Creaturile care merg şi 14 km pentru a-şi găsi un partener. "Cred că este incredibil de periculos" - VIDEO

Creaturile care merg şi 14 km pentru a-şi găsi un partener. "Cred că este incredibil de periculos" - VIDEO

Unele salamandre parcurg peste 14 kilometri în căutarea unui partener. În timp ce majoritatea slamandrelor se împerechează în apropierea casei, unele traversează şosele şi râuri pentru a-şi găsi partenerul.

Utilizând o bandă de alergat pentru a le observa comportamentul, cercetătorii au descoperit că aceste creaturi pot merge continuu pentru mai mult de două ore.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Ohio au analizat salamandrele din mai multe zone umede, pentru a afla distanţa pe care o pot parcurge pe o bandă de alergat fără a obosi.


În timpul călătoriei pentru găsirea unui partener sexual, salamndrele se confruntă cu terenuri periculoase şi prădători, iar pentru cercetători rămâne încă un mister motivul pentru care animalele au acest comportament bizar.

,,Cred că este incredibil de periculos pentru micile creaturi,''spune principalul cercetător Robert Denton. ,,Ar putea fi mâncate de către p cioară sau de către un raton sau s-ar putea usca,'' adaugă el.

"Acesta este primul studiu care îşi propune să coreleze factorii fiziologici – în mod particular cât de repede se obosesc să meargă – cu genetica ce, în acest caz, arată mişcările animalelor".

Cercetătorii au  analizat diversitatea genetică şi anduranţa a două tipuri de salamandre din genul Ambystoma. Una dintre ele este în întregime femelă şi se reproduce prin clonare şi uneori prin ,,împrumutarea'' spermei pe care masculii o lasă pe frunze. Al doilea tip se reproduce în mod tradiţional.

Studiul a dezvăluit că salamandrele mascul au mers pe banda de alergat şi patru ore continuu faţă de salamandrele femele.

,,Probabil cea mai simplă explicaţie a acestui comportament este reprezentată de faptul că în zonă sunt foarte puţine locuri pentru reproducere, iar animalele care reuşesc să parcurgă această distanţă supravieţuiesc şi se reproduc,'' spune Denton.

Sursa: Daily Mail

Foto şi video: Daily Mail

Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro