Rase de pisici cu părul creț

Rase de pisici cu părul creț

Pisicile sunt frumoase și drăgălașe, oricum ar fi ele: cu blană albă, neagră, roșie, pufoase, fără blană, oricum, numai pisici să fie! Este drept, cele pufoase te îndeamnă mult mai mult să le mângâi, să le iei în brațe... iar dacă mai sunt și cu blana ondulată, sunt pufoșenii în adevăratul sens al cuvântului!
 
Dacă vă întrebați dacă există și care sunt pisicile crețe, v-am pregătit o listuță cu fiecare rasă. Ba mai mult, am atașat și o poză, pentru a ne minuna împreună!
 
Rasa American Wirehair - Semnul distinctiv al acestei rase este părul aspru, elastic și... cam sarmos- fiecare fir de par este subțire și zburlit sau coroiat. Aspectul ondulat al blănii devine vizibil la maturitate: puii care au blana foarte ondulată atunci când sunt mici, la maturitate vor avea blana mai mult ondulată decât sarmoasă și vice-versa.
 

 
Rasa Cornish Rex – Poate că pisicile din rasa Cornish Rex nu au prea multă blană, dar cea pe care o au este scurtă și carliontata sau ondulata. Pisicilor Cornish Rex le lipsește un strat de blană primar. Fiecare fir de păr în parte este cîrlionțat, ceea ce produce un efect dezordonat al blănii. Blănișa este plușată și extrem de plăcută la atingere. 
 

 
Rasa Devon Rex – Primul lucru ce îți sare în ochi la pisica din rasa Devon Rex este că te uiți la o pisicuță  răutacioasă, cu blana creață. Urechile sunt un semn distinctiv al acestei rase, fiind ciudat de mari și plasate foarte jos. În plus, ele sunt foarte late la bază, iar vârfurile sunt rotunjite. Pisicuțele din această rasă au și câteva porecle: pisica elf sau pisica poodle. Dar nu trebuie să judecăm pe nimeni după aparența mai ciudățică: pisicile Devon Rex: sunt extrem de vioaie și extrovertite, existând parcă pentru a se amuza. 
 
 
Rasa LaPerm - Rasa LaPerm este o combinație unică de blăniță creață și personalitate afectuoasă. Nimeni nu poate refuza dragostea și afectiunea pe care pisicile din rasa LaPerm le revarsă asupra stăpânilor, și nici ignora părul creț sau ondulat care face rasa atât de frumoasă. Ba mai mult: pisicile din rasa LaPerm au și IQ-ul ridicat, lucru ce le face extrem de inteligente și plăcute. 
 

 
Rasa Selkirk Rex - Rasa Selkirk Rex, sau cârlionțata lumii feline, se laudă, spre deosebire de celelalte rase cu păr ondulat, cu un păr lung și mătăsos. Creața lumii feline se poate mândri și cu faptul că este afectuoasă, răbdătoare, grațioasă, calmă și extrem de sociabilă. 
 
 
 

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro