Lucruri neplăcute pe care le face adesea câinilor. Vor ajunge să nu ne mai iubească deloc

Lucruri neplăcute pe care le face adesea câinilor. Vor ajunge să nu ne mai iubească deloc

Ştim foarte bine că patrupezii canini ne iubesc şi ne sunt loiali până la Dumnezeu şi înapoi, dar şi ei, ca şi noi, au limitele lor! Rabdă ce rabdă, dar când exagerăm cu anumite comportamentelor deloc pe placul lor li se umple şi lor paharul şi izbucnesc. Moment care nu ar trebui să ne surprindă deloc…

Există, însă, o modalitate prin care putem amâna, poate la nesfârşit, momentul izbucnirii: trebuie să ne informăm cu privire la ceea ce urăsc ei cel mai tare, atunci când vine vorba despre noi, şi să renunţăm cât mai rapid la comportamentele sâcâitoare.

Iată, aşadar, ce urăsc câinii noştri:

Să îi îmbrăţişăm – Poate credem că nu este nimic greşit în a ne cuprinde animalul de companie în braţe, dar câinii chiar urăsc asta. În timp ce unii dintre ei poate vor tolera câte o îmbrăţişare, din când în când, ceilalţi o vor simţi drept un act de dominanţă ce nu îi va face să se simtă prea confortabili.

Să ne folosim prea mult de cuvinte şi prea puţin de limbajul corpului – Din moment ce câinii nu prea înţeleg ce spunem, cu excepţia câtorva fraze, ei trebuie să ne citească gesturile, pentru a înţelege ce vrem să ne transmitem. Dacă doar vorbim, s-ar putea să îi inducem în eroare cam tare pe câinii noştri.

Să îi mângâiem toată ziua pe cap – Ce ne place cel mai tare să facem, atunci când vedem un câine? Să îl mângâiem pe cap! Numai că majoritatea dintre ei nu iubesc deloc acest obicei al nostru, ci îl consideră chiar enervant.

Să îi privim îndelung în ochi – Puteţi să vă uitaţi în ochii animăluţelor de companie cât de mult vreţi voi, dar nu faceţi asta şi cu patrupezii canini. E posibil ca, dacă nu vă cunosc foarte bine, să vă răspundă printr-o reacţie negativă.

Să nu există deloc ordine şi disciplină în casă – Câinii ar trebui să trăiască într-un mediu organizat, în care să ştie foarte bine care sunt limitele lor. Oricât ar părea de bizar, structura şi regulile îi fac să se simtă confortabil în mediul în care trăiesc.

Să îi ţinem legaţi cu lesă prea scurtă – Câinii sunt maeştri în a ne interpreta gândurile şi sentimentele cu ajutorul lesei. Dacă îi ţinem prea strânşi, prea aproape de noi, le vom da senzaţia că suntem stresaţi îşi îi vom tulbura şi pe ei. Lăsând lesa mai lejeră le vom da senzaţia că totul este în regulă şi că se pot calma.

Să nu îi lăsăm să exploreze şi să miroasă ce vor ei – Abecedarul câinilor este reprezentat de miros. Ei iubesc să miroasă absolut tot ceea ce îi înconjoară. Dacă le vom lua acest drept, această plăcere, s-ar putea să ajungă să ne urască din toată inima.

Să îi forţăm să socializeze cu oamenii sau cu patrupezii care nu sunt pe placul lor – A-ţi pune câinele faţă în faţă cu oamenii sau cu patrupezii canini de care se tem sau pe care pur şi simplu nu îi plac se poate dovedi o decizie foarte proastă, cu potenţialul de a fi răsplătită chiar cu o muşcătură.

Să fim tensionaţi – Fiind experţi în a ne citi limbajul corpului, câinii mimează exact ceea ce văd. Aşa că, cu cât suntem mai stresaţi, cu atât şi câinele nostru va fi mai stresat. Dacă vrem ca patrupedul nostru să se calmeze, trebuie să ne calmăm şi noi.

Să fim plictisitori – Stăpânul care nu îşi mai vede capul de treburi este coşmarul fiecărui câine. Aşa că trebuie să ne asigurăm că ne facem timp pentru activităţi distractive alături de el. Până la urmă, este prietenul nostru loial care a aşteptat toată ziua ca noi să ne terminăm treburile, pentru a ne face timp pentru el.

Să îi expunem la mirosuri puternic – Iubesc ei să miroasă tot ceea ce îi înconjoară, dar nu şi tot ceea ce miroase prea puternic. Câinii sunt cu 10.000 - 100.000 mai sensibili decât noi la mirosuri, aşa că este de înţeles de ce urăsc aromele tari. Aşa că dacă avem de gând să folosim vreun parfum cu miros puternic, trebuie să ţinem minte să o facem departe de patruped!

Sursa text şi foto: Brightside.me, Pinterest, Smashinghub


 


Autor: Iulia Albi

1 Comentarii
 • Lacey a scris la 03.09.2017 16:28:

  Hey buna tuturor eu am o catelusa pe nume Alu este jumate husky jumate lup dar nu ma asculta din cand in cand si ma musca as vrea daca stie cnv. daca e dominanta?

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro