Plante ornamentale toxice pentru animalele de casă

Plante ornamentale toxice pentru animalele de casă

Majoritatea gospodinelor îşi decorează casa cu flori, fără să ştie de pericolul care planează asupra animalelor de companie. De aceea, noi recomandăm ca fiecare „părinte” să se intereseze ce plante sunt toxice şi ce plante nu reprezintă absolut niciun pericol pentru necuvântătoarele lor.

Vă prezentăm şi o listă a celor mai cunoscute plante, precum şi efectele pe care le au asupra patrupedelor. 

Unele dintre florile considerate toxice sunt crăciuniţele, însă specialiştii ne spun că nu este deloc aşa: animalele care au ingerat din greşeală această plantă nu au prezentat nicio reacţie negativă. O uşoară iritaţie pe piele a apărut în cazul „frecării” de aceste flori, dar nimic îngrijorător.

 

Nici pomii de Crăciun nu reprezintă un real pericol pentru animăluţele de casă. Cu toate acestea, trebuie să fiţi atente ca patrupedul să nu se apropie prea tare de acele bradului, deoarece se poate răni la ochi. În plus, este foarte important ca acesta să nu îngurgiteze seva produsă de copac, deoarece îi poate crea un uşor disconfort gastro-intestinal.

Vâscul, pe de altă parte, se poate dovedi toxic pentru animalul nostru. În cazul în care este înghiţit, patrupedul poate prezenta tulburări gastro-intestinale, precum şi semne clinice de intoxicaţie, cum ar fi schimbarea funcţiei mentale, dificultăţi de respiraţie şi frecvenţă cardiacă scăzută.

Ilicele, sau stejarul veșnic tânăr, este considerat periculos pentru animale, fiind otrăvitor. Simptomele clinice pot fi reprezentate de vărsături, diaree, scăderea nivelului energiei şi iritarea stomacului. Aşadar, dacă vi se pare că animăluţul dumneavoastră a înghiţit această plantă, recomandarea noastră ar fi să vă prezentaţi de urgenţă la medicul veterinar.

Şi narcisele se pot dovedi periculoase. În cazul în care patrupedul îngurgitează această plantă, sunt şanse foarte mari ca el să prezinte stări de vomă, depresie, pierderea apetitului sau dureri abdominale.

 

De asemenea, nici crinii nu sunt recomandaţi, în special în prezenţa pisicilor. Ingerarea oricărei părţi din această plantă poate cauza insuficienţă renală, vărsături, despresie sau pierderea poftei de mâncare. Dacă suspectaţi că pisica dumneavoastră a înghiţit această floare, cel mai bine este să vă prezentaţi de urgenţă la un specialist, deoarece s-ar putea să aibă nevoie de un tratament îndelungat.

Sursa: Moderncat

 


Autor: Iulia Albi

5 Comentarii
 • qwertyuiop a scris la 31.03.2015 21:15:

  zxcvbnm,.'2oi5lri' S WKLF'EWK3IUSKQ D WJNE NHJ

  [Răspunde]
 • qwertyuiop a scris la 31.03.2015 21:15:

  zxcvbnm,.'2oi5lri' S WKLF'EWK3IUSKQ D WJNE NHJ

  [Răspunde]
 • qwertyuiop a scris la 31.03.2015 21:15:

  zxcvbnm,.'2oi5lri' S WKLF'EWK3IUSKQ D WJNE NHJ

  [Răspunde]
 • gekgofif a scris la 31.03.2015 21:15:

  gfhfh

  [Răspunde]
 • fgkgt a scris la 31.03.2015 21:14:

  dksnvkdlld

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro