Chiar are câinele nevoie de hăinuţe, iarna?

Chiar are câinele nevoie de hăinuţe, iarna?

Pentru un părinte de căţeluş, singurul lucru mai drăguţ decât căţeluşul însuşi este căţeluş îmbrăcat în hăinuţe de iarnă! Desigur că ne iubim patrupezii oricum ar fi ei, dar, Doamne, cât sunt de drăgălaşi atunci când poartă un costumaş de om-mare!

Dar, lăsând la o parte factorul estetic, oare cât de eficiente sunt hăinuţele de câine, în sezonul rece? Chiar îi protejează pe aceştia?

În primul rând, trebuie să ţinem cont de rasa câinelui! Spre exemplu, un  câine din rasa Ridgeback Terrier, care are blana cu păr scurt, este mai puţin protejat în timpul iernii, aşa că nu ar fi deloc o idee rea să îl şi îmbrăcaţi când ieşiţi afară, mai ales dacă temperaturile nu sunt deloc ridicate. În mod similar, câinii care au părul scurt şi nu blăniţa mare precum Maltezii şi Havanezii, îngheaţă mult mai uşor în sezonul rece! Deci, aceştia trebuie protejaţi!

De asemenea, este foarte important să ştiţi că mărimea câinelui nu are absolut niciun cuvânt de spus, atunci când vine vorba despre felul în care trebuie protejaţi câinii în anotimpul rece, ci doar grosimea blănii, lungimea firului de păr.

„Poţi avea un câine mare, precum Marele Danez, dar dacă sărăcuţul de el nu este acoperit de blană, tot degeaba! Va îngheţa uşor, atunci când temperaturile scad, şi vă puteţi da seama de asta din faptul că începe să tremure din toate încheieturile”, explică specialiştii.

În plus, este bine să ştiţi că iarna nu este singurul anotimp în care animăluţul are nevoie de pulovăraş.  Dacă patrupedul dezvoltă uşor alergii ale pielii, precum câinii din rasa Bostoni Terrier sau precum Mops, tricourile de bumbac îl ajută să se menţină sănătos.

Aşa că, dacă animăluţul dumneavoastră are nevoie de haine de protecţie, ajutaţi-l! Aveţi grijă, însă, să îi fie confortabile, să le poarte numai dacă şi le doresc (poate câinele nu suportă căciuliţa pe cap şi noi exact aşa l-am îmbrăcat) şi dacă sunt mărimea şi materialul potrivit.

Pentru mai multe sfaturi, puteţi apela şi la ajutorul medicului veterinar! El va şti exact ce se potriveşte pentru micuţului patruped canin!

Sursa: Bark post

Foto: Hepta.ro

 

 


Autor: Iulia Albi

0 Comentarii
mai multe life.ro
mai multe Ştiri / Evenimente
 • Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el
  Un câine s-a întors acasă după patru ani în care nimeni n-a ştiut de el

  În 2013, Molly, un ciobănesc german din Carolina de Nord, a plecat de acasă împreună cu cel mai bun prieten al său, un căţel din curtea vecină.

  CITEŞTE
 • Un câine a salvat de la moarte zeci de nuntaşi în Nigeria. Ce a făcut când o femeie se pregătea să se arunce în aer
 
X
Citeste mai mult»
 • Pedigree Teacup Maltese Puppies
  Pedigree Teacup Maltese Puppies

  Avem o grămadă frumoasă de pui maltezi. Calitate excelentă cu ochi mari negri. Sărut de Ch. Sammy și barajul este G-Champion, care este însoțit de mulți campioni în pedigree. Acum, luând un depozit pentru acești copii adorabili. Curente pe toate vaccinuri

  audreyprior3@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • DONEZ broasca testoasa

  Donez broasca testoasa in varsta de 4-5 ani. Este destul de mare ca si dimensiuni deja - cat o palma. Nu ii pot oferi conditiile necesare unui trai bun si sta mai mult singura. Nu ma pricep la acest tip de animal si mi-as dori sa o preia cineva care o poa

  mail.alexagombos@gmail.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pierdut caine lup negru
  Pierdut caine lup negru

  Pierdut caine lup negru,mascul, talie mare,varsta 8 ani,se afla sub tratament, zona Gara de Est - Obor, Sect.2, Bucuresti. Este microcipat. Data disparitiei 27.05.2017. Ofer recompensa! Tel.:0722.68.88.36 / 0752.17.79.19; email: dragosion1977@yahoo.com

  dragosion1977@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
 • Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi
  Pisoiasi Norocei nascuti pe 1 apr educati la litiera scumpi si jucausi

  2 Puiuti de 2 luni, scumpi si dragastosi, ingrijiti si curatei crescuti in casa - Blackie si Costi, deparazitati, educati - invatati sa-si faca nevoile la litiera, pufosi si mancaciosi cauta un stapan/o stapana la fel de iubitoare si grijulie

  pavilic@yahoo.com Postat la 14/06/2017 11:11
  Categoria: Oferte
x
Aboneaza-te la newsletterul Zooland.ro