Cocker Spaniel Englez – caracteristici, personalitate și îngrijire

Cocker Spaniel Englez – caracteristici, personalitate și îngrijire

Câinele din rasa Cocker Spaniel Englez este recunscut pentru energia debordantă, pentru entuziasmul și veselia permanente. În ciuda look-ului său gentil și finuț, este o fire extrem de sportivă, ușor de dresat și foarte familistă.

Cocker Spaniel Englez- Caracteristici fizice 

Pentru un Spaniel, Cockerul englez este destul de înalt (deși este considerat tot un câine de talie medie), are o formă compactă, picioarele îi sunt scurte. Este puternic, sprinten şi foarte rezistent. Are un cap bine modelat, stopul marcat. Este conic, rotund şi lat, botul pătrat, nasul bine dezvoltat, lat. Ochii sunt mari, ovali, distanţaţi, de culoare căprui mai deschişi sau mai închişi. Urechile prinse jos sunt lungi, atârnate, foarte rotunjite la terminaţie şi acoperite cu par lung, bogat, ondulat. Gâtul este lung şi musculos. Coada este în prelungirea spatelui, tăiată 2/3 din lungime, purtată orizontal şi în mişcare. Blana Cockerului Spaniel poate fi de diferite culori, ușor ondulată sau dreaptă, moale și plăcută, iar lungimea acesteia este medie.

Cocker Spaniel Englez - Personalitate și temperament

Cockerul Spaniel Englez este sociabil și vesel. Iubește să își petreacă timpul cu oamenii, în special cu copiii, dar și cu alte animale sau cu alte rase de câini, și este foarte obedient, ascultând întotdeauna de stăpânii lui. Cu un instict puternic de vânătoare, câinele este dornic să învețe noi lucruri, să atingă noi obiective.

Cocker Spaniel Englez – Îngrijire

Cockerul Spaniel Englez trebuie scos adesea la plimbare, iubind să petreacă multe ore în aer liber. Este adeptul sportului, al exercițiilor fizice și al alergatului. Deși câinele din rasa Cocker Spaniel Englez se poate adapta destul de bine la temperaturile exterioare, este recomandat să fie ținut în casă și să aibă acces la curte ori de cât ori dorește.

Blana Cockerului trebuie periată de două-trei ori pe săptămână. Standardul rasei arată că un cocker spaniel trebuie să aibă blană mai lungă în vârful capului, sub urechi şi pe spate. În funcţie de cum arată, blan trebuie tunsă de 2-4 ori pe an, iar cea din urechi trebuie îndepărtată.

Cocker Spaniel Englez – Sănătate

Speranța medie de viața a unui câine din rasa Cocker Spaniel Englez este de 12-14 ani, iar printre cele mai des întâlnite probleme de sănătate se regăsesc luxațiile patelare și atrofierea progresivă a retinei.  Această rasă este, de asemenea, predispusă la probleme minore precum hipotiroidism, displazie de șold, cataractă și probleme cu ficatul.

Cocker Spaniel Englez – Istoric și background

Cockerul Spaniel este urmaşul direct al “Câinelui d’Oysel” folosit la vânătoarea de păsări în Anglia şi Franţa încă din secolul al XI-lea. În secolul al XIV-lea Gaston Phoebus face menţiune despre ei în lucrarea să “ Tratatul de vânătoare” numindu-i şi “ Espainholz” pentru a face referire probabil la originea lor spaniolă. Încă din secolul al XVIII-lea existau în Anglia două varietăţi de cockeri: Springer-spaniel şi Cocker-Spaniel. Din 1893 Kennel Club din Marea Britanie a stabilit standardele pentru fiecare varietate în parte devenind rase distincte, iar din 1936 au devenit Cocker spaniel englez şi Cocker spaniel american.

Sursa: Petmd 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro