Simptomele otrăvirii la câini

Simptomele otrăvirii la câini

Câinii nu pot vorbi, astfel încât să ne spună că se simt rău, însă pot comunica non-verbal, făcându-ne să înţelegem că au probleme cu sănătatea.

Atunci când vine vorba despre otrăvire, primele simptome pe care le prezintă căţeii noştri sunt stările de ameţeală, de vomă sau de leşin.

Dacă suspectaţi faptul că patrupedul dumneavoastră a fost otrăvit, iată cum puteţi verifica acest lucru:

În primul rând, verificaţi-i culoarea gingiei. Aceasta ar trebui să împrumute culorii pielii, să fie rozalie, cu câteva pete maronii sau negre. O gingie decolorată este primul semn al otrăvirii.

Verificaţi culoarea gingiei ridicându-i cu mâna buza de sus şi apăsând cu degetul deasupra caninilor. Dacă la două secunde după ce aţi presat, culoarea nu revine de la alb la roz, atunci este un semn care ar trebui să vă îngrijoreze.

Verificaţi-i echilibrul! – Dacă patrupedul dumneavoastră este ameţit, dezorientat, este foarte posibil ca cineva să îl fi otrăvit, aşa cum deja suspectaţi.

 

 

Verificaţi funcţiile biologice – Un alt semn care dezvăluie faptul că patrupedul v-a fost otrăvit este acela că varsă permanent şi are scaune apoase, moi, galbene, verzi sau negre.

Ascultaţi-i plămânii – Câinii care respiră greu, gâfâine şi tuşesc persistent şi brusc încearcă să ne spună că au fost otrăviţi.

Verificaţi-i temperatura corpului. Există termometre special create pentru câine, aşa că nu ezitaţi să folosiţi un asemenea instrument şi pentru patrupedul dumneavoastră. Temperatura normală a unui câine variază între 38.3 şi 39.2 grade Celsius.

Şi-a pierdut pofta de mâncare – Este foarte posibil ca un câine otrăvit să îşi piardă apetitul. Dacă patrupedul dumneavoastră nu vrea să mănânce timp de 24 de ore, cel mai bine ar fi să consultaţi un medic veterinar.

 

 

Substanţe otrăvitoare. Cercetaţi în împrejurimi dacă există sau nu substanţe care s-ar putea dovedi toxice pentru căţelul dumneavoastră, cum ar fi: otravă pentru şobolani, substanţe chimice sau anumite ciuperci.

Listă cu simptome – Faceţi o listă cu toate simptomele pe care le prezintă câinele dumneavoastră şi contactaţi un medic veterinar, oferindu-i toate detaliile. Vă veţi putea salva, astfel, căţelul.

Sursa: WikiHow

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro