5 fructe si legume toxice pentru câini

5 fructe si legume toxice pentru câini

Ne place să le oferim câinilor din porția noastră de mâncare și cum fructele și legumele sunt foarte sănătoase pentru noi, tindem să credem că și pentru ei sunt la fel. Din păcate, nu toate fructele și legumele sunt sănătoase pentru animăluțele noastre; ba mai mult, unele dintre ele se pot dovedi chiar toxice. Așa că iată ce nu trebuie să existe în alimentația câinelui tău:

Strugurii și stafidele – Faptul că strugurii și stafidele sunt dăunătoare câinilor începe să fie cunoscut de mai toți stăpânii, și asta pe bună dreptate: sunt toxice! Poate că unii dintre patrupezi au avut norocul să consume aceste alimente fără să pățească nimic, dar noi spunem că nu merită riscul! Ele se pot dovedi chiar dăunătoare rinichilor, aceștia putând ceda din cauza unei toxine prezente în aceste alimente.

Ceapa și usturoiul – Ceapa, leguma atât de consumată de noi, oamenii, este chiar mai dăunătoare pentru căței decât usturoiul. Aceasta conține o substanță care poate da probleme gastrointestinale, ducând la anemie, letargie, probleme cardiace și respiratorii. Niciunul dintre aceste alimente nu este recomandat cățeilor!

Cartofii – Poate fi surprinzitor, mai ales că știm că aceste legume sunt unele dintre cele mai sănătoase, pentru câini, dar cojile lor sau cartofii verzi sunt de-a dreptul nocivi. Printre simptome se numătă vărsăturile, greața, amețeala și chiar durerile de inimă.

Semințele de măr – Dacă merele sunt sănătoase pentru câini, nu înseamnă că și semințele lor sunt la fel. Ele conțin cianid, ca și semințele de piersică, cireșe, caise și prune. Semnele otrăvirii cu cianid includ vomă, respirație dificilă, tahicardie sau apnee, aritmie cardiacă, iritații ale pielii și chiar comă.

Roșiile – Dacă roșiile aduc destul de multe beneficii cânilor, planta în sine este toxică. Ea conține antropină, substanță care cauzează frisoane și afectează inima câinelui. Așa că ai grijă să îți ții parupedul departe de grădina cu roșii! 

Sursa: Iheartdogs


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro