Rasa de cai Fjord

Rasa de cai Fjord

cal rasa Fjord Rasa Fjord face parte din grupul poneilor si poate fi intalnita, cu precadere in regiunea muntoasa a Norvegiei. Acesti cai au migrat in Norvegia si in Peninsula Scandinava in urma cu peste 4000 de ani si erau, in trecut, folositi de catre vikingi, fiind renumiti pentru coeficientul mare de siguranta.

Calul Fjord are uneori o talie mai mare de 1 m., ajungand pana la 1,30 m. Rasa este bine legata, avand urmatoarele caracteristici zootehnice: format breviform, cap cu profil uneori drept si alteori concav - din cauza bombarii fruntii, ochii mari, vioi, urechile mici, departate, fruntea larga, gatul scurt, gros si incordat, greabanul inecat, spinarea dubla, coada prinsa jos, lunga, membrele solide, coate de vaca, culoarea predominanta cenusie sau izabela (galben murdar), mai rar murga sau neagra.

Pe sira spinarii, animalul prezinta o dunga dorsala destul de pronuntata si de larga. La unele exemplare se constata prezenta unor dungi pe frunte si pe membre, in apropiere de genunchi si de cot. Aceste dungi sunt, pana la un punct, asemenatoare celor ale zebrei, ceea ce poate trimite la existenta unei oarecare rudenii intre aceste doua animale.

Calul din rasa Fjord nu este un cal elegant in infatisarea lui, este insa, foarte solid, bland, rabdator si sobru, caracteristici datorate, in principal, conditiilor de trai. Este un bun animal de munca si de transport. Este un cal potrivit pentru strabatut distante lungi in sa, este curajos si are o rezistenta ridicata.

Incrucisarile din Norvegia sunt controlate la momentul actual de catre o agentie guvernamentala si doar spetelul campion poate fi exportat. Calitatile rasei Fjord au facut-o foarte populara, multe exemplare fiind exportate in Germania, Danemarca si tarile central europene.

Sursa foto

Corina Dovinca
ZooLand.ro


0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro