Schimbări uşoare de comportament la animalele, dar care avertizează: e nevoie de un medic veterinar! Ilustraţii

Schimbări uşoare de comportament la animalele, dar care avertizează: e nevoie de un medic veterinar! Ilustraţii

Suntem pregătiţi să mergem până în pânzele albe, pentru a ne face animalele cât mai fericite. Dar uneori ajungem în anumite situaţii în care pur şi simplu nu putem înţelege ce se întâmplă cu ele: ieri erau bine, pline de energie şi jucăuşe, iar astăzi s-au simţit puţin rău, le-am dus la veterinar şi am aflat că sunt de grav bolnav!

Deci, despre ce este vorba? Ce se întâmplă? Se poate îmbolnăvi animalul grav, de pe o zi pe alta? Noi spunem că nu, dar vă sfătuim, în acelaşi timp, să fiţi ceva mai atenţi la comportamentul lor, luând în considerare orice mică schimbare de comportament; s-ar putea ca aceasta să ascundă o afecţiune potenţial  gravă.

Uitaţi despre ce vorbim:

Letargie inexplicabilă: Refuzul de a se juca, în detrimental odihnii - ar putea indica probleme ale inimii sau alte probleme, precum infestarea cu căpuşe sau cu alţi paraziţi .

Tendinţa de a se ascunde – poate fi vorba despre o afecţiune fizică sau despre o boală destul de gravă.

Refuzul de a mânca – gamă largă de boli!

Înconvoierea umerilor sau alte posturi ciudate – trădează dureri severe; poate fi vorba despre piatră la rinichi.

Lingerea aceluiaşi loc de pe corp, în permanenţă – trebuie dus de urgenţă la medic; e posibil să se fi lovit în acel loc sau să îl doară un organ intern din acea zonă.

Balonare, flatulenţă, vărsături – infecţie cu viermi sau probleme cu sistemul digestiv (disbioza, ficat sau chiar otrăvire) sau cu cel genito-urinar.

Dificultăţi de respiraţie – probleme cu inima, cu stresul, sau prezenţa unei căpuşe.

Fluierat, mârâit, mieunat sau scâncit intensiv – nimeni nu ţipă degeaba, aşa că acest comportament ar putea ascunde inflamaţii, febră severă, encefalopatie sau alte afecţiuni.

Disconfort la toaletă – majoritatea pisicilor miaună ,înainte de a-şi face nevoile, pentru ca toată lumea să le acorde atenţie într-un aşa moment de importanţă naţională. Dacă pisica se învârte nervoasă pe lângă litieră, dacă o simţiţi prea încordată în astfel de momente sau face zgomote anormale – ne arată că are probleme cu sistemul genito-urinar.

Apăsarea capului pe perete – probleme cu sistemul nervos (infecţii, răni sau chiar tumori).

Umflarea unei părţi a corpului – posibil doar o rană uşoară.

Şchiopătare – uşor de observat; recomandat să contactaţi medicul specialist, pentru a nu se risca întocmai cu amputarea membrului.

A treia pleoapă devine vizibilă – în mod normal, nu este vizibilă decât în timpul somnului. Dacă se întâmplă altfel, este vorba probabil de o infecţie.

Tulburări intestinale sau constipaţie – traume ale măduvei spinării, tumori, intoxicaţii grave, proctită. Dacă printre efecte se numără şi febră, sângerare, schimbări bruşte ale temperaturii  corpului sau pierderea cunoştinţei, contactaţi imediat medicul!

Sursa: Brightside.me

 

 

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro