Japonezii au eutanasiat 57 de maimuţe rare. Purtau gene de la o „specie străină invazivă”.

Japonezii au eutanasiat 57 de maimuţe rare. Purtau gene de la o „specie străină invazivă”.

27.02.2017

O grădină zoologică din Japonia a fost nevoită să reducă cu o treime numărul de maimuţe japoneze, după ce s-a descoperit că primatele purtau gene de la o „specie străină invazivă”.

S-a dovedit că primatele despre care cei de la respectiva grădină zoologică credeau că  sunt maimuţe de zăpadă pure din punct de vedere genetic, native insulelor japoneze erau, de fapt, hibrizi cu Macaca mulatta (maimuţe rhesus).

Din 2013, după o revizuire a legilor de mediu din Japonia, a devenit ilegală ţinerea şi transportarea speciilor invazive, inclusiv hibrizii. Acest lucru a însemnat că cele 57 de maimuţe au trebuit eutanasiate prin injecţie letală. „Au fost omorâte pentru a proteja mediul”, susţine un oficial japonez.

După acest eveniment, grădina zoologică a ţinut o comemorare în onoarea maimuţelor la templul budist local pentru a le „linişti sufletele”.
Maimuţele de zăpadă (Macaca fuscata) trăiesc numai pe teritoriul Japoniei, în partea de nord, unde întâlnesc şi zăpadă (de unde şi numele). De cealaltă parte, în schimb, Macaca mulatta este originară din sudul Asiei şi a fost de curând introdusă în Japonia. În încercarea de a proteja puritatea rasei maimuţelor de zăpadă, japoniezii au încercat să evite pe cât posibil încrucişarea acestei rase cu Macaca mulatta.

Hibridizarea reprezintă un risc pentru speciile native, spre exemplu, pisicile sălbatice din Scoţia sunt pe cale de dispariţie pentru că se împerechează cu pisicile domestice. Acum există doar câteva sute de exemplare de pisici sălbatice, în cele mai izolate zone din Scoţia.

Sursa: IFL Science

Foto: Wikipedia


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro