20 de poveşti emoţionante care vă vor schimba total percepţia despre animale - Partea I

20 de poveşti emoţionante care vă vor schimba total percepţia despre animale - Partea I

Foarte mulţi oameni cred că animalele sunt superficiale, incapabile de iubire şi de sentimente profunde, specifice aparent doar oamenilor. Prietenie, dedicare, îngrijire, loialitate infinită – binecuvântaţi fie cei care au simţit asta măcar o dată în viaţă.

Noi am aflat câteva poveşti extrem emoţionante ale unor animale care au arătat că pot simţi şi chiar iubi mai profund decât majoritatea dintre noi! Pregătiţi-vă să vă fie atinsă inima până la lacrimi:

Elefanţii Jenny şi Shirley au fost aduşi la un circ în acelaşi timp. Doar că Jenny era pui, iar Shirley avea deja 20 de ani! La câteva timp, ei au fost separaţi şi s-au mai întâlnit după 25 de ani, într-un adăpost de animale. „Când am adus-o, Jenny a devenit brusc agitată. Încerca să îşi bage trompa în grajdul lui Shirley, extrem de îngrijorată. Apoi Shirley a început să urle cu toată forţa. Ceva atât de emoţionant nu am văzut în viaţa noastră!”, a povestit un îngrijitor.

 
© britannica  

Urangutanul Suryia a rămas orfan încă de mic. A fost dusă într-un adăpost unde îşi pierduse dorinţa de a trăi: nu mai mânca şi nu răspundea la niciun tratament. Asta până ce un câine a fost adus în adăpost. L-a îndrăgit pe loc şi de atunci sunt de nedespărţit, iar ea şi-a revenit pe loc!

 
© blogspot  

Mila, beluga Beluga, l-a împins pe Yang Yun la suprafaţă, un bărbat care participa la o competiţie de scufundări şi căruia i-au înţepenit picioarele în timp ce se afla în adâncuri. Şi aşa, Mila i-a salvat viaţa.

 
© telegraph  

„Vei fi bine, te iubesc!”, a fost ultimul mesaj pe care Irene Pepperberg l-a auzit de la iubitul ei papagal, cu câteva clipe înainte ca el să moară.

 
© amazinganimalstories  

Tommy obişnuia să meargă la biserică cu stăpânul lui. Dar când acesta a murit, Tommy a început să meargă singur a biserică, parcă în aşteptarea pământului. Nu degeaba se spune despre câini că sunt doar o parte din vieţile noastre, în timp ce noi suntem totul pentru ei!

 
© euteamohoje  

În 2011, oamenii de ştiinţă au descoperit că vacile sunt inteligente, ştiu ce este prietenia şi că sunt extrem de îndurerate, atunci când se despart de animalele pe care le iubesc.

 


© dailymail  

În 1969, doi fraţi din Londra l-au crescut de mic pe leul Christian. Dar când acesta a crescut, au fost nevoiţi să îl elibereze în Africa. Un an mai târziu, ei au decis să îl viziteze, cu toate că au fost atenţionaţi că leul nu îi va recunoaşte şi va fi agresiv. Iată, însă, ce s-a întâmplat:

 

Când conservatorul  Lawrence Anthony a murit, mai mulţi elefanţi sud africani s-au adunat în grup şi au mers 12 ore, până la casa lui. Antony, în timpul nopţii, îi salvase de la moarte când mai mulţi braconieri au vrut să îi ucidă.

 
©  delightmakers  

Labradorul Retriever Lisha a hrănit cu lapte peste 30 de pui orfani, din mai multe specii. Apoi, a continuat să îngrijească puiuţii, învăţându-i să supravieţuiască.

 
© care2 

Gorila Koko se uita la Ceai cu Mussolini, la TV, şi a închis ochii în timpul unei scene dure, refuzând să mai privească.

 
© youtube  

Sursa: Brightside.me

Citeşte şi: 20 de poveşti emoţionante despre animale care vă vor schimba total percepţia despre animale - Partea a II-a

Foto wall:  Vincent J. Musi, National Geographic
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro