un omușor ce nu poate vorbi.

Pentru găsirea celor mai bune soluții în timp cât mai scurt, majoritatea medicilor veterinari propun să existe un dialog contructiv între părinții animăluțelor și ei. Ei se plâng că, în general, părinții care ajung la cabinet  nu fac altceva decât să răspundă la întrebările lor, uitând să pună, la rândul lor, alte întrebări, să ridice alte probleme ce s-ar dovedi, cu siguranță,  benefice pentru sănătatea micuțelor animale.

Am vorbit cu câțiva medici veterinari și majoritatea susțin că, dacă ar auzi mai des următoarele întrebări de la stăpânii pisicuțelor-pacient, cu siguranță sănătatea micuțelor necuvântătoare ar avea mult mai multe de câștigat:

Putem face o programare atunci când programul nu vă este foarte încărcat? - Majoritatea părinților care sună vor o programare cât mai repede sau în pauza de lucru de la birou. Din păcate, pentru felină este foarte stresant să între în cabinetul medicului  într-un interval orar limitat sau să stea să aștepte alături de alți căței sau alte specii care poate nu sunt pe placul lor. De aceea, medicii recomandă ca programările să se facă atunci când medicii sunt mai liberi, și nu atunci când părinții își pot face puțin timp pentru sănătatea micuțelor.

Este normală greutatea pisicii mele? - Din ce în ce mai multe pisici suferă de obezitate și partea și mai rea este că pentru o bună parte dintre părinți este incomod să schimbe rutina micuțelor feline. De aceea, preferă să nu întrebe medicul specialist dacă pisica are o greutate normală și ce trebuie făcut pentru a rezolva problema. Din păcate, obezitatea la pisici este agentul care generează o sumedenie de alte afecțiuni.

Ce mâncare ar trebui să îi dau pisicii mele? – Alegerea mâncării potrivite pentru felinele noastre se poate dovedi destul de grea. Adesea, părinții preferă să întrebe persoanele care vând la petshopuri, decât să apeleze la sfatul medicului veterinar. Mâncarea este la fel de importantă pentru feline ca și pentru noi, așa că cel mai bine este să consultăm medicul specialist!

Pisica mea și-a schimbat puțin comportamentul. Ar trebui să mă îngrijoreze acest lucru? - Din păcate, problemele de sănătate ale pisicilor sunt depistate mai târziu decât ar trebui, iar una dintre cauze este întocmai faptul că părinții nu iau în considerare schimbările minore de comportament. Spre exemplu, faptul că pisica a început să bea apă direct de la robinet este un semn al că suferă de diabet. Așadar, când observați o schimbare minoră de comportament, sunați medicul specialist!

Este ceva ce pot face pentru a o învăța unde să își facă nevoile? - Pentru părintele unei feline, cel mai frustrant este atunci când pisica nu vrea să își facă nevoile atunci unde trebuie. Cauzele acestui comportament pot fi atât medicale, cât și comportamentale, dar părinții nu își duc felinele la medic decât atunci când problema se agravează și ei se satură să se chinuie. „Sunați medicul mai devreme!” – sugerează specialiștii.

Când putem veni pentru un consult dentar? – Probleme dentare sunt foarte des întâlnite la pisici, dar, din păcate, părinții felinelor nu realizează asta. Controalele dentare de rutină sunt vitale pentru ca felina să nu aibă problemă atunci când înaintează în vârstă. Tu când ai fost ultima dată cu pisicuța la medic, pentru un consult stomatologic?

Îi pot da aceste medicamente pisicii mele? – Un telefon poate salva o viață! Nu trebuie să îi administrați felinei dumneavoastră pastile pentru oameni, dacă nu sunteți siguri 100 % că fucționează.  Unele pastile benefice nouă se pot dovedi fatale pentru pisici. Așa că cereți sfatul medicului specialist!

Sursa: Pet Finder

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro