De ce trântesc pisicile obiectele de pe masă?

De ce trântesc pisicile obiectele de pe masă?

Pisicile noastre pot fi amuzante și ciudate deopotrivă. Iubesc să doarmă pe capul nostru, să se joace cu tot felul de cutii și să ne aducă în dar șoareci morți. Unora le place să alerge pe canapea și să sară tare pe dușumea, iar altora să se cațere pe perdele. Dar există un obicei întâlnit la absolut toate pisicile din Univers! Știți despre ce vorbim? Despre acela că toate lovesc și trântesc obiectele de pe masă, fie ele sticle, bibelouri, stilouri, căni etc. Oare de ce? V-ați întrebat vreodată de ce trântesc pisicile obiectele de pe masă?

Așadar, de ce trântesc pisicile obiectele de pe masă?

Unele obiceiuri ciudate ale pisicilor, cum ar fi faptul că iubesc să se ascundă în cutii, sunt ușor de explicat. Dar acesta, al lovirii obiectelor de pe masă, este unul dintre obiceiurile care ne fac să ne smulgem părul din cap. Așa că, încercând să înțegem de ce face pisica acest gest, am aflat răspunsul specialiștilor: „Depinde!”- Amy Shojai, specialist în comportamentul animalelor. „Pot exista o mulțime de motive pentru care pisicile lovesc obiectele de pe masă.”

„Ar putea avea legătură lovitul obiectelor cu instinctul lor de prădători?” „Probabil că da”, a răspuns Adi Hovav, un alt specialist în domeniu. „La pisici se resimte destul de puternic instinctul de vâna pentru a mânca, așa că trântitul lucrurilor ar putea fi o manifestare a acestuia”, a continuat el.

„Pisicile își folosesc lăbuțele pentru a testa și explora obiectele, iar mișcarea, sunetele, felul în care se simt obiectele le ajută să înțeleagă dacă ele însele sunt în siguranță sau nu”, a adăugat dr. Shojai.

 

Lăbuțele unei pisici sunt foarte senzitive, motiv pentru care atunci când ating, lovesc și trântesc un obiect, înțeleg mult mai bine rolul în sine al obiectului.

De asemenea, modul în care reacționați după ce pisica trântește un obiect determină continuarea sau stoparea acestui comportament. „Oamenii sunt o audiență grozavă”, explică Hovav. „Cine nu tresare când un pahar cade de pe masă?”. Dacă pisicile vor atenție, știu foarte bine cum să o obțină.

„Pisicile sunt manipulante, atunci când vor să își atingă scopurile. Iar cum principalele lor scopuri sunt: Uite-te la mine, hrănește-mă, joacă-te cu mine, nu este deloc greu de înțeles de ce se comportă așa.” , a completat Shojai. Specialista a explicat ca a atrage atenția, chiar și în mod negativ, este un deziderat mai important decât a fi ignorat. Trântind obiectele, pisicile primesc atenție (chiar dacă deloc plăcută), lucru ce pe ele le bucură enorm. Așadar, sfatul nostru este să încercați să vă ignorați pisica în astfel de momente, oricât de greu vi se pare.

O altă explicație poate fi și mai simplă de atât: pisicile trântesc lucrurile de pe masă pentru că e distractiv! Simplu ca bună ziua! Așa că cel mai bine ar fi să încercați să vă țineți pisica ocupată, cumpărându-i jucării pe care să i le oferiți prin rotație (pentru a nu se plictisi prea ușor de el) și jucându-vă cât mai des cu ea.  O pisică plină de energie și plictisită, în același timp, reprezintă combinați perfectă pentru cât mai multe lucruri aruncate de pe masă. Iar voi nu vă doriți asta, nu?

Așadar, trântitul obiectelor de pe masă se poate reduce la instinct de pradător, la circumstanțe și la distracție, dar cercetătorii admit și faptul că încă nu sunt siguri de aceste motiv. „Mai sunt câteva cercetări de făcut”, afirmă ei.

Sursa: PetMd

Fotowall: DailyDot

 

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro