O nouă specie de rechin preistoric uriaş a fost descoperită. Era ca o adevărată ''maşinărie de ucis''

O nouă specie de rechin preistoric uriaş a fost descoperită. Era ca o adevărată ''maşinărie de ucis''

Experţii au descoperit mai mulţi dinţi gigantici ce ar putea aparţine unei rude apropiate a lui Megalodon.

Colţii antici ce au fost descoperiţi atât în Oceanul Pacific, cât şi în cel Atlantic, au aparţinut ,,maşinăriei de ucis străveche''  cunoscută cu denumirea de Megalolamna paradoxodon. Cel mai mare dinte descoperit are o lungime de 4,5 centimetri, lucru ce i-a dus pe cercetători la concluzia că rechinul ar fi avut între 3,7 şi 7,2 metri lungime.

Deşi nu pare la fel de mare precum enigmaticul megalodon (care ar fi avut între 10 şi 20 de metri), M. paradoxadon ar fi putut fi unul dintre cei mai periculoşi prădători preistorici de acum 20 de milioane de ani.


În revista Historical Biology, o echipă de cercetătoride la DePaul University din Chicago au explicat faptul că dinţii creaturii au fost ,,proiectaţi pentru a sfâşia prada în timp ce dinţii laterali erau adaptaţi pentru a ,,măcina'' mâncarea".

Astfel, aceştia au suspectat că rechinul se hrănea cu peşti de dimensiuni medii (probabil şi cu rechini mai mici), precum şi alte creaturi marine.

Noua specie de rechin aparţine ordinului Lamniformes, la fel ca şi marele rechin alb din zilele noastre şi megalodon,. Aşadar, deşi rechinul alb are unele lucruri în comun cu strămoşii săi, experţii din cadrul studiului consideră că specia modernă nu este descendentul direct al ordinului, fiind rezultatul unei noi ramuri a evoluţiei.

Dinţii lui M. paradaxodon au fost descoperiţi în patru locuri din lume, California, Carolina de Nord, Peru şi Japonia.

Sursa: IFL Science

 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro