De ce ar trebui să ne simţim speciali, atunci când pisicile se ghemuiesc în braţele noastre

De ce ar trebui să ne simţim speciali, atunci când pisicile se ghemuiesc în braţele noastre

Uneori, ne simţim frustraţi atunci când pisicile noastre ne iau drept perne. Dar le iubim pe prietenele noastre pufoase atât de mult, încât nu putem rezista şarmului lor şi ne găsim adesea în ipostaza pernei sau a păturii folosindu-ne de pieptul nostru, de poale sau chiar de cap.

Cercetătorii britanici au decis să afle adevăratul motiv pentru care mâţele iubesc să se ghemuiască în orice parte a corpului stăpânilor şi au venit cu trei teorii:

Căldură şi putere de vindecare

În mod normal, temperatura corpului pisicilor este mai ridicată decât a oamenilor, aşa că ele au nevoie de căldură, pentru a-şi menţine corpul încălzit. Noi, oamenii, pierdem o mare parte din căldura corpului la nivelul capului – iar specialiştii consideră că acesta ar putea fi motivul pentru care ele se lipesc toată ziua de capul nostru.   

Oamenii au crezut dintotdeauna în puterea de vindecare a pisicilor. Cu toate acestea, „superputerile” pisicilor por fi destul de uşor explicate. Adesea, zona corpului care ne doare are o temperatură uşor mai mare a corpului. Pisicile simt această căldură şi stau lipite de zona cu pricina, pentru a absorbi căldura.

Miros plăcut

Mirosul stăpânului atrage întotdeauna pisicile. Ele preferă în mod deosebit mirosul stăpânei, în special a părului acesteia, aşa că nu este de mirare dacă o vedeţi că începe să-i lingă părul. Dar atenţie: saliva unei pisici ar putea avea bacterii dăunătoare care ar putea afecta pielea şi părul omului!

Securitate

Prezenţa şi mirosul vostru îi oferă pisicii un sentiment de confort şi de securitate. Dar prezenţa musafirilor o poate îndepărta fizic de voi, lucru ce o poate face să se simtă depresivă şi nesigură. În acest caz, pisica ar putea simţi nevoia să fie măcar când doarme în braţele voastre, pentru a-şi recăpăta sentimentul de siguranţă.

Ipotezele lansate de specialişti par destul de valide, nu?

Sursa: Brightside.me

Foto wall: Hepta.ro

 

 

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto
  A riscat pedeapsa cu închisoarea, pentru a salva un pui de urs care era pe moarte - Galerie foto

  Fotograful Corey Hancock, din Oregon, a găsit în timpul unei excursii montane un pui de urs care trăgea să moară.

  CITEŞTE
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro