Pinguinul

pinguin imperialRegnul: Animalia

Increngatura: Chordata

Ordinul: Sphenisciformes

Familia: Speniscidae

Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica.


Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg.


Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute.


Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.

Pinguinii Regali si Imperiali nu isi construiesc cuiburi, depunandu-si ouale direct pe pamant sau gheata.


Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este reprezentat de leopardul de mare, care mananca orice rasa de pinguini, dar mai ales Pinguinul Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa, ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii. Cand Pinguinii Adelie se aduna pe terasa, in drumul lor de cautare a hranei si cei din fata incep sa sara in apa, leopardul de mae tasneste imediat de unde se ascunsese si insfaca de partea de jos unul dintre pinguini.


Pinguinii sunt organizati in colonii. Coloniile sunt locuri zgomotoase unde sute de pinguini tipatori se aduna in timpul imperecherii. In ciuda aglomerarii, fiecare pinguin isi recunoaste perechea sau puiul, strigandu-l si recunoscandu-i strigatul.

Rase de pinguini:


Pinguinul Imperial - are aprox. 1 metru inaltime si cantareste aprox. 35 kg. Are pete de culoare galbena pe fiacare parte a capului . Ochii si picioarele sunt negre. Spatele este de culoare gri inchis. Se intalnesc numai Antarctica. Femelele depun ouale in timpul iernii, apoi masculul are grija de ele, ferindu-le de frig. Femelele se intorc la mare pentru a se hrani, iar cand se intorc, masculii sunt cei care urmeaza sa se duca la tarm.


Pinguinil regalPinguinul Regal - este cea mai colorata rasa de pinguini. Are gulerul portocaliu si pete de culoare galbena. Pinguinul Regal este aproape la fel de mare ca Pinguinul Imperial, atingand 3 picioare inaltime si cantarind 20 kg. Picioarele sunt negre, la fel ca ochii. Se intalnesc in insulele nordice din Antarctica. Femelele din aceasta rasa depun un singur ou. La fel ca la Pinguinii Imperiali, femelele, dupa ce depun oul, se duc la ocean ca sa se hraneasca, masculul avand grija in timpul acesta de ou, iar dupa ce se intoarce, vine randul masculului.

Pinguinul Rockhopper - sunt pinguini cu creasta. Ei se misca prin sarituri, spre deosebire de alte rase de pinguini. Sunt o rasa agresiva, atacand chiar alti pinguini daca simt vreun pericol. Pinguinul Rockhopper atinge aproape jumatate de metru inaltime si cantareste de la 5 la 10 kg. Spatele si picioarele sunt portocalii, iar ochii sunt de culoare rosie. Se intalnesc in Antarctica, in insulele din nord. De obicei, femela depune doua oua, al doilea fiind mai mare si totodata cel de care parintii vor avea grija. Masculul si femela fac schimb, ca la celelalte rase de pinguini.

Pinguinii Rockhopper traiesc in colonii uriase. Ei pot fi zariti sarind din apa.


Pinguinul Gentoo - acesti pinguini au o pata alba pe cap, msoara aprox. 71 cm si cantaresc de la 5 la 9 kg. Pinguinii Gentoo sunt inotatori rapizi. Ei se hranesc in general cu krili sau cu pesti mici. Traiesc in insulele nordice din Antarctica, in colonii foarte mari. Femela depune doua oua si uneori amandoua sunt crescute de parinti.


Pinguinul Chinstrap - acesti pinguini se pot distinge prin dunga neagra pe fata, parand ca poarta o cascheta prinsa sub barbie. Picioarele sunt portocalii si spatele este negru, la fel ca ochii. Masoara 68 cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Vaneaza krili si pesti mici. Isi fac cuiburile in general din pietre, femela depunand doua oua. De obicei Pinguinii Chinstrap cresc doi pui, dar in unele cazuri pot creste doar unul. Cand puiul implineste o luna, parintii il lasa si se duc in colonie pentru a vana, iar apoi se intorc la timp pentru a-l hrani.


colonie pinguiniPinguinul Adelie - acesti pinguini au cate un inel de culoare alba in jurul ochilor, ce ii fac mai usor de detectat. Masoara 71 de cm si cantaresc de la 4 la 6 kg. Au picioarele portocalii si o pata portocalie scurta pe spate, in rest spatele fiind de culoare neagra. Sunt inotatori puternici si pot sari in inaltime din apa. Traiesc in colonii intinse. Cuiburile Pinguinilor Adelie se intalnesc in zonele pietroase din Antarctica. Femela depune doua oua, parintii crescandu-le pe amandoua, dar dupa ce puii ies din ou, numai unul supravietuieste.

  

Micul Pinguin Albastru - este cel mai mic penguin. Masoara numai 36 cm si cantaresc 1-3 kg. Dunga de pe spate este gri-albastra, iar picioarele sunt rozalii. Pinguinii Pitici Albastrii traiesc in Noua Zeelanda si Australia, in zonele de sud. Vaneaza pesti mici. Deoarece traiesc in zonele din apropierea civilizatiei, cainii, ratonii si vulpile pot fi potentiali pradatori.

Deoparece inoata in zonele mai putin adanci, leoparziil de mare nu reprezinta o problema majora a Micului Pinguin Albastru.

 

STIATI CA?...:


Oamenii de stiinta considera ca Pinguinii Adelie folosesc soarele pentru a-si regasi coloniile.


Deplasarea prin aer se face cu o viteza de pana la 25 km/h.


Puii mai mari stau in grupuri numite crese.


Cand o pereche de pinguini Adelie se intalneste la cuib, partenerii isi fac curte, dansand inainte de a se imperechea. Ei stau fata in fata si tin capetele si gaturile in sus, lansand chemari tipatoare. Bat incet din aripi in sus si in jos.


Irina Alexandra Paun

 


43 Comentarii
 • Anonim a scris la 16.02.2011 21:07:

  pinguinii sunt faini nu ma mir de ce emil racovita ia studiat in special pe ei. e super site-ul m-a ajutat la romana trebuia sa fac un dialog intre Racovita si pinguinii daca as fi om de stiinta la-s recomanda

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.10.2010 13:58:

  mia trebuit la lb romana ca nam stiut cu ce e invelit pinguinul

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.10.2010 13:58:

  mia trebuit la lb romana ca nam stiut cu ce e invelit pinguinul

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.09.2010 08:50:

  pinguini sunt preferatii mei sun foarte dragalasi iam vazut la circ adevarati am stat chiar langa ei sunt fiinte draguta si dragalase mai ales puii.sunt ce mai tari.am si un pinguin acasa de jucarie cumparat de la circ.II ADOR SI II IUBESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.09.2010 08:50:

  pinguini sunt preferatii mei sun foarte dragalasi iam vazut la circ adevarati am stat chiar langa ei sunt fiinte draguta si dragalase mai ales puii.sunt ce mai tari.am si un pinguin acasa de jucarie cumparat de la circ.II ADOR SI II IUBESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2010 14:59:

  Mi-a fost de folos aceste informatii la romana.Multumesc pentru ca sa inventat acest sain:))

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 01.03.2010 14:59:

  Mi-a fost de folos aceste informatii la romana.Multumesc pentru ca sa inventat acest sain:))

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 17.01.2010 15:50:

  cum frate sa cumperi pinguin:))?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 25.04.2009 00:07:

  vreau sa cumpar si eu un pinguin, se poate?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 25.04.2009 00:07:

  vreau sa cumpar si eu un pinguin, se poate?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 25.04.2009 00:07:

  vreau sa cumpar si eu un pinguin, se poate?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 02.03.2009 19:51:

  felicitari pt. referat...bravo.chiar mi -a folosit foarte mult pt ref la biologie ..ms:)

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 15.02.2009 19:36:

  Din aceasta descriere am aflat mai multe lucruri despre pinguini si mi-am dat seama cat de interesat e sa ii cunosti dar si importanta lor ca exista.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 28.01.2009 15:50:

  este intresant

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 19.01.2009 17:09:

  Ma pe witacped gasesc mai mult decit aici mai mult pt mn cel putin eu sun un copil de 11 ani este interesant ce scrie dar e prea amamanuntit si n pot gasi chiar ce vreau ca de exemplu io nu stiu ce inseamana: Biodiversitatea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 15.01.2009 10:37:

  stiatzi k pinguini se mananca intre ei ?

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 14:51:

  Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica. Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 14:51:

  Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica. Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 05.01.2009 14:51:

  Pinguinul este o specie de pasari marine, care nu pot zbura. Traiesc numai in Emisfera Sudica. Biodiversitatea este reprezentata de un numar de 17-20 de rase de pinguini. Cea mai raspandita rasa este Pinguinul Imperial, exempalrele adulte atingand 1,1 metri si cantarind 35 de kg. Cea mai mica rasa de pinguini este Micul Pinguin Albastru, care are in jur de 40 cm si cantaresc aprox. 1 kg. Pinguinii sunt adaptati la viata acvatica, putand sa ramana in apa 18 minute. Pinguinilor le tin de cald doua straturi de pene scurte si indesate si stratul de grasime de sub piele. Daca nu pot sa zboare, pinguinii sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Isi folosesc aripile rigide si inguste ca inotatoare. Ei isi pertec o mare parte din viata inotand in Oceanul Inghetat de Sud, vanand pesti, calamari si krili. Pinguinii sar sau plonjeaza in mare de pe terase sau stanci si inoata foarte repede sub apa, dirijandu-se cu picioarele si coada, prinzand pesti, calamari si krili cu ciocurile. Ies adesea rapid din apa pentru a lua o gura de aer. Deplasarea prin aer se face cu o viteze de pana la 25 km/h. Uneori, pinguinii inoata incet la suprafata, cu gaturile intinse in sus, ca ratele sau gastele.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 16.12.2008 18:51:

  Iubesc foarte mult pinguinii si sunt interesata de documentare, date si fotografii despre ei.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 16.12.2008 18:51:

  Iubesc foarte mult pinguinii si sunt interesata de documentare, date si fotografii despre ei.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.12.2008 19:07:

  Soperb :P:P:P shy io fak cva despre pinguini ;););)

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.12.2008 19:07:

  Soperb :P:P:P shy io fak cva despre pinguini ;););)

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.12.2008 19:07:

  Soperb :P:P:P shy io fak cva despre pinguini ;););)

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 04.12.2008 19:07:

  Soperb :P:P:P shy io fak cva despre pinguini ;););)

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.11.2008 14:40:

  Animalele din tara asta nu prea sunt bagate inseamna chiar mai mult ca animalele cad foarte repede parada a altor animale fcsteaua_2009

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.11.2008 14:40:

  Animalele din tara asta nu prea sunt bagate inseamna chiar mai mult ca animalele cad foarte repede parada a altor animale fcsteaua_2009

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 27.11.2008 14:40:

  Animalele din tara asta nu prea sunt bagate inseamna chiar mai mult ca animalele cad foarte repede parada a altor animale fcsteaua_2009

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.09.2008 15:16:

  AVATFOVHGFFOYHNKKVNKHGGJ,,,, HGFJKKHGL AUIGLXGTGN

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.07.2008 11:46:

  nu am stiut cxa pinguinii au pene.am crezutca au tencuiala pe ei cu lavabil colorat

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 16.06.2008 22:31:

  * Pinguinii pot sari la o inaltime de pana la 1,8 metri.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 16.06.2008 22:31:

  * Pinguinii pot sari la o inaltime de pana la 1,8 metri.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.05.2008 18:12:

  anonimus eu zik sa mai taci din gura k iti ies numai prostii nu stii nimik despreaniamle si iti bait jok se admini si de site

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 14.05.2008 18:12:

  anonimus eu zik sa mai taci din gura k iti ies numai prostii nu stii nimik despreaniamle si iti bait jok se admini si de site

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.05.2008 21:25:

  chiar nu am stiut atate despre animale sunt chiar entresante toate subiectele acestea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.05.2008 21:25:

  chiar nu am stiut atate despre animale sunt chiar entresante toate subiectele acestea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.05.2008 21:23:

  sa o tineti tot asa sunt niste subiecte dragute si niste poze frumoase.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 11.05.2008 21:23:

  sa o tineti tot asa sunt niste subiecte dragute si niste poze frumoase.

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.05.2008 18:15:

  super nu stiam despre piguinul Rockhopper atatea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.05.2008 18:15:

  super nu stiam despre piguinul Rockhopper atatea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 09.05.2008 18:15:

  super nu stiam despre piguinul Rockhopper atatea

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.04.2008 12:24:

  eu cred ca ar trebui sa scoateti cateva poze pentru aa se vedea mai clar ceea ce este scris.Bine poate inteleg eu si inca 30 de persoane care stim mult mai multe despre pinguini,dar ... na eu zic sa scoateti poze pentru a se veadea mai bine scrisul

  [Răspunde]
 • Anonim a scris la 12.04.2008 12:24:

  eu cred ca ar trebui sa scoateti cateva poze pentru aa se vedea mai clar ceea ce este scris.Bine poate inteleg eu si inca 30 de persoane care stim mult mai multe despre pinguini,dar ... na eu zic sa scoateti poze pentru a se veadea mai bine scrisul

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro