Ce spune mieunatul pisicii? Interpretarea celor cinci sunete distincte pe care le scoate pisica

Ce spune mieunatul pisicii? Interpretarea celor cinci sunete distincte pe care le scoate pisica

Dacă unul dintre membrii familiei  tale este un pisoi drăgălaş, înseamnă că tu cunoşti deja sunetele ciudăţele pe care le scoate, de-a lungul zilei. Şi, deşi sensul unora îţi este destul de uşor de descifrat, există şi momente în care rămâi blocat în faţa zgomotelor care ies din guriţa pisicii, întrebându-te „ce vrea să spună, oare?”. 

De aceea, ne-am gândit să vă prezentăm o interpretare a celor mai frecvente cinci sunete distincte pe care le scot majoritatea pisicilor, în speranţa că va exista o mai bună comunicare între voi şi mâţele voastre J

Miaună – Clasicul miau – suntem cu toţii obişnuiţi cu acest sunet, iar dacă aveţi de ceva timp o mâţă, cu siguranţă aţi observat că pisicile nu miaună una la cealaltă, ci doar la oameni. Dar oare de ce? În majoritatea dintre cazuri, pisicile miaună atunci când le este foame, când vor să le umpleţi bolul cu apă, în semn de bucurie că v-aţi întors acasă sau drept rugăminte să fie un pic alintate şi mângâiate pe burtică. Dacă, în schimb, pisica miaună îndelung atunci când mănâncă, când foloseşte litiera sau în alte momente în care are o altă activitate, este probabil ca mâţa să vă transmită că nu se simte prea bine. În astfel de momente, este bine să îi acordaţi atenţie maximă.

Toarce – Poate unele dintre cele mai frumoase momente trăite alături de pisică sunt acelea în care micuţa se ghemuieşte în braţele voastre şi începe să toarcă, după o zi lungă. Acesta este semnul evident că mâţa este fericită şi mulţumită de viaţa ei J . Torsul este şi modalitatea prin care pisicuţele care se nasc surde sau oarbe obişnuiesc să comunice cu mămicile lor. De asemenea, trebuie să ştiţi că pisicile torc şi atunci când sunt speriate, cu scopul de a încerca să se liniştească. Aşa că, atunci când auziţi că pisica voastră toarce, mângâia-ţi-o şi asiguraţi-vă că simte că îi oferiţi toată protecţia şi dragostea din lume.

Sâsâie – Atunci când pisica sâsâie sau chiar mârâie nu o face din răutate, ci pentru că este foarte speriată şi încearcă să se apere. Pisica voastră s-ar putea să sâsâie când un străin intră în casă (sau o persoană cunoscută pe care nu o place) sau la o altă pisică, pentru a o speria şi a o face să se dea la o parte. Şi nu în ultimul rând, pisica sâsâie pentru a le aminti tuturor cine este adevăratul şef (hint: clar nu voi!). În astfel de momente în care pisica sâsâie, specialiştii ne sfătuiesc să ignorăm pe cât posibil acest comportament, în loc să ţipăm la ea sau să ne comportăm agresiv. Oferindu-i spaţiul de care are nevoie o va linişti.

Urlă – Dacă aveţi impresia că numai câinii urlă, vă înşelaţi. Unele rase de pisici, în special siamezele, sunt predispune la ţipete şi la urlete. În plus, orice pisică activă din punct de vedere sexual va urla pentru a-şi atrage masculul. Dacă pisica voastră urlă şi nu se află în niciuna dintre aceste situaţii, este posibil ca ea să se afle într-o stare de urgenţă, poate chiar prinsă undeva sau rănită. Mai sunt si cazuri în care pisica urla pentru că vrea să vă duceţi cât mai repede la ea, să admiraţi prada pe care a prins-o. În orice caz, oferiţi-i pisicii atenţia cuvenită în astfel de momente, pentru a vă asigura că totul este în regulă.

„Ciripeşte” – Acesta este unul dintre cele mai ciudate sunete pe care le scoate pisica, fiind rezervat unor ocazii speciale. Când pisica „ciripeşte” sau chiar face triluri înseamnă că a văzut un papagal, un iepure, o veveriţă sau cine ştie ce alt animal. În general, pisicile învaţă sunetul acesta de la mămicile lor care îl folosesc pentru a le linişti, atunci când sunt mici. Dacă aveţi mai mult de o pisică, este posibil să le auziţi mai des „ciripind”, fiind modul lor de comunicare folosit doar între ele. De asemenea, este posibil ca mâţa să mai „ciripească” şi dacă vrea să fie servită ca o regină, cu mâncărica şi apa la pat.

Sursa: Hillspet

Foto: Hepta.ro

 

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
  • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
    Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

    În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

    CITEŞTE
  • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
  • vand capre pe lapte

    Vand capre pe lapte iezi si tapi de prasila

    klisor@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pedigree Teacup Maltese Puppies
    Pedigree Teacup Maltese Puppies

    Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

    audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • DONEZ broasca testoasa

    Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

    mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
  • Pierdut caine lup negru
    Pierdut caine lup negru

    Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

    dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
    Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro