5 animale roz, care te vor face să exclami „WOW”!

5 animale roz, care te vor face să exclami „WOW”!

Ah, roz! Culoarea asociată dulcelui, fragilității, al iubirii și al adolescenței. Pe de altă parte, dacă îi întrebăm pe unii oameni de știință, ne vor spune că rozul nici măcar nu este există, dat fiind faptul că nu este o undă adevărată de lumină – este ceea ce vede creierul nostru, atunci când roșul se combină cu violet.

Oricum ar fi, noi credem în roz! Și pentru că a venit primăvara, anotimpul culorilor, am zis că este momentul să celebrăm și noi frumoasa culoare! Și cum altfel să o facem, dacă nu arătându-vă că există necuvântătoare ce poartă culoarea adolescenței?!

Anemona de mare – Uitați-vă ce frumusețe! Numită după planta terestră, la fel de arătoasă ca și ea, anemona de mare poate veni într-un curcubeu de culori! Dar, bineînțeles, rozul este special. Creatura înrudită cu frumoșii corali și cu meduzele este mai mult decât o plantă arătoasă, are și caracteristici uimitoare: sunt carnivore, pot trăi până la 50 de ani, iar un atac al acesteia poate dura și până la 10 minute, fiind greu de observat, pentru că se desfășoară într-un ritm foarte lent.

Lopătarul roz american – Poate că păsările flamingo sunt reginele păsărilor roz, dar vă asigurăm: nici lopătarul roz american nu se situează prea departe! Din păcate, penele acestor păsări superbe au fost la mare căutare în secolul al XIX-lea, penele lor fiind ideale pentru confecționarea de evantaie pentru dame. Din acest motiv, prin anii 1930, în Florida nu mai erau decât 30-40 de perechi de astfel de păsări. Din fericire, autoritățile s-au mobilizat, au oferit protecție totală acestei specii, iar acum există peste 1000 de perechi de lopătari roz americani în Florida.

Căluți de mare pigmei - Un animal de mare mic, viu colorat, este expert în arta camuflajului şi este cunoscut sub numele de “căluţ de mare pigmeu”, cel mai mic văr al căluţului de mare. Numele său provine de la faptul că este atât de mic, încât deseori a fost trecut cu vederea de către cercetători sau biologi. Măsurând mai puţin de 2,5 cm. în lungime, este considerat a fi una dintre cele mai mici vertebrate din lume şi cel mai mic dintre toţi căluţii de mare. Aceste creaturi minuscule şi simpatice prezintă, în principal, două variaţii de culori: una violet sau gri pal cu tuberculi roşii sau roz şi una galbenă cu tuberculi portocalii. Aceşti tuberculi neregulati, de formă unor bulbi, se găsesc pe tot corpul lor cărnos. De asemenea, căluţii de mare pigmei prezintă o creastă ca un fel pălărie, în partea de sus a capului, cunoscută sub denumirea de cornet.

Pachydactylus rangei - Pachydactylus rangei (cunoscută și ca șopârla gecko namib) este o specie de șopârlă mică din familia Gekkonidae ce trăiește în zonele aride din Angola și Namibia. Pielea translucidă, de culoarea somonului, le ajută să se camufle în nisipurile deșertului. Un alt mecanism de apărare îl reprezintă sunetele ciudate pe care aceste reptile le reproduc, pentru a-și îndepărta prdătorii. Dar ceea ce este și mai curios la aceste reptiluțe este faptul că nu au ploape, fiind nevoie să își lingă glubul ocular, pentru a îl păstra umed și curat.

Steluțele de mare -  Frumoasa si delicata, Pisaster brevispinus este o stea de mare roz, superbă, ce poate avea un diametru chiar și de 60 cm si o greutate de până la 1 kg! Această stea de mare din apele Oceanului Pacific se hrănește cu moluște, dar și cu scoici, viermi tubulari și lipitori.

Sursa: Treehugger

Sursa foto: Treehugger

Hepta.ro 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro