Un urs de 90 de kg din Turcia a ajuns la RMN după ce a mâncat prea multe fructe. Imagini neobișnuite cu un urs brun, așezat pe targă și trecut printr-un RMN, au devenit virale în Turcia săptămâna aceasta. Ursul Okan a ajuns la RMN după ce a mâncat prea multe fructe. Veterinarii l-au tratat și i-au adaptat dieta pentru a preveni alte probleme digestive. Ursul, pe nume Okan, s-a simțit rău după ce a mâncat prea multe fructe și a fost dus la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității din Istanbul – Cerrahpaşa, unde a primit tratament și a fost eliberat după ce s-a recuperat, potrivit CNN Turk. Urs de 90 de kg din Turcia, la RMN „Ursul nostru, Okan, a fost adus cu dureri de stomac și disconfort abdominal. Veterinarul de la Centrul de Reabilitare Çekmeköy a observat imediat sensibilitate în zona stomacului”, a declarat Burak Memişoğlu, președintele Consiliului Parcului Istanbul Nature and Life Complex. Okan a fost supus unui CT pentru a verifica dacă există mase sau blocaje, însă rezultatele au fost normale. I s-au făcut și analize de sânge, iar acestea au confirmat că nu are alte probleme. „Este bine acum, foarte blând și fericit, iar în curând va merge la piscină să se răcorească”, a adăugat Memişoğlu. Vizitatorii s-au bucurat să îl vadă jucându-se din nou în parcul de animale sălbatice și l-au recunoscut din reportajele TV. Episod repetat după trei ani Nu este prima dată când Okan mănâncă prea mult fructe. În urmă cu trei ani, a trecut printr-un episod similar, moment în care a primit și numele său actual. „În urmă cu trei ani, când un angajat nou a mers la spital și nu știa numele ursului, a spus: ‘I-am dat numele meu, îl cheamă Okan’, iar numele a rămas oficial de atunci”, a povestit Memişoğlu. Dietă adaptată pentru a preveni problemele Angajații centrului de animale sălbatice monitorizează în continuare starea lui Okan și îi ajustează dieta pentru a preveni alte probleme digestive. „Veterinarii și biologii noștri reglează aportul alimentar al prietenilor noștri necuvântători, fără a crește sau a scădea porțiile. Okan mănâncă acum fructe și legume de sezon, iar iarna primește pește bonito și miere”, a precizat Memişoğlu. Cazul lui Okan a stârnit simpatia internauților din Turcia și a atras atenția asupra importanței monitorizării dietei animalelor sălbatice aflate în grija centrelor de reabilitare. Acesta este acum sănătos, activ și continuă să fie una dintre atracțiile principale ale parcului. Citește și: Cel mai gras urs polar în viață – Fat Albert, uriașul blănos din Alaska