Chinook, una dintre cele mai rare rase de câini din lume – caracteristici, îngrijire şi sănătate

Chinook, una dintre cele mai rare rase de câini din lume – caracteristici, îngrijire şi sănătate

Recunoscut drept câinele reprezentativ al statului New Hampshire, Chinook a intrat de 3 ori în Cartea Recordurilor cu titlul de “cea mai rară rasă de câini din lume”. Reprezentanţii acestei rase descind dintr-un singur câine de sanie numit chiar aşa, Chinook.

Chinook – Caracteristici fizice

Un câine din rasa Chinook cântăreşte între 25 şi 40 de kilograme şi măsoară maximum 68 de cm. Musculos, cu un bot lung şi cu urechile ascuţite, câinele Chinook are blana de culoare maro-roşcat, variind de la bej-deschis la roşcat, până la nuanţe de negru în vârful botului, în jurul ochilor şi în urechi.

Chinook – Personalitate şi tratament

Câinele este cunoscut ca fiind unul blând, sociabil, iubitor de oameni şi de câini, deopotrivă. Deşi un câine de talie mare, Chinook nu este deloc agresiv, ba mai mult, este recunoscut ca fiind chiar timid. Creat pentru a fi un câine perrfect pentru sanie, dă dovadă de rezistenţă, de putere şi de inteligenţă.

Chinook – Îngrijire

Câinele din rasa Chinook nu necesită o îngrijire specială. Singurul lucru asupra căruia trebuie acordată atenţie sporită este perierea zilnică, deoarece, din cauza blănii groase, năpârleşte destul de mult. Necesită exerciţii cu moderaţie şi este un excelent animal de companie.

Chinook – Sănătate

Nu există boli specifice asociate rasei Chinook. Cu toate acestea, se poate vorbi despre probleme moştenite ereditar, cum ar fi displazie, epilepsie şi atopie. Speranţa de viaţă variază între 10 şi 15 ani.

Chinook - Istoric şi background

Reprezentanţii acestei rase descind dintr-un singur câine de sanie numit chiar aşa, Chinook. Rasa a fost creată la începutul secolului XX, pe tărâmurile lui Nouă Anglie, de către Perry Greene. După moartea acestuia, în 1963, rasa a intrat în declin. În 1981, în lume mai existau doar 11 exemplare din această rasă. Un grup de simpatizanţi ai Chinook-ului a hotărât să salveze acest câine de la dispariţie şi au pornit un program de reproducere. În prezent în lume există aproximativ 800 de câini Chinook. Rasa Chinook a fost creată pentru a trage la sanie în ţinuturile dure ale Noii Anglii. Trei rase au stat la baza: Saint Bernard, Ciobănesc Belgian şi Eskimo.

Sursa: Pet md

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro