Descoperire uimitoare despre dispariţia dinozaurilor

Descoperire uimitoare despre dispariţia dinozaurilor

Studiile au demonstrat că dispariţia dinozaurilor a fost doar „o chestiune de ghinion”. Se pare că asteroidul a lovit la un moment nepotrivit.

“Dacă ar fi lovit cu câteva milioane de ani mai repede sau mai târziu, dinozaurii probabil că ar fi fost mult mai bine echipaţi pentru a supravieţui'', au declarat cercetătorii.

Cercetările arată că, acum 66 de milioane de ani, atunci când a avut loc impactul care a dus la extincţia dinozaurilor, aceştia suferiseră recent o scădere a numărului de specii. Cercetătorii, care au studiat sute de fosile descoperite în ultimii zece ani, au ajuns la concluzia că,  începând cu 8-10 milioane de ani înainte de impact, două grupuri de dinozauri, printre care Triceratops, începuseră să se diminueze, cel mai probabil din cauza climei mai reci, care a limitat hrana.


Cum s-a ajuns la această concluzie? Cercetătorii au studiat sute de fosile descoperite în ultimii zece ani şi au ajuns la concluzia că,  începând cu 8-10 milioane de ani înainte de impact, două grupuri de dinozauri, printre care Triceratops, începuseră să se diminueze, cel mai probabil din cauza climei mai reci, care a limitat hrana.

Se  pare că dinozaurii nu se aflau sub nicio formă în pericol de extincţie, dacă nu ar fi lovit asteroidul. Însă, numărul relativ restrâns de specii rămase, adăugat la schimbările uriaşe pe care le-a provocat impactul asupra mediului, a făcut ca dinozaurii, nici cei carnivori, nici cei care se hrăneau cu plante, să nu supravieţuiască, din cauza lipsei hranei.

Dacă impactul ar fi avut loc cu câteva milioane de ani mai înainte, când numărul de specii de dinozauri era mai mare, sau mai târziu, când dinozaurii şi-ar fi putut reveni, cel mai probabil aceştia nu ar fi dispărut cu totul.

O altă concluzie şocantă a studiului este aceea că, dacă dinozaurii nu ar fi dispărut acum 66 de milioane de ani, este posibil ca păsările, reptilele şi mamiferele să nu se fi dezvoltat niciodată. ''Probabil încă am fi avut dinozauri'', încheie paleontologul Richard Butler.

Sursa: IFL Science

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro