De ce îşi aleargă câinii coada?

De ce îşi aleargă câinii coada?

Învârtitul în jurul cozii este un obicei care le-a adus celebritatea unor câini. Înregistrări cu patrupezi care îşi aleargă coada s-au viralizat pe reţelele de socializare şi pe portalurile dedicate. Cercetătorii britanici au demarat un studiu de amploare pentru a vedea de ce fac câinii acest lucru şi, mai important, dacă obiceiul este legat de anumite probleme medicale.

După ce au examinat mai mulţi căţei care îşi alergă coada, cercetătorii de la Universitatea Bristol vor studia comportamentul şi sănătatea unor câini care nu au acest obicei. Patrupezii vor servi drept grup de control pentru rezolvarea misterului în care este învăluit acest obicei.

Oamenii de ştiinţă au demarat un proiect de doi ani în care vor vizita căminele a 50 de câini care nu îşi aleargă coada pentru a colecta probe de urină şi alte analize, precum şi pentru a finaliza trei exerciţii menite să testeze personalitatea şi abilitatea câinilor de a învăţa.


”A alerga în jurul cozii” este o expresie folosită cu sensul de a face ceva inutil, care consumă energie, însă cercetătorii nu ştiu de ce unii câini au acest obicei şi dacă stăpânii lor ar trebui să fie îngrijoraţi în legătură cu acest aspect.

Cercetătorii au sugerat că ar exista mai multe motive pentru alergarea cozii, printre care dorinţa de a atrage atenţia oamenilor sau anticiparea unor evenimente captivante, cum ar fi o plimbare în parc. În anumite cazuri, învârtitul în jurul cozii poate fi un semn de anxietate sau chiar de frustrare.
 

Citește continuarea pe Descoperă.

Sursa: Descoperă


 

1 Comentarii
 • Gherghina a scris la 12.01.2016 17:16:

  Sunt multe informatii folositoare pentru noii stapani de caini.

  [Răspunde]
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro