Dispozitiv care facilitează comunicarea câinilor cu oamenii

Dispozitiv care facilitează comunicarea câinilor cu oamenii

Un grup de cercetători de la North Carolina State University a creat un dispozitiv menit să faciliteze comunicarea dintre câini şi oameni.

David Roberts şi Alper Bozgur sunt coautorii studiului publicat în revista IEE Inteligent System.

„Am creat o platformă care să medieze, prin intermediul unui computer, comunicarea dintre oameni şi câini. Acesta ne oferă posibilitatea de a interpreta semnalele transmise prin comportamentul lui şi de a oferi, în schimb, feedback”, a declarat Roberts, într-o conferinţă de presă. „Am creat un prototip perfect funcţional şi ne rămâne doar să schimbăm designul dispozitivului, pe măsură ce vom explora mai multe aplicaţii”, a adăugat el.

Pentru a se realiza  corespunzător comunicarea, câinele poartă un ham fără fire, care conţine două dispozitive. Primul selectează infomaţiile cu privire la starea fizică a animalelului (postură, puls şi alte valori biometrice), informaţii care, mai apoi,  sunt analizate de computer şi furnizate oamenilor. Cel de-al doilea dispozitiv asigură transmiterea unor informaţii inteligibile în sens invers, de la om la câine.

„Câinii comunică foarte mult nonverbal, prin intermediul posturii, iar una dintre provocările cu care ne-am confruntat a fost să creăm şi un dispozitiv care să ne spună dacă patrupedul stă culcat, în patru labe sau aleargă, chiar şi atunci când nu îl vedem. Astfel, un dispozitiv de mărimea unui pachet de cărţi ne transmite aceste informaţii”, a explicat Roberts.

Dispozitivul nu a fost făcut pentru a dezvolta comunicarea verbală, ci a o face mai uşor de înţeles pe cea non-verbală, a descifra starea de spirit a animăluţului.

Dispozitivul este util mai ales în cazul câinilor de vânătoare sau a celor folosiţi pentru diverse servicii. Prin intermediul lui, patrupezii sunt şi mai uşor dresabili.

Pentru viitor, specialiştii speră să micşoreze hamurile, astfel încât să fie adaptabil şi pentru căţeii mai mici. În plus, echipa speră ca acest dispozitiv să fie folosit şi de către personalul cabinetelor veterinare şi al adăposturilor, pentru a-i ajuta pe câini să scape de stres.

Sursa: IFL Science

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro