Ce se întâmplă când intri în contact cu o pisică. Rezultatul neașteptat al unui studiu

Ce se întâmplă când intri în contact cu o pisică. Rezultatul neașteptat al unui studiu

Dacă ați petrecut ceva timp pe internet, atunci cu siguranță v-ați dat seama de un lucru: oamenii iubesc pisicile!
 
Ceea ce simt ele pentru oameni este, însă, puțin mai neclar. Compartiv cu câinii, se crede despre pisici că sunt mai indiferente și mai puțin empatice, atunci când vin vorba despre stăpânii lor. 
 
Cu toate acestea, un studiu recent a demonstrate că pisicile sunt în măsură să simtă destul de bine stările sufleteşti ale oamenilor.
 
Moriah Galvan şi Jennifer Vonk de la Universitatea din Rochester Oakland, Michigan, au făcut un studiu pe 12 pisici şi proprietarii lor, iar descoperirea i-a uimit: felinele sunt sensibile la gesturile oamenilor. felinele s-au comportat diferit, atunci când proprietarul lor zâmbea, faţă de atunci când acestea era încruntat.
 
”Atunci când proprietarul zâmbea, pisica adopta cu ușurință un comportament pozitiv: începe să toarcă, să se frece sau să se aşeze pe genunchii proprietarului lor. De asemenea, pisica simțea mai mult nevoia să stea alături de stăpân, dacă el, în loc să se încrunte, zâmbea”, explică Moriah Galvan, unul dintre cercetători.
 
Pisicile s-au comportat complet diferit şi atunci când s-au aflat în prezenţa unor străini. Acestea au aratat aceelaşi comportament indiferent, chiar dacă persoana a fost zambitoare sau s-a încruntat.

 
Cu toate acestea, cercetătorii susțin că este foarte probabil să nu fie vorba de empatie. Se poate ca pisicile să fi învăţat să asocieze zâmbetele proprietarilor cu anumite recompense. Oamenii sunt mult mai predispuşi să răsfeţe o pisica atunci când aceştia sunt într-o stare de spirit bună.
 
Totuşi, concluziile studiului sunt destul de relevante: pisicile pot învăţa de-a lungul timpului să citească expresiile faciale umane.  
 
Sursa: BBC

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro