Milionari care și-au lăsat averea animalelor de companie. Povești incredibile

Milionari care și-au lăsat averea animalelor de companie. Povești incredibile

Milionari care și-au lăsat averea animalelor de companie. Povești incredibile

Fiecare dintre noi și-ar dori să știe că, la sfârșitul vieții, cei pe care îi iubim vor avea parte de tot confortul necesar pentru a fi fericit. Iar acest lucru este cu atât mai potrivit, cu cât ființeleiubite din jurul nostru nu își pot asigura prin propriile forțe un trai fericit – așa cum este în cazul animăluțelor de companie. 

Așa se face că există o mulțime de milionari care s-au hotărât să lase moștenire toate averea lor animăluțelor de companie, după ce ei nu vor mai fi. Spre exemplu,  celebra Betty White va lăsa moștenire 5 milioane de dolari animăluțelor sale de companie, iar câinele lui Oprah Winfrey va primi, după moartea acesteia, 30 de milioane de dolari. 

Și nu sunt singurele animăluțe atât de norocoase:

Tommaso – În 2011, Maria Assunto, văduva fără copii a unui bogătaș italian, a murit la 94 de ani, lăsându-și averea de 13 milioane de dolari pisicuței sale, Tommaso. Pe lângă bani, pisica ce a fost găsită și adoptată de pe străzile Romei, a mai primit și proprietăți în Roma, Milano și Calabria. Assuno și-a semnat testamentul cu mâna ei și i-a însărcinat pe avocați cu misiunea de a-i găsi micuței „un adăpost care să se ocupe așa cum trebuie de îngrijirea lui Tommaso”. Tot cam în aceeași perioadă, însă, Assunto a cunoscut în parc o femeie pe nume Ștefania care, întâmplător, era de profesie asistent și, pe deasupra iubea enorm animalele. Între timp, Assunto și Ștefania au devenit prietene foarte bune, mai ales datorită prieteniei ce s-a legat între pisicuțele lor, iar când sănătatea lui Assunto a început să se șubrezească, Ștefania s-a asigurat că lui Assunto nu îi lipsește nimic. Așa se face că, la sfârșitul vieții, Assunto s-a decis să lase pisica (cu toată averea) în custodia Ștefaniei, fără ca cea din urmă să fie știut vreodată, înainte de moartea acesteia, cât de bogată poate fi. 

Trouble - Leona Helmsley, regina afacerilor imobiliare, supranumită "regina zgârciţilor", a murit în 2007, la vârstă de 87 de ani. La moartea ei, s-a iscat un imens scandal în familie, după ce i-a dezmoştenit pe doi dintre nepoţii ei ("Ştiu ei pentru ce", a explicat Leona, laconic, în testamentul ei), lăsând moştenire 12 milioane de dolari - cu 2 milioane de dolari mai mult decât i-a lăsat fratelui ei Alin Rosenthal - bichonului ei maltez Trouble.

Micuţa căţeluşa, adorată de stăpână ei cu care dormea în acelaşi pat, purta "un colier de diamante şi hăinuţe de lux", potrivit presei americane, însă era detestată de anturajul ei."Muşca pe toată lumea, pe gărzile de corp, pe şeful securităţii, chiar şi pe clienţii hotelului Helmsley Park Lane", amplasat pe o latura a celebrului Central Park, proprietate a miliardarei americane, care a trăit într-un apartament al acestui hotel până la moarte, a declarat pentru New York Daily News, o fosta angajată română.

Costurile de întreţinere ale lui Trouble erau de circa 100.000 de dolari pe an, din care 8.000 de dolari reprezentau facturile pentru îngrijirile medicale, 1.200 de dolari pentru alimente, iar restul pentru salariile personalului angajat să o apere de ameninţările de răpire. În testamentul ei, Leona Helmsley a lăsat instrucţiuni foarte precise pentru căţeluşa ei, care în timpul vieţii stăpânei sale, era hrănită cu carne de pui, morcovi, spanac şi peşte proaspăt, preparate de un maestru bucătar şi servite pe platouri din argint şi porţelan.

La câteva luni de la moartea Leonei Helmsley, un judecător a decis că miliardara americană nu se află în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când şi-a redactat testamentul şi a retras din averea căţeluşei Trouble suma de 10 milioane de dolari, pe care a distribuit-o celor doi nepoţi dezmoşteniţi, Meegan şi Craig Panzirer şi organizaţiei de caritate Helmsley. 

Trouble a decedat pe 13 decembrie 2010, la vârstă de 12 ani, a fost incinerată, iar cenuşa ei a fost depozitată într-un loc privat. Cea mai mare parte a averii lăsate de Leona Helmsley, estimată la circa 8 miliarde de dolari, a fost donată altor organizaţii de caritate.

Blackie – Când Ben Rea, un cunoscut dealer de obiecte vechi din Anglia a murit, în 1988,i-a lăsat întreaga avere de 12.5 milioane de dolari ultimei sale pisici în viață (din 15, câte a a avut), alături de care și-a petrecut ultima parte din viață. Rea a decis să nu doneze niciun dolar familei sale, ci doar pisicii și altor 3 adăposturi pentru animale, care au asigurat că vor avea grijă de pisică pentru tot restul vieții. 

Gunther al IV-lea - Gunther al IV-lea este de departe cel mai bogat animal, deținând un imperiu de 270 de milioane de euro, primit indirect de la o contesă germană pe nume Karlotta Libenstein. Viaţa lui Gunther al IV-lea este demnă de cea a unui star de la Hollywood, pentru că patrupedul are tot ce îşi poate dori o persoană de la viaţă.

Câinele a moştenit nu mai puţin de 347 de milioane de dolari de la tatăl său, Gunther al III-lea, care la rândul său a primit fabuloasa sumă de 124 de milioane de dolari de la stăpâna sa, contesa nemţoaică Karlotta Liebenstein, care în 1992 i-a lăsat câinelui său, singurul moştenitor, întreaga avere. Administratorii averii lui Gunther au reuşit să îi tripleze veniturile, astfel încât juniorul a ajuns să fie cel mai bogat animal din lume. Faima lui a depăşit deja graniţele Statelor Unite. Răsfăţatul, un ciobănesc german, în vârstă de 6 ani, trăieşte pe picior mare, înconjurat de femei frumoase şi servitori care îi fac toate capriciile. Nici nu se dă jos din pat dacă majordomul nu îi aşază la picioare un preş din lână moale de capră indiană.

Gunther al IV-lea se hrăneşte numai cu trufe, caviar şi somon, pe care le mănâncă din castroane de aur şi platină. Doarme doar în baldachin încrustat cu diamante, iar nevoile şi le face pe podeaua din marmură.

Sursa: Someecards

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro