Calul Abtenauer – Istoric, caracteristici fizice, îngrijire şi temperament

Calul Abtenauer – Istoric, caracteristici fizice, îngrijire şi temperament

Calul din rasa Abtenauer este de provenienţă germană. Un trăpaş bun, este deosebit de graţios şi de lin în mişcările sale. Deşi este de mărime medie, calul Abtenaeur este obişnuit cu tragerea de sarcini grele pe teren muntos. Din păcate, Abatenaeur este acum o rasă rară.

Calul Abtenauer – Caracteristici fizice


Cu o înălţime de aproximativ 144 – 145 cm, Abtenauer este o rasă destul de mică şi de îndesată, cu un cap bine definit. Este puternic şi are picioarele musculoase. Este agil şi sigur pe în mişcări. Aceste caracteristici îl fac potrivit în special pentru drumeţii pe teren muntos şi accidentat.

Destul de bizar, Abtenauer se naşte cu blana creaţa, iar aceasta se îndreaptă pe parcursul vieţii. Rasa se găseşte în diverse culori, inclusiv maroniu şi castaniu, dar şi în nuanţe de albastru şi de negru. Exemplarele cu pete sunt foarte rare şi deloc apreciate, fiind considerate neatractive.

 

Calul Abtenauer – Personalitate şi tratamentAbtenauer este docil, muncitor, supus şi nesolicitant, ceea ce îl face un cal ideal. Şi pentru că este cu sânge rece, Abtenauer poate rezista la temperaturi extrem de mici, perfecte pentru a căra la munte.

Calul Abtenauer – Îngrijire

Deşi folosit în teren accidentat şi rezistă la condiţii grele, calul Abtenauer nu necesită îngrijire specială. În timpul verii, iepele şi mânjii sunt trimişi la munte, la păşune. O dată pe săptămână, sunt hrăniţi cu mâncare sărată, pentru a împiedica sălbăticirea lor. 

Din păcate, trebuie depuse eforturi mari pentru a salva rasa Abtenauer de la extincţie. În caz contrar, acest cal rezistent şi extrem de docil ar putea deveni o veche pagină în istoria cailor.

 Calul Abtenauer – Istoric

Calul Abtenauer este un cal de sânge german, crescut aproape de Salzburg. Mai exact, pe Valea Abtenau, de unde şi numele său. Conform înregistrărilor, aproximativ 100 de iepe au fost crescute în această vale, fiind folosite pentru a trage sarcini grele.

Se pare că Abtenauer ar fi înrudit cu rasa de cai Noriker – rasă cunoscută în Austria, cu rădăcini în Grecia. Abtenauer este considerat a fi cea mai mică variantă a acestei rase.

Sursa: Petmd

 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro