14 pisici uriaşe, care fac din stăpânii lor nişte pitici - Galerie Foto

14 pisici uriaşe, care fac din stăpânii lor nişte pitici - Galerie Foto

Faceţi cunoştinţă cu pisicile din rasa Maine coon, cea mai mare rasă de pisici domestice, din punctul de vedere al dimensiunii!

La maturitate, pisicile din rasa Maine Coon pot cântări între cinci şi opt kilograme, au un corp puternic şi masiv, şi picioarele musculoase şi foarte solide. Din acest motiv, când sunt luate în braţe de către stăpâni, aceştia ajung să pară nişte pitici neajutoraţi.

Recordul pentru cea mai lungă pisică, de la nas la vârful cozii, îi aparţine lui Stewie şi este de 1, 21 cm.

În plus, blăniţa pisicilor din rasa Maine Coon este şi foarte lăţoasă, făcându-le pe feline să pară de-a dreptul uriaşe!

După cum arată şi numele, Maine Coon îşi are originea în statul Maine din SUA. Se spune că marinarii au adus pe navele lor pisici asemănătoare, care s-au încrucişat cu pisicile locale cu părul scurt. Există însă şi numeroase legende legate de originile acestei pisici.

Una dintre ele afirmă că Maine Coon este rodul iubirii imposibile dintre un ursuleţ spălător (racoon) şi o pisica sălbatică din pădurile din Maine. O alte legendă spune că aceste pisici ar fi descendente ale pisicilor aduse de către vikingi în America. În Europa, rasa apare după 1978, când primele exemplare sunt aduse în Germania Occidentală. În Marea Britanie, rasa este prezentată pentru prima dată în 1984. În 1985, statul Maine, printr-un act legislative, a consacrat rasa Maine coon că "pisica naţională americană".

Sursa: The Dodo

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro